نمایش‌های آیینی- سنتی پیام‌آور اسلام و عرق دینی ملت ایران هستند

معاون هنری وزارت فرهنگ با بیان اینکه بسیاری از نمایش‌های آیینی- سنتی برگرفته از دین است، گفت: نمایش‌های آیینی- سنتی برای ملت ما علاوه بر اینکه پیامی از گذشتگان دارد پیام‌آور اسلام و عرق دینی ایرانیان است.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست مشترک شرکت‌کنندگان پانزدهمین جشنواره بین‌المللی آیینی- سنتی با حضور سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدرضا شاه‌آبادی ،معاونت هنری ارشاد، حسین مسافرآستانه، مدیر کل هنرهای نمایشی، محمود عزیزی ،دبیر پانزدهمین جشنواره نمایش‌های آیینی- سنتی امروز 29 تیر در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

 

حمیدرضا شاه‌آبادی، معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: عنایت و توجه اداره کل هنرهای نمایشی به حوزه آیینی- سنتی صرفا از این جهت نیست که این ‌گونه نمایشی مجموعه‌ای از آداب، ارزش‌ها و سنت‌های گذشتگان ما را درب ر دارد و همین باعث می‌شود که جشنواره آیینی- سنتی برگزار شود.

 

وی با بیان اینکه جشنواره آیینی- سنتی ریشه در آیین ملت ایران در گذشته دارد، خاطرنشان کرد: در حوزه نمایش‌های آیینی- سنتی ما فقط یک هنر نمایشی را شاهد نیستیم بلکه مجموعه‌ای از آداب، آیین‌ها و دستورات دینی را داریم که برای مخاطب به ارمغان دارد، نمایشی که آغازش با کلام خدا و بسیاری از حرکاتش برگرفته از دین است و برای ملت ما علاوه بر اینکه پیامی از گذشتگان دارد ، پیام‌آور اسلام و عرق دینی است.

 

شاه‌آبادی با تأکید بر اینکه نمایش‌های آیینی- سنتی نیاز به توجه و برنامه‌ریزی دارند، بیان کرد: جشنواره آیینی- سنتی هر دو سال این فرصت را به همه متولیان می‌دهد که با تمام تلاش به این‌گونه نمایشی بپردازند. اگرچه در تهران تالار سنگلج پایگاه این‌ گونه نمایشی است اما این سبک از نمایش نیازمند فعالیت‌های بیشتر از این است.

 

معاونت هنری ارشاد با اشاره به ویژگی‌های نمایش‌های آیینی- سنتی گفت: شاید بشود از حوزه نمایش خانگی یا ظرفیت‌های سینمایی استفاده کرد و گونه‌های نمایشی را ارایه کرد اما هنر نمایش‌های آیینی- سنتی این است که زنده و چهره به چهره است و ضرورت دارد این سبک که در تمامی شهرها نماینده دارد، برای اجرای عمومی حمایت شود.

 

شاه‌آبادی از 500 گروه تئاتری شناسنامه‌دار شهرستانی در سراسر کشور خواست که بخشی از فعالیت‌های خود را به نمایش‌های آیینی- سنتی اختصاص دهند تا این آثار به اجرای عمومی بروند زیرا این نمایش‌ها پیام‌آور فرهنگ و سنت دیرینه ماست.

 

شاه‌آبادی تأکید کرد: اگر بخواهیم از نمایش‌های آیینی و سنتی صیانت کنیم قطعا لازم است که حوزه پژوهش را مورد توجه قرار دهیم، این گونه نمایشی بیانگر هویت نمایشی ما در خارج از مرزها است.

 

در ادامه این نشست، دکتر محمود عزیزی، دبیر پانزدهمین جشنواره بین‌المللی آیینی- سنتی به ارایه گزارشی از این جشنواره پرداخت و گفت: طبق گزارشات ارایه شده جشنواره امسال 50 درصد به مجموعه فعالیت‌های جشنواره افزوده شده که هم از نظر کمی و هم کیفی مورد توجه علاقه‌مندان است.

 

وی با اشاره به بخش‌های مختلف جشنواره پانزدهم گفت: این جشنواره در چند شاخه برگزار شد. نخستین سمینار که از بیست و سوم شروع شد و رد پایی که گذاشت بیانگر این است که پژوهش در کنار جشنواره اهمیت دارد و باید دایمی شود.

 

وی تصریح کرد: بیشترین کتاب‌ها در زمینه نمایش‌های آیینی- سنتی بعد از پیروزی انقلاب منتشر شده است.

 

وی افزود: پیمایش از جمله بخش‌های مورد توجه علاقه‌مندان تئاتر بود که این امکان را به علاقه‌مندان می دهد که مکان‌های تئاتر را ببینند که برخی از این مکان‌ها مخروبه هستند و برخی به فعالیت خود ادامه می‌دهند. تکیه دولت که بخشی از ستون‌های آن مانده و در مجموعه گلستان هستند از جمله این مکان‌ها بود که در طرح پیمایش مورد بازدید قرار گرفت.

 

وی با اشاره به بخش خیابانی جشنواره آیینی- سنتی گفت: در بخش خیابانی اقسام و اشکال گونه‌های نمایشی آیینی- سنتی از نقالی، تعزیه، تخت حوضی مورد توجه علاقه‌مندان قرار گرفت. در بخش قهوه‌خانه‌ای شاهد هنرنمایی هنرمندان ایرانی هستیم که این بخش نیز مورد توجه هنردوستان قرار گرفت. در بخش صحنه‌ای که به دو صورت بخش سنتی و دیگری بخش برگرفته از اشکال نمایش‌های آیینی- سنتی بود، نیز علاقه‌مندان آن را مورد توجه قرار دادند.

 

عزیزی از اجرای تعزیه دختر ترسا خبر داد و گفت: این یک بخش بر اساس آنچه گوینو از این تعزیه توصیف کرده است، در روز پایانی جشنواره در محوطه تئاتر شهر به اجرا می‌رود.

 

عزیزی از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که نسبت به مصوبه‌های راه‌اندازی موزه تئاتر و پژوهشکده هنرهای نمایشی توجه کنند.

 

گفتنی است، در ادامه این نشست، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سایت ایران تئاتر را رونمایی کرد و همچنین از نمایش‌های بخش خیابانی و تعزیه بازدید کرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 53347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha