ساخت پالایشگاه های جدید با کمک کره ای ها

خبرگزاری شبستان:با توسعه شرکت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران؛انواع طرح های عمرانی و نوسازی در پالایشگاههای کشور انجام شد یا درحال انجام است در این مسیر از سرمایه گذاران خارجی نیز استفاده شده است و کره نیز به تازگی در این مسیر آمده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اولین پالایشگاه جهان در پولشیتی، رومانی در سال ۱۸۵۶ ساخته شده، تا قبل از اشغال رومانی توسط نازی‌ها چندین پالایشگاه دیگر نیز با سرمایه گذاری شرکت‌های آمریکایی در همان محل تأسیس شد. اکثر این پالایشگاه‌ها در طی بمباران نیروی هوایی آمریکا در عملیات تیدال ویو در ۱۹۴۳ از کار افتادند. پس از این حادثه این پالایشگاه‌ها دوباره سازی شده اند. در قرن بیستم پالایشگاه آبادان بزرگ‌ترین پالایشگاه جهان بوده‌است. این پالایشگاه در طی جنگ ایران و عراق متحمل خسارات فراوانی شد. کتاب ثبت رکوردهای گنیس (اکتبر ۲۰۰۶) پالایشگاه BP Ameco واقع در تگزاس ایالات متحده را به عنوان پالایشگاه دارای بیشترین ظرفیت پالایش (با ظرفیت ۴۳۳،۰۰۰ بشکه در روز) ثبت کرده‌است. پالایشگاه های کشورمان شامل پالایشگاه نفت آبادان، پالایشگاه نفت تهران، پالایشگاه نفت اصفهان، پالایشگاه نفت شیراز، پالایشگاه نفت تبریز، پالایشگاه نفت کرمانشاه، پالایشگاه نفت جزیره لاوان، پالایشگاه نفت بندر عباس و پالایشگاه نفت امام خمینی (شازند) هستند.

 

بنابراین گزارش، عملیات انتقال نفت خام به پالایشگاه‌ها و پهلوگیرهای صادراتی، پالایش، تولید و پخش فراورده‌های نفتی در سراسر ایران، ساخت پالایشگاه‌ها، سکوهای دریایی، خطوط لوله و شبکه‌های مخابراتی، در گذشته به صورت پراکنده و توسط مدیریت‌های مختلف انجام می‌گرفت. این وظایف با شکل گیری شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران در ۱۷ اسفند ۱۳۷۰، حالتی منسجم به خود گرفت و از وظایف شرکتی مستقل شناخته شد. این شرکت، عملأ فعالیت‌های خود را از سال ۱۳۷۱ آغاز کرد. شرکت پالایش و پخش، براساس اصل جداسازی فعالیت‌های شرکت‌های بالادستی وزارت نفت (شامل: اکتشاف و تولید نفت و گاز)، از شرکت‌های پایین دستی (شامل: پالایش، انتقال نفت و فراورده‌ها، صادرات، واردات و پخش فراورده‌های نفتی)، تاسیس شد.

 

این گزارش می افزاید: با توسعه و تجهیز شرکت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران؛ انواع طرح های عمرانی و نوسازی در پالایشگاه های کشور انجام شد یا در حال انجام است در این مسیر از سرمایه گذاران خارجی نیز استفاده شده است و اخیرا نیز معاون وزیر نفت در گفتگویی با ایرنا درباره جزئیات نوسازی پالایشگاه های ایران خبر داده است که در این مسیر از کره ای ها کمک گرفته می شود.

 

بنابراین گزارش، عباس کاظمی در این باره اینگونه توضیح داده است که: "با کره ای ها برای نوسازی پالایشگاه اصفهان و بندرعباس مذاکره شده است تا کیفیت تولید آنها افزایش یابد. این دو پالایشگاه مازووت فراوانی تولید می کنند. پالایشگاه اصفهان حدود 30 درصد مازووت تولید می کند که با نوسازی توسط شرکت های کره ای میزان تولید مازووت آن به 10 درصد کاهش می یابد. پس از نوسازی، میزان تولید بنزین و گازوئیل یورو 4 این پالایشگاه افزایش می یابد. طراحی نوسازی پالایشگاه اصفهان به پایان رسیده و کار حدود 20 تا 30 درصد پیشرفت داشته که قرار است توسط کره ای ها اجرا شود. کره ای ها علاقه خود برای سرمایه گذاری را نشان داده اند و اکنون به دنبال مشخص کردن نوع سرمایه گذاری و نحوه مشارکت آنها هستیم."

 

یادآور می شود: از 9 پالایشگاه فعال در ایران که روزانه 1.8 میلیون بشکه نفت خام را پالایش می کنند، تنها یک پالایشگاه، سودآوری قابل قبولی دارد و سایر پالایشگاه ها نیاز به ارتقا و بهبود عملکرد دارند. سهم 28 درصدی تولید مازوت در پالایشگاه ها ناشی از فناوری پایین است که با افزایش کفیت تولید وبهبود فرایند ها، کاهش خواهد یافت. ایران در تولید بنزین رتبه نهم و در تولید گازوئیل رتبه 13 جهان را دارد اما در تولید مازوت در رتبه سوم قرار گرفته که نشان دهنده کیفیت پایین فرایندها در پالایشگاه های داخلی است.

کد خبر 533195

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha