خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: برگزاری اردوهای جهادی از سوی بسیج نقش مهمی در محرومیت زدایی مناطق محروم کشور داشته و امید را به مردم محروم مناطق دور افتاده هدیه می دهد. بدون شک جهادگران اردوهای جهادی با فعالیت در عرصه های عمرانی، فرهنگی، کشاورزی، اقتصاد مقاومتی و آموزشی نقش اساسی در توسعه و پیشرفت مناطق محروم و کمتر توسعه یافته دارند.
خدمات رسانی ۶۶ گروه جهادی به مردم محروم استان در نوروز ۹۵
محمد زهرایی مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا(علیه السلام) خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهارداشت: در ایام تعطیلات نوروز سال جاری 66 گروه جهادی در سطح استان در عرصه های عمرانی، آموزشی، فرهنگی و کشاورزی فعالیت داشتند.
وی با اشاره به اینکه 5 گروه دانشجویی 10 تا 12 روزه متشکل از 85 نفر (45 نفر خواهر و 40 نفر برادر) در مناطق محروم خدمت رسانی انجام دادند، گفت: ۲ گروه جهادی سه روزه نیز در قالب 31 نفر برادر و خواهر در ایام عید سال جاری برای خدمت رسانی به مناطق کمتر توسعه یافته استان اعزام شدند.
وی ادامه داد: در همین ایام 18 گروه جهادی 7 روزه در قالب 271 نفر که از این تعداد 216 نفر برادر و 55 نفر خواهر در عرصه های مختلف به مردم خدمت رسانی کردند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه انصارالرضا(علیه السلام) با اشاره به گروه های جهادی سه روزه محلات گفت: سه گروه جهادی در قالب 29 نفر برادر در ایام نوروز سال جاری به عنوان گروههای جهادی محلات به مناطق محروم استان اعزام شدند.
وی با اشاره به حضور گروه های جهادی مهمان در سراسر استان تصریح کرد: 470 نفر از فعالان گروههای جهادی مهمان استان ( 372نفر برادر و 98 نفر خواهر) در عرصه های پزشکی، عمرانی، فرهنگی و آموزشی نیز در مناطق محروم استان حضور یافتند.
زهرایی ادامه داد: در اردوهای جهادی یک روزه صالحین 31 گروه جهادی در قالب 510 نفر اعزام شدند که از این این تعداد 428 نفر برادر و 82 نفر خواهر بودند.
وی با اشاره به اینکه نوروز امسال 28 طرح عمرانی در خراسان جنوبی با همت جهادگران تکمیل و اجرا شد، خاطرنشان کرد: این طرحها شامل تکمیل مسجد، آستان امامزاده، مدرسه، واحد مسکونی نیازمندان، ساخت حمام و سرویس بهداشتی در روستاهای محروم است.
وی اظهار داشت: همچنین 130 عمل جراحی سرپایی و 530 خدمت دندانپزشکی از دیگر خدمات پزشکی ارائه شده در شهرستان نهبندان بوده است.
گروه های جهادی تاثیر بسزایی در تحقق جهاد اقتصادی دارند
محمد براتی جهادگر گروه جهادی شهید علی نوری از شهر آیسک در گفتگو با خبرنگار شبستان با تبریک سال 95 و شعار امسال که از سوی رهبر معظم انقلاب با نام "اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل" نام گذاری شده است، به نقش اردوهای جهادی در توسعه اقتصاد و رفع محرومیت مناطق محروم اشاره کرد و گفت: برای تحقق جهاد اقتصادی در سال پیش روی استفاده از تمامی پتانسیلهای موجود اجتماعی و اقتصادی ضروری است.
وی افزود: گروه های جهادی به عنوان یکی از بانشاط ترین و تاثیرگذارترین نیروهای اجتماعی چگونه میتوانند در تحقق جهاد اقتصادی سهیم باشند.
وی عنوان کرد: توجه به پتانسیل ارزشمند اردوهای جهادی و بهرهمندی و مدیریت چنین اردوهایی میتواند موجب تسریع در روند تحقق اهداف حرکت به سمت جهاد اقتصادی شود.
براتی با اشاره به اینکه این گروه متشکل از 12 الی 30 نفر جوانان طلبه، دانشجو و فرهنگی است که در ایام تابستان و عید نوروز فعالیت می کنند، یادآورشد: اعضای این گروه جهادی در عرصه های آموزشی، عمرانی و بهداشتی فعالیت های خوبی در سطح شهر آیسک و روستاهای تابع این شهرستان سرایان انجام داده اند.
خوشحالم به جمع جهادگران اردوهی جهادی پیوستم
جواد قوسی عضو گروه جهادی خیبر دانشگاه پیام نور بیرجند نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهارداشت: خوشحالم که برای اولین بار به عنوان جهادگربرای مرمت و ساخت قسمتی از امامزادگان سیدمراد و سید باقر از توابع شهرستان بیرجند در روستای گیو انجام وظیفه می کنم و به جمع جهادگران پیوستم.
این دانشجوی عمران دانشگاه پیام نور بیرجند با بیان اینکه نیروهای جوان در ایام فراغت می توانند از فرصت هایی که در اختیار آنها قرار دارد بهترین بهره را ببرند، گفت: یکی از راههای بهره مندی از نیروی جوانی؛ حضور در مناطق محروم به عنوان جهادگر است که هم باعث اعتماد به نفس، کسب تجربه و افزایش روحیه معنوی می شود.
وی یاداورشد: حضور گروه جهادی خیبر در ایام نوروز برای بازسازی و مرمت امامزادگان سید باقر و سید مراد و همکاری با اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بیرجند هم سبب افزایش گردشگری در روستا و استفاده معنوی گردشگران از فضای معنوی شد.
اطاعت از ولایت و آشنایی با مناطق محروم مهمترین هدف شرکت در اردوهای جهادی است
محسن صارمی جهاnگر اردوهای جهادی شهرستان بشرویه نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه در دوران دانش آموزی و دانشجویی حدود 10 مرتبه در اردوهای جهادی شرکت کرده ام، گفت: یکی از مسائلی که توسعه روستایی را با مشکل مواجه میسازد فقدان سازمان های حمایت کننده و عدم پیگیری مطالبات و نیازمندی های روستائیان است.
وی ادامه داد: بسیج سازندگی به عنوان متولی اردوهای جهادی میتواند علاوه بv اتخاذ یک سیستم نظارتی و تعاملی با مسئولان، این خلأ اساسی را پر کند که موفق هم بوده است.
صارمی با بیان اینکه در زمان دانشجویی با عضویت در گروه جهادی شهید محمد خاکسار مقدم در عرصه های عمرانی به عنوان عضو کوچک این گروه فعالیت داشته ام، عنوان کرد: آشنایی با مناطق محرم و امکانات این مناطق وکمک به آنها، کسب تجربه و اطاعت از ولایت مهمترین هدفم در ازردوهای جهادی بوده است.
نظر شما