خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: برق يكي از انواع انرژی است كه به دليل مشخصه هاي خاص خود، بيشتر از ساير انواع انرژي ها مورد توجه مي باشد. با داشتن اطلاعاتي در مورد ميزان برق مصرفي، شدت انرژي، تركيب مشتركين برق و منحني بار درجه توسعه يافتگي هر كشوري تعيين مي شود. فرآيند توليد و در دسترس قرار گرفتن برق شامل سه مرحله اصلي توليد، انتقال و توزيع است. نحوه مديريت و مالكيت هر يك از اين سه بخش در ساختار اقتصادي برق اثر عمده اي دارد. در نظر است در آينده هر سه بخش توليد و انتقال و توزيع واگذار گردند وليكن فعلاً بخش انتقال در دستور واگذاري قرار ندارد. اگرچه به لحاظ برخي از مسائل مربوط به رعايت حفاظت از محيط زيست و اهميت ويژه امنيت انرژي در حال حاضر حتي در كشورهاي توسعه يافته نيز مسئله نوع مالكيت دولتي و يا خصوصي مورد بحث قرار گرفته است و روند خصوصي سازي يك بار ديگر در حال بازنگري و بررسي است، ليكن به دليل بهبود فرآيند بهره برداري و خدمت رساني به مشتركين برق، روند خصوصي سازي همچنان درسايركشورها مورد عمل است و در ساختار اقتصادي كشورها از جمله ايران روند خصوصي سازي در بخش هاي توليد و توزيع برق مورد توجه سياستگذاران مي باشد.
بنابراین گزارش، کشورمان در صنعت برق از گذشته تاکنون پیشرفت های بسیاری انجام داده است و به گفته مدیرعامل شرکت توانیر مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور در سال گذشته با رشدی 1.07 درصدی به 73 هزار و 933 مگاوات رسید. آرش کردی، مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) در این رابطه به ایرنا گفته است: "ظرفیت اسمی نصب شده نیروگاهی ایران در یک دهه گذشته دو برابر شده است. ایران اکنون رتبه نخست منطقه خاورمیانه و رتبه چهاردهم جهان را از نظر ظرفیت نیروگاهی دارد. مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور در سال گذشته با رشدی 1.07 درصدی از 73 هزار و 149 به 73 هزار و 933 مگاوات رسید.
کردی افزود: از مجموع این ظرفیت 21.41 درصد به نیروگاه های بخاری، 35.08 درصد به نیروگاه های گازی، 15.17 درصد به نیروگاه های برق آبی، 1.38 درصد به نیروگاه اتمی، 1.04 درصد به نیروگاه های تولید پراکنده DG ، سی و دو صدم درصد به نیروگاه های CHP و 0.59 درصد به نیروگاه های دیزلی تعلق دارد. (DG سیستم تولید پراکنده نیروگاه های کوچک با ظرفیت های بین 15 کیلووات تا 25 مگاوات برای شارژ ایستگاه های نزدیک به محل مصرف و تامین نیازهای شبکه و بار است. CHP طرح های تولید همزمان برق و حرارت است.) در سال گذشته 781 مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده شد که 23.9 درصد (187 مگاوات) آن در بخش گازی، 63.1 درصد (493 مگاوات) آن در بخش برقآبی و 12.9 درصد (101 مگاوات) آن در بخش تولید پراکنده بوده است.
یادآور می شود: احداث 26 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در برنامه پنجساله ششم توسعه کشور برنامه ریزی شده است که 16 هزار مگاوات آن با تبدیل نیروگاه های گازی موجود به سیکل ترکیبی، سه هزار مگاوات آن با ساخت نیروگاه های تولید پراکنده ( DG و CHP)، پنج هزار مگاوات دیگر آن با ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر بادی و فوتوولتائیک(خورشیدی) و مابقی از دیگر نیروگاه ها تامین خواهد شد.
نظر شما