به گزارش خبرنگار سینما و تلویزیون شبستان، در بخش دیگری از برنامه «هفت»، رضا میرکریمی، دبیر سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر با رسول صدرعاملی درباره تازه ترین اخبار و تحولات این جشنواره توضیحاتی را ارائه داد. صدرعاملی در ابتدای این گفتگو ضمن آرزوی سلامتی برای عباس کیارستمی گفت: نمی توان از جشنواره ها صحبت کرد و از عباس کیارستمی مرد هنر، موسیقی و شعر و ادب صحبت نکرد.
جشنواره جهانی فجر نقطه قوت جشنواره های آسیا میانه میشود
میرکریمی در سخنانی درباره تفکیک جشنواره جهانی فجر از بخش ملی آن گفت: با توجه به بزرگ شدن جشنواره ملی و مردمی شدن آن بخش بین الملل خوب دیده نمی شد و به همین دلیل جدا شدن جشنواره ملی از جشنواره جهانی باعث رشد بخش جهانی شده است و این جشنواره می تواند نقطه قوت جشنواره های آسیا میانه شود. اگر رویداد فرهنگی بدون هدف باشد، دکوراتیو و بیهوده است. هیچ جشنواره ای برگزار نمی شود، مگر اهداف ملی داشته باشد. همه این جشنواره ها برای اهداف ملی خود در سطح بین المللی برنامه ریزی می کنند. حال چرا ما نباید چنین جشنواره ای برای اهداف خود داشته باشیم؟ همین رویکرد فرهنگی ناموفق فجر باعث شده است که اساسا نداند هدفش چه کسانی هستند.
وی خاطرنشان کرد: ما در منطقه سینمای ریشه دار و بزرگی داریم و از سویی هم هیچ رویداد فرهنگی سینمایی بزرگی هم در منطقه نداریم. در آسیای میانه بسیاری از کشورهایی چشم امیدشان به ما است تا از آنها حمایت کنیم. ما در منطقه هیچ جشنواره ای نداریم که قدرت و اعتبار سینمای ایران را داشته باشد. ما باید مثل سایر جشنواره های دنیا در این جشنواره اهداف ملی مان را تبلیغ کنیم.
افتتاحیه فیلم های خارجی در جشنواره فیلم فجر
دبیر سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر با اشاره به اینکه فیلم های خوبی انتخاب و استاندارد سینمایی در انتخاب آنها رعایت شده است، گفت: اگر فیلم ها تکراری باشند که فایده ای ندارند. در میان آنها، ۲۶ فیلم افتتاحیه منطقه ای دارند یعنی تاکنون در این منطقه اکران نشده اند. 18 فیلم افتتاحیه آسیایی دارند و 8 فیلم برای نخستین بار در جهان در این جشنواره اکران می شوند. 17 فیلم بلند و کوتاه ایرانی داریم و از میان آنها نیز 6 فیلم برای نخستین بار در این جشنواره به نمایش در می آیند.
وی در مورد بازار فیلم جشنواره فجر نیز بیان کرد: بازار فیلم مان حدود 30 شرکت خریدار خارجی دارد. برای رونق بخشیدن به این فیلم تدارک زیادی دیدیم. هر کشوری که سال گذشته از ایران فیلم خریده است، امسال میهمان بازار فیلم است و دعوت شد و باقی بلیت تهیه کردند.
میرکریمی همچنین در پاسخ به اینکه دلیل انتخاب سه فیلم «اروند»، «نفس» و «خانه ای در خیابان چهل و یکم» در این جشنواره چه بوده؟ اظهار کرد: دلیل انتخاب این فیلم ها در میان فیلم های خارجی، تنوعی است که در این سه فیلم است، یعنی شبیه هم نیستند و هرکدام یک ذائقه را پرچم داری می کنند. در هر کدام یک تجربه خوب بود و به نظرم رسید اینها می توانند رقبای خوبی برای فیلم های خارجی و بین الملل باشند. در بخش آسیایی نیز سه فیلم انتخاب شد که من یکی از این فیلم ها را به فیلم مستند اختصاص دادم. A157 مستند بسیار تاثیرگذاری است که توانست یک کرسی را از میان سه فیلم تصاحب کند.
وی درباره بخش دارلفنون نیز توضیح داد: این بخش به بحث استعدادیابی و کشف استعدادهای جوان اختصاص دارد. جوانان را دعوت می کنیم، اکران فیلم و ورک شاپ برای آنها برگزار می شود و در کنار اساتید به آنها آموزش داده می شود. نمونه این کار در جشنواره های بزرگ وجود دارد. در دارالفون ما حدود 110 جوان انتخاب شده اند که از کشورهای مختلف است. همچنین از هر کشور همسایه 5 نفر انتخاب شده اند. همه جوانان زیر 28 سالی هستند که یک فیلم خوب ساخته اند. در این میان 70 نفر جوان ایرانی نیز هستند که در یک اردوی علمی 6 روزه شرکت می کنند و در ادامه عضو یک باشگاهی می شوند که به آنها اضافه خواهند شد. بخش دارالفنون از محل صرفه جویی در هزینه تشریفات میهمانان خارجی راه اندازی شده است که این هزینه برای جشنواره می ماند.
نمایش نسخه بازسازی شده فیلم های «باد صبا» و «گاو» در جشنواره
دبیر سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: نسخه بازسازی شده فیلم های «باد صبا» و «گاو» در جشنواره به نمایش درمی آید. ما باید مخاطب جشنواره جهانی فیلم فجر را پیدا کنیم، این جشنواره مخاطب مردمی به آن شکل مرسوم ندارد. تا امروز 4000 نفر در سایت جشنواره ثبت نام کرده و ابراز تمایل کرده اند از برنامه های جشنواره استفاده کنند. همچنین حدود 500 نفر از اهالی رسانه ها برای حضور در جشنواره جهانی فیلم فجر ثبت نام کرده اند.
ایران را به قطب معرفی فیلم ها و کارگردانان جهان تبدیل می کنیم
وی خاطرنشان کرد: اولویت اصلی این جشنواره معرفی فیلم ها و کارگردانان جدید به دنیای سینما است تا ایران به عنوان یک قطب برای معرفی فیلم ها و کارگردانان به حساب آید. از تمام فیلم های بخش مسابقه و بخش سینمای آسیا دفاع می کنم. مخاطب ما اگر صبح تا شب در کاخ جشنواره ما باشد، یک سوم فیلم ها را می توانند ببینند، تعداد فیلم ها و برنامه های این دوره فراوان است.
ناصر تقوایی و مجید مجیدی در میان هیات داوران جشنواره جهانی فجر
میرکریمی در پایان اسامی هیات داوران بخش سینمای سعادت (مسابقه بین الملل) جشنواره جهانی فجر را اعلام کرد:و گفت ناصر تقوایی، مجید مجیدی، زینب آتاکان، خوزه لوئیس گوئرین، ایوو فلت و ژوانگ ژوانگ تیان هیات داوران بخش مسابقه بین الملل هستند.
نظر شما