حجت الاسلام محمد رضا نصوری، معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت در گفتگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان تصریح کرد: برخی از انتظارات امام زمان علیه السلام از ما در دعای عهد ذکر شده که سه مورد آن بسیار مهم است. در فرازی از این دعا آمده است «وَ الْمُمْتَثِلِينَ لِأَوَامِرِهِ وَ الْمُحَامِينَ عَنْهُ وَ السَّابِقِينَ إِلَى إِرَادَتِهِ وَ الْمُسْتَشْهَدِينَ بَيْنَ يَدَيْهِ » اطاعت از امر امام، حمایت از امام و آماده در رکاب ایشان بودن، برخی از انتظاراتی است که در این دعا مطرح شده است و این همان انتظارات امام زمان (عج) از ما و بهترین حالات یک انسان منتظر است.
وی با اشاره به توصیه مرحوم شیخ عباس قمی در ارتباط با قرائت این دعا گفت: شیخ عباس قمی وقتی توصیه می کند که این دعا را در ابتدای سال بخوانید بدین معناست که سال قبل و سال بعدِ خواننده دعا نباید مانند هم باشد. بلکه بایست تغییر و تفاوتی در آن احساس گردد. انسان، رو به جلو حرکت کند، احوالات و حالات خود را تغییر دهد و بتواند به اقدامات خود در راستای زمینه سازی و بسترسازی برای ظهور سرعت دهد.
معاون تبلیغ و ارتباطات مرکز تخصصی مهدویت بیان کرد: ما نباید صرفا در لحظات تحویل و آغازین سال این توجه را داشته باشیم. بلکه در تمام طول سال هر روز باید این توجهات را داشت و دقت کنیم که حالات و احوالات ما آیا توانسته است انتظارات امام زمان (عج) را برآورده کند؟ ما در ابتدای سال با حضرت (عج) و با خدا عهد می بندیم که امسال این تحول را در خود ایجاد کنیم؛ بنابر این، در طول سال هر روز می بایست توجه کنیم که این تغییر آیا در ما ایجاد شده یا نشده است؟ این توجه را باید هر لحظه کنترل کرد که بتوانیم رضایت ولی خدا را از خود داشته باشیم.
حجت الاسلام نصوری با اشاره به آمادگی های پیش از عید که در مردم وجود دارد تصریح کرد: وقتی وارد سال جدید و بهار می شویم نگاهی که مردم به این موضوع دارند اینگونه است که زمینه ها را برای بهار و نوروز آماده می کنند، بستر ازی می کنند و منتظر بهار هستند. مردم براساس این انتظار تلاش می کنند، در جنب و جوش هستند و آرام و قرار ندارند. ما نیز باید با این نگاه در جامعه خود مسئله انتظار را دنبال کنیم. یعنی مدام تلاش کرده و رو به جلو حرکت و تحولی در خود ایجاد کنیم. همچنان که در طبیعت سیاهی و ظلمت می رود و پویایی، سرسبزی، خوبی ها و شادابی ها ایجاد می شود.
وی در ادامه ابراز کرد: این تحول باید در ساختار روحی و ساختار اجتماعی ما نیز ایجاد شود. یعنی ما می بایست یک نگاه «تحول فردی» داشته باشیم و یک نگاه «تحول اجتماعی». تحول فردی یعنی به دنبال خودسازی باشیم و تحول اجتماعی یعنی «محامین عنه» باشیم؛ از امام زمان مان دفاع کنیم، یکجا ننشینیم و فقط ذکر بگوییم و دعا کنیم.
حجت الاسلام نصوری ضمن تاکید بر اهمیت ذکر و دعا خاطرنشان کرد: ذکر و دعا بخشی از کار است ولی همه کار نیست. ما با وجود این نوع نگاه، هم از طبیعت و هم از ادعیه عملا درس می گیریم و هم به عنوان یک انسان منتظر برای حرکت رو به جلو تلاش می کنیم. در این حالت انتظار ما، یک انتظار پویا خواهد بود، انتظاری که در آن انسان ها با «خودسازی» می توانند «دگرسازی» نیز کرده و بستر ظهور را آماده کنند.
نظر شما