پایان برنامه پنجم؛ آغاز برابری سهم ایران و قطر از پارس جنوبی

موسوی با بیان اینکه با پایان برنامه پنجم توسعه سهم ایران و قطر در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی برابر می‌شود، گفت: طرف قطری هم اینک از این میدان مشترک نفت هم استخراج می‌کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سید پیروز موسوی، مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس امروز درجمع خبرنگاران با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده در برنامه پنجم توسعه، گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه، سهم ایران و قطر در برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی برابر می شود.

 

موسوی با بیان این که با بهره برداری از فازهای در حال اجرای این میدان گازی سهم دو کشور به میزان 800 میلیون مترمکعب خواهد بود، خاطرنشان کرد: طرف قطری هم اینک از این میدان مشترک پارس جنوبی نفت نیز استخراج می کند که وزارت نفت نیز برنامه های جامعی برای برداشت نفت از این میدان آغاز کرده است.
موسوی افزود: در سال گذشته 11میلیارد دلار در پارس جنوبی سرمایه گذاری شده است که این میزان سرمایه گذاری در سال 89 معادل یک سوم کل سرمایه گذاری انجام شده در پارس جنوبی از آغاز تاکنون بوده است.

 

مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس پیرامون تجهیزات استفاده شده در این میدان، یادآور شد: 70درصد تجهیزات به کار رفته در این منطقه توسط متخصصان ایرانی ساخته می شود و مابقی نیز با شرایط ویژه ای با توجه به تحریم های اعلام شده از خارج وارد می شود، اما هیچ کدام از شرکت های خارجی در پروژه های توسعه ای این میدان حضور ندارند.

 

موسوی به حضور شرکت‌های خارجی در این پروژه اشاره کرد و گفت: حضور شرکت های خارجی در پارس جنوبی به عنوان شرکت های سرمایه گذار مانند «آریا ساسول» در این منطقه تأیید می شود، اما تمام پروژه های توسعه ای در پارس جنوبی توسط متخصصان داخلی اجرا می شود.

 

وی ضمن تأکید بر جبران عقب ماندگی 11 ساله در صنعت نفت، خاطر نشان کرد: سال 89 نقطه عطفی در تاریخ صنعت نفت کشور است که با درایت مسؤلان و دولت خدمتگزار عقب ماندگی که توسط دشمنان خارجی در این بخش بر کشور تحمیل شده بود، از بن بست خارج شد و توسط متخصصان ایرانی جان تازه در عملیاتی کردن اهداف سند چشم انداز 1404گرفت.

 

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اظهار کرد: پارس شمالی اکنون در اولویت وزارت نفت نیست و براساس سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 84 این وزارتخانه نگاهش را بر برداشت گاز از میدان مشترک گازی پارس جنوبی بین ایران و قطر متمرکز کرده است.

موسوی با بیان اینکه هم اینک سهم برداشت قطر از حوزه مشترک پارس جنوبی دوبرابر و نیم ایران است، افزود: البته این بدان معنا نیست که نسبت به پارس شمالی بی تفاوت باشیم بلکه هم اینک بدنبال خریداری اراضی موجود در این منطقه هستیم؛ هر چند که براساس ابلاغیه هیئت دولت در مورد این نوع اراضی مشکلاتی داریم و با کمک استاندار بوشهر درتلاش و پی گیری برای حل این مشکل هستیم.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 53247

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha