به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، بدعهدی امریکا واقعیتی درس آموز، توسعه توان موشکی تضمین کننده امنیت و جغرافیای کشور، افزایش توان عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی برخی از سرتیترهای اخبار حوزه دفاعی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
بدعهدی امریکا واقعیتی درس آموز
سردار سرتیپ پاسدار سید مسعود جزایری معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح با مضحک خواندن تلاش اوباما در گره زدن تسهیل فرایند لغو تحریمها به توقف برنامه موشکی کشورمان اظهار کرد: پیمان شکنی و بدعهدی ذات منطق امریکایی است و معاهدات با دولتها تا هنگامی مقبول و مورد پذیرش و تمکین کاخ سفید است که کشورها به گونهای عمل کنند که خود را نیازمند سلطه امریکایی بدانند و بگویند ما تحت این سلطه میتوانیم منافع مورد نظر را تأمین و امریکاییها هم منافع خودشان را بدست آورند.
وی افزود:البته محاسبات امریکایی در قبال جمهوری اسلامی و ملت ایران کاملا غلط و اشتباه است و تجربه نشان داده است که هوشمندی نظام و بصیرت، آگاهی، غیرتمندی و استقلال طلبی و خود اتکایی ایرانی ها همواره آرزوی آنها در این زمینه را بر باد داده است.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح با وقیحانه خواندن اظهارات رئیس هیأت حاکمه امریکا تصریح کرد:کاخ سفید بداند که ظرفیتهای دفاعی و قدرت موشکی به ویژه در دوره پرفتنه و پر تهدید کنونی از خطوط قرمز ملت ایران و پشتوانه امنیت ملی کشور بوده و به احدی اجازه دست اندازی به آن داده نخواهد شد.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح با بیان اینکه "بدعهدی امریکا واقعیت درس آموز و انکار ناپذیر امروز به شمار می رود و دولت و ملت ایران بایستی خود را مهیای مواجهه هوشمندانه و موفق با آثار و پیامدهای آن نمایند" گفت: نسخه نجات بخش و تضمین کننده موفقیتهای بزرگ و پیشرفتهای آینده کشور راهبرد باور و اتکاء به توان داخلی است لذا ضروری است همه دستگاهها و فعالان اقتصادی و مراکز ملی و آموزشی مربوطه با لبیک به رهبر معظم انقلاب در راستای شعار سال 95 اقدام و عمل نسبت به تحقق اقتصاد مقاومتی و مقاومت اقتصادی را در دستور کار قرار دهند.
وی تأکید کرد:مطالبه رهبری معظم و ملت عزیز ایران سرعت بخشیدن به کلید زدن اقدامات معطوف به اقتصاد مقاومتی است و نیروهای مسلح نیز آماده هرگونه کمک به دولت و نقش آفرینی در عرصه این فریضه بزرگ ملی هستند.
معاون ستاد کل نیروهای مسلح هرگونه غفلت و کوتاهی در اهتمام و اقدام نسبت به این راهبرد بزرگ را نابخشودنی و مستوجب قضاوتهای سخت نسلهای آینده دانست و خاطر نشان کرد: دوره شعار و رویکردها و رفتارهای تشریفاتی در موضوع اقتصاد مقاومتی به پایان رسیده است اکنون زمان اقدام و عمل است و از همه دستگاهها انتظار میرود با عبور از وعدهها و وعیدهای بی پشتوانه و فریبنده جبهه دشمن با تکیه بر توانمندیهای بومی و ظرفیتهای ملی اقتصاد مقاومتی را مسیر موفقیت در عرصه حل مشکلات اقتصادی کشور و مردم قرار داده و بدخواهان نظام و ملت ایران را ناامید و رسوا سازند.
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح در پایان گفت: کلید حل مشکلات جاری عرصه اقتصادی در داخل کشور است و نباید به کلید زنگ زده و شکنندهای که خارجیها به ما نشان میدهند امید بست. خوشبختانه تجربه موفق نیروهای مسلح در این زمینه پشتوانه بسیار مناسبی است که میتوان با درس آموزی از آن از مشکلات پیش روی با سرعت عبور کرد.
توسعه توان موشکی تضمین کننده امنیت و جغرافیای کشور است
سردار سرتیپ دوم پاسدار رمضان شریف مسئول روابط عمومی کل سپاه در حاشیه مراسم ختم والده سردار سلامی جانشین فرمانده کل سپاه که در مسجد امام خمینی(ره) شهرک شهید محلاتی تهران برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: دشمن همواره به دنبال ایجاد یک دوقطبی میان سپاه و دولت است و در دوره دوم دولت قبل نیز دشمن همین مسیر را دنبال میکرد و البته برخی بیتدبیریها نیز شرایط را برای دشمن فراهم میکرد.
وی افزود: برخی هم اکنون نیز این کار را دنبال می کنند سپاه بدون توجه به نامهربانیها به دنبال اقتدار، سربلندی و آبادانی کشور است.
سردار شریف خاطرنشان کرد: دشمن میخواهد با دامن زدن به مسائل هستهای و موشکی یک دوقطبی ایجاد کند ،اما باید بدانید که سیستم دفاعی و موشکی کشور یک مسئله ملی است و نباید با مسائل سیاسی داخلی گره بخورد.
مسئول روابط عمومی کل سپاه در ادامه تصریح کرد: همان طور که مسئولان وزارت خارجه نیز اذعان کردند توان موشکی ما ناقض برجام نیست بلکه پشتوانهای برای اقتدار و امنیت کشوراست.
وی با بیان اینکه اگر دشمن روزی احساس کند که می تواند به ما ضربه بزند مطمئن باشید از زور گفتن و هر گونه اقدامی درنگ نخواهد کرد گفت: توان موشکی ایران برگ برنده ای در حوزه بازدارندگی و دفاع از امنیت مردم کشورمان است اما دشمن همیشه در تلاش برای به چالش کشاندن توان ملت ایران بوده و هست و به دنبال بهانه های مختلف برای محدودسازی توان دفاعی است.
سردار شریف تاکیدکرد: درحوزه موشکی به حدی از توانمندی رسیده ایم که می توانیم از کشور و منافع انقلاب و امنیت مردم به خوبی حراست کنیم.
وی با اشاره به برگزاری رزمایش موشکی سپاه گفت: در این رزمایش تنها یکی از شهرهای موشکی نیروی هوافضای سپاه را رسانه ای کردیم و هدف ما این بود که توجه دشمنان به این قدرت و توانمندی بازدارندگی ملت ایران جلب شود و حس کند که اگر مرتکب خطایی شود باید تاوان سختی را بدهد.
مسوول روابط عمومی کل سپاه با بیان اینکه ایران اسلامی کشوری بزرگ و دارای انقلاب و آرمان های بلند از حضرت امام (ره) معمار کبیر انقلاب است که رهبر معظم انقلاب نیز همواره به آن تاکید دارند،گفت: در این ارتباط یکی از تاکیدات به نیروهای مسلح به ویژه سپاه ،حفظ قدرت دفاعی و نظامی کشور بوده و هست که بتواند تضمین کننده بازدارندگی و امنیت کشور باشد.
توان عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی با ورود سامانههای موشکی جدید افزایش مییابد
امیر سرتیپ صباحیفرد اولین صبحگاه قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) در سال 95 با حضور امیرسرتیپ صباحیفرد، جانشین فرمانده این قرارگاه برگزار شد،در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت سال جدید و ولادت حضرت زهرا(س) گفت: در سال 94 با همت و تلاش کارکنان قرارگاه پدافند هوایی اقدامات بسیاری در حوزه پدافند هوایی انجام شد و مقایسه بازه زمانی 30ساله از سال 59 تا 89 با دوره پنج ساله از سال 89 تا 94 نشان میدهد که در این مدت پنج ساله در بخش ایستگاههای راداری افزایش دو برابری داشتهایم و رادارهای بسیار پیشرفته و بومی با بردهای مختلف بیش از 1000 کیلومتر در شبکه یکپارچه پدافند هوایی قرار گرفته است و میتوانیم دشمن را در خانه خود رصد کنیم.
جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی گفت: در حوزه سایتهای موشکی در این پنج سال افزایش 5/1 برابری را شاهد بودیم و امسال با ورود سامانههای موشکی جدید توان عملیاتی قرارگاه پدافند هوایی افزایش مییابد.
وی به افزایش دو برابری سایتهای شنود الکترونیکی و فاشا و نقش قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) در مدیریت و کنترل هواپیماهای جنگنده آمریکایی در ماجرای دستگیری تفنگ داران آمریکایی اشاره و تصریح کرد: پاسخ قاطع و هشدار قرارگاه پدافند هوایی باعث شد تا آنها مجبور به تغییر رفتار و ادبیات خود شوند و از مرزهای کشور دور شوند.
جانشین فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا(ص) در پایان گفت: قرارگاه پدافند هوایی در حوزه طراحی و ساخت پهبادهای پیشرفته مورد نیاز خود حرکتی رو به جلو دارد که نمونه بارز آن ساخت پهباد و جت کیان در سال 94 بوده است.
انهدام ۴۸ فروند هواپیمای شکاری عراق در یک عملیات (اچ۳)
سایت نیروی هوایی ارتش مطلبی در مورد بزرگترین عملیات هوایی حمله به اچ۳به مناسبت سالروز این عملیات منتشر کرد. متن این مطلب به شرح زیر است:
... از سوی لیدر دسته پروازی اعلام شد احتمال شهادت در این عملیات بالاست پس هر کدام از خلبانان به هر دلیلی آمادگی ندارند اعلام کنند تا نفر جایگزین در لیست اصلی قرار گیرد، همه اعلام آمادگی کردند. پس از انجام فریضه نماز و با روشن شدن هوا، عملیات آغاز شد.جنگ آغاز شده بود و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، در یکم مهرماه سال1359 و تنها یک روز بعد از شروع جنگ، ضربه ای کاری به نیروی هوایی عراق وارد آورد که طی آن 140 فروند از شکاری بمب افکن های نیروی هوایی در عملیاتی به نام «کمان 99» اکثر پایگاه های هوایی عراق را به جز پایگاه الولید، بمباران کرده بودند.
چند ماهی از جنگ می گذشت. در این هنگام دولت بعثی عراق در باتلاقی گرفتار شده بود که هرگز فکر نمی کرد روزی در آن گرفتار شود. دست به کارهای بزرگی می زد و با بمباران روزانه مناطق نظامی، خواب را از چشمان بعثیون گرفته بود.در این زمان، شهر آبادان از سه طرف در محاصره بود و نیروهای زمینی عراق می توانستند با پشتیبانی هوایی به هدف اصلی خود که همانا اشغال آبادان بود، برسند. در همین هنگام عراقی ها که هنوز خاطره حمله 140 فروندی روز اول جنگ را فراموش نکرده بودند، به این فکر افتادند که شاید در آستانه این عملیات پایگاه های هوایی آن ها مورد هدف عقابان تیزپرواز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی قرار گیرد. لذا تصمیم گرفتند که کلیه هواپیماهای اصلی خود را به نقطه ای منتقل کنند که هیچ اسکادران از جان گذشته ایرانی نتواند به آن جا برسد و آن را هدف قرار دهد. پس با هماهنگی های لازم، در تاریخ 21دی سال 1359عراق بخشی از هواپیماهای عملیاتی خود را به مجموعه پایگاه های الولید در غرب عراق و در نزدیکی مرز اردن انتقال داد. این پایگاه خود به یک پایگاه اصلی و دو پایگاه فرعی تقسیم می شود که به ان «اچ۳» می گفتند و از پدافند قدرتمندی نیز برخوردار بود. در همین زمان صدام حسین با ظاهر شدن در صفحه تلویزیون عراق نطقی کرد که قسمتی از آن به این شکل بود: من دیوار آتش دارم و ایران به هیچ وجه نمی تواند به خاک ما نفوذ عمقی کند.
چندی بعد نیروی هوایی ایران از انتقال هواپیماهای عراقی بااطلاع شد و سرتیپ شهید «جواد فکوری» فرمانده وقت نیروی هوایی، در ۱۵ بهمن سال ۵۹ در جلسه فرماندهان نیروی هوایی پیشنهاد حمله به این پایگاه ها را مطرح نمود که برای طرح ریزی این عملیات، بخش ویژه طرح های نیروی هوایی کار بر روی آن را آغاز کردند و پس از مدتی این کار را غیرممکن قلمداد کردند. در همین زمان این طرح از سوی نیروی هوایی منتفی اعلام شد ولی طرح هایی نیز مطرح شد: طرح اول: ۱۶ فروند فانتوم به پرواز درآیند ۱۴ فروند اصلی و ۲ فروند رزرو که ۶ تانکر سوخت رسان هم همراه آنان باشد ۳ تانکر در داخل خاک ایران قرار گیرند و ۳ تانکر در منتهی الیه غرب عراق و برای محافظت از هر تانکر ۲ فروند اف ۱۴ نیز به پرواز درآیند که این خود انبوهی از هواپیما را به وجود می آورد. طرح دوم: ۱۲ فروند فانتوم به پرواز درآیند ۱۰ فروند اصلی و ۲ فروند رزرو که چهار تانکر سوخت رسان با همان شرایط با آن ها باشد که در این طرح تعداد جنگنده ها و تانکرها کم می شد ولی وضعیت فانتوم ها به دلیل کمبود تانکر سوخت رسان حساس می شد و احتمال این که ۲ فروند فانتوم از دست برود فراوان بود. در همین حین مرحوم سرتیپ خلبان «بهرام هوشیار» در این خصوص طرحی را آماده و به صورت محرمانه با شهید فکوری مطرح کرد که براساس آن ۱۰فروند فانتوم مسلح ۸ فروند اصلی و ۲ فروند رزرو به پرواز درآیند و برای گمراه کردن دشمن نیز در هنگام ورود فانتوم ها به خاک عراق ۲ فروند اف ۵ به کرکوک حمله کنند. مکان استارت حمله نیز پایگاه دوم شکاری تبریز بود. شهید فکوری بعد از مطالعه این طرح، آن را عملی دانست و موافقت خود را با آن اعلام کرد. ولی این عملیات ۲ بار به دلیل خیانت عوامل نفوذی و همچنین اطلاع عراق، لغو شد. لذا در جلسه ای قرار بر این شد که شهید فکوری شکست این طرح را اعلام کند. جلسه مذکور در نیمه دوم اسفندماه برگزار شد. جلسه درباره وضعیت جبهه های جنگ، استقرار نیروهای ایرانی و عراقی و... بود. پس از پایان جلسه، شهید فکوری سرتیپ (سرهنگ آن زمان) «فر ج ا... براتپور» را که از معاونان عملیات یکی از پایگاه های هوایی بود، احضار کرد و اجرای ماموریتی سری، مهم و حیاتی را به وی ابلاغ و تاکید کرد که شخصا فرماندهی دسته پروازی را برعهده بگیرد.
نظر شما