به گزارش خبرنگار شبستان از مشهد، آیت الله جعفر سبحانی، مرجع عالیقدر شیعه، شب گذشته (29تیر) در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر سازمان کتابخانه ها، موزه ها و اسناد آستان قدس رضوی، گفت: صدای قلم، صدای گام های سربازان مجاهد و صدای چرخ دستی زنان پاکدامن در عصر پیامبر اکرم (ص) به عنوان ارزش از دیدگاه پیامبر(ص) اشاره به رکن فرهنگیٍ، نظامی و اقتصادی جامعه است.
وی با بیان اینکه نویسندگان حافظ و نگهبان اسلام و تمدن هستند، افزود: اگر قلم و کتابت از بشریت و تمدن گرفته شود هرگز تمدن ها به نسل های آینده منتقل نمی شود وکسی که در زمینه پژوهش و تحقیق راحت طلب و استراحت طلب باشد نمی تواند آثار ماندگار و برتر به جامعه ارائه دهد.
آیت الله سبحانی با اشاره به اینکه همه علما و بزرگان برجسته در حوزه های پژوهشی و نویسندگی در گذشته دارای هدف بوده اند، تصریح کرد: هدف همه پژوهشگران و نویسندگان کشور منحصر به جامعه ای کوچک نباشد بلکه هدف مجموع جامعه ایران باشد و برای حل مشکلات همه افراد جامعه قدم برداشته شود.
وی با اشاره به بزرگان و علمای جهان اسلام که دارای آثاری ماندگار هستند و تلاش بی وقفه ای در زمینه های پژوهشی داشته اند، افزود: پژوهش گران و محققان تنها به کتابت بسنده نکنند چرا که هدف مقدس پژوهشگران باید پر کردن خلاهای اجتماعی جامعه باشد.
آیت الله سبحانی با بیان اینکه امروز کشور اسلامی ایران مملو از کتابخانه و نویسنده است و نکات مهمی در رابطه با کتابت و پژوهش وجود دارد، خاطر نشان کرد: هدف داستان نویسان نیز باید تربیت افراد باشد و کتاب های داستان نباید تنها منجر به سرگرمی برای افراد باشد.
وی با بیان اینکه در آیات قرآن 40 قسم آمده است که سوره ن و القلم به ارزش و سوگند مطالب نوشته شده پژوهشگران، با بیان قسم عنوان میشود، تصریح کرد: بزرگترین مشکل جامعه در زمان فوت پیامبر اسلام (ص) کتابت حدیث و از بین رفتن احادیث بیان شده بود.
در ادامه این مراسم، محمد هادی زاهدی، رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با بیان اینکه سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در عرصه پژوهش موفق عمل کرده است، گفت: تا کنون 50پژوهش گر برتر، 27طرح پژوهش و 17جلد کتاب مرجع به جهت استفاده از پژوهش گران در دست چاپ است.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون تعداد کتاب ها خطی و گنجینه مخطوطات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی دارای 80هزار نسخه کتاب است، که از ابتدای سال جاری 2میلیون و 200کتاب خطی دیگر به این گنجینه اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری یکی از نسخه های نهج البلاغه مربوط به قرن 7هجری خریداری شده است، اذعان داشت: مجموعه کتابخانه مرکزی در آینده ای نزدیک به مرکز مفاخر جهان اسلام با وجود 3میلیون و 200جلد عنوان کتاب تبدیل می شود.
گفتنی است، در پایان این مراسم از پژوهشگران برتر سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز تجلیل به عمل آمد.
پایان پیام/
نظر شما