لاهیجان؛ پایتخت گردشگری جهان اسلام

خبرگزاری شبستان: لاهیجان معروف به عروس شهرهای گیلان، به علت قرارگرفتن در کوهپایه‌های البرز، به پایتخت گردشگری جهان اسلام لقب گرفته و با تاریخی سرشار از جنب و جوش و رویدادهای تلخ و شیرین سالانه پذیرای میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، شهرستان لاهیجان از نقاط بسیار زیبا و دیدنی کشورمان، با تاریخی سرشار از جنب و جوش و رویدادهای تلخ و شیرین است که ریشه در دیرینگی گیلان سرسبز دارد و از شهر رشت مرکز استان نیز کهن تر می‌باشد، در کتب جغرافیایی ویژگی های جغرافیاییش را در ۵۰ درجه و صفر دقیقه شرقی و در ۳۷ درجه و ۱۱ دقیقه شمالی عرض جغرافیایی  نوشته اند.

 

لاهیجان عروس شهرهای گیلان از غرب به آستانه اشرفیه و از شرق به لنگرود و از شمال به دریای خزر و از جنوب غربی به سیاهکل محدود می‌شود و در این محدوده دریا و جنگل و دشت و کوه را تواما داراست و با چنین ویژگی ها از امتیازات والای گشت و گذار برخوردار می‌باشد.

 

بنای شهر لاهیجان به لاهیج ابن سام ابن نوح نسبت داده می‌شود، این شهر در گذشته دارالاماره یا دارالامان و سپس لاهیجان المبارک نامیده می‌شد، لاهیجان در سال ۷۰۵ ه.ق به دست سلطان اولجاتیو فتح شد و امیر تیمور به آن لشکر کشید، پس از تیمور سید امیربیک و اعقاب وی از سادات کیانی بر شهر لاهیجان حکومت کردند پس از سقوط حکمرانان کیانی حاکمان صفوی در این شهر حکمرانی داشتند.

لاهیجان که پای در کناره های نرم و مرطوب دریای خزر دارد و سر به کوه های برافراشته البرز که حتی در برخی از نقاط تا ۳۰۰۰ متر هم بلندی پیدا می‌کند ناظر تلاش پیاپی و سختکوشی مردم با محبتی است که در بطن آن جای گرفته اند، این مردم خوب تلاش می‌کنند تا شهرستان سرسبز خود را خرم و با طراوت تر نگاه دارند و طبیعت نیز به آن ها کمک می‌کند، مواهب طبیعی لاهیجان را در بستر ماه های سال در فضای ابر و مه آلود فرو برده و با رطوبت کافی ایجاد شده، هوا را مطلوب و لطیف نگاه داشته و وضع اقلیمی خاصی به آن داده است.


لاهیجان یکی از نقاط اقتصادی گیلان محسوب می‌شود و محصولاتی چون برنج و چای، بادام زمینی، مرکبات و توتون زار برای پرورش کرم ابریشم دارد، برنج از زمانی که به ایران آمد کشت آن به انگیزه آب و هوایی مساعد در لاهیجان معمول شد و یکی از منابع اصلی درآمد منطقه گیلان به حساب می‌آید.

 

همچنین از لاهیجان به دلیل دارا بودن باغات چای به  عنوان زادگاه عطر مواج و جذاب چای نام می‌برند.


در سال ۱۲۷۹ خورشیدی شادروان حاجی محمد کاشف السلطنه برای نخستین بار به کشت چای و احداث باغ چای پرداخت و نتیجه پرسود پیشگامی او امروز آنچنان مشهود است که گیلان اخلاقا خود را بدهکار این بزرگ مرد فراموش ناشدنی می‌دانند.


آرامگاه با شکوه او در شهر لاهیجان مورد احترام علاقمندان ترقی و تعالی گیلان است که بعد از مدت ها عدم توجه اخیرا به همت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان تعمیرات اساسی یافته و به موزه ای تماشایی و بازگو کننده تاریخ مبدل شده است.


شهر لاهیجان به علت قرارگرفتن در کوهپایه های زیبای البرز لقب پایتخت گردشگری جهان اسلام را به خود اختصاص داده و نیز نزدیکی به مرکز استان، موجب گسترش سرمایه گذاری در صنعت گردشگری شده است.

 

در حال حاضر لاهیجان یکی از شهرهای زیبای استان گیلان با امکانات فراوان جهانگردی است و به عنوان عروس شهرهای ایران در تمامی فصول سال به ویژه در ایام نوروز و فصل تابستان پذیرای میلیون ها گردشگر داخلی و خارجی است.

 

تله کابین، تالاب بین المللی امیر کلایه، بام سبز و استخر لاهیجان، آبشار شاه نشین،موزه تاریخ چای ایران و آرامگاه کاشف السلطنه، حمام گلشن، بافت تاریخی شهر لاهیجان، بقعه میر شمس الدین لاهیجی، مسجد اکبریه، خانه صادقی، بافت قدیمی گابنه و پردسر و غار شیخان بر، بقعه چهار پادشاه، مساجد اکبریه و جامع، مقبره شیخ زاهد گیلانی، بقعه سید رضا کیا از فرزندان امام علی نقی(علیه السلام)، بقاع سید احمد میر شمس الدین، سید حسن و سید موسی از فرزندان امام موسی کاظم(علیه السلام) جزء جاذبه های گردشگری، تاریخی و اماکن مذهبی این شهرستان محسوب می‌شوند.

از جمله صنایع دستی این شهرستان می‌توان به بامبو بافی، حصیر بافی، کدوی منقوش روستای لیالستان اشاره کرد.

 

تبیران، شیرین خورشت، مرغ ترش، سیر واویجه، شیش انداز، دست حلوا، شیرین حلوا، تک دو کوده، خالو آبه و سبزی فسنجان غذاهای محلی لاهیجان هستند، در سفر به این شهرستان غذاهای خوش طعم لاهیجان را در منوی غذای خود قرار دهید و از آن میل کنید.

کد خبر 532501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha