دی‌میستورا سه‌شنبه در تهران/ نمایش قدرت ایران به غرب

خبرگزاری شبستان:دی‌میستورا سه‌شنبه در تهران، نمایش قدرت ایران به غرب، رئیس جمهوری قزاقستان به ایران می آید، یک سوم مبادلات تجاری ایران و ترکیه با ارز ملی انجام می‌شود از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دی‌میستورا سه‌شنبه در تهران، نمایش قدرت ایران به غرب، وزیر غذا و کشاورزی آلمان در راه ایران، رئیس جمهوری قزاقستان به ایران می آید، یک سوم مبادلات تجاری ایران و ترکیه با ارز ملی انجام می‌شود از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

دی‌میستورا سه‌شنبه در تهران

استفان دی‌میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه سه‌شنبه 24 فروردین ماه در تهران با مقامات کشورمان در خصوص آخرین تحولات سوریه به گفت‌وگو خواهد پرداخت.

وی 14 فروردین ماه در مسکو با مقامات روسیه دیدار داشت و پس از دیدار با وزیر خارجه روسیه در مسکو، از ادامه تلاش‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به خشونت‌های سوریه و سفر به دیگر پایتخت‌های خاورمیانه از جمله تهران خبر داد.

«استیفان دی مستورا» نماینده سازمان ملل در امور سوریه روز پنجشنبه 19 فروردین ماه اعلام کرد که دور آینده مذاکرات ژنو درباره سوریه 13 آوریل (25 فرودین ماه) آغاز خواهد شد.

نماینده سازمان ملل در امور سوریه تاکید کرد که با وجود انتخابات پارلمانی سوریه در 13 آوریل(25 فروردین ماه)، مذاکرات ژنو در موعد مقرر خود برگزار خواهد شد.

وی گفت: برای بحث و گفت‌و‌گو درباره حمایت از راه‌حل سیاسی برای حل بحران سوریه به کشورهای سوریه و ایران سفر خواهم کرد.

نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل همچنین تاکید کرد که با مسئولان سعودی و ترکیه‌ای در اروپا درباره حل و فصل سیاسی بحران سوریه دیدار خواهد کرد.

ارتش و سپاه ایران در حال نمایش توانمندی فرامرزی‌ خود هستند

شبکه خبری «فاکس نیوز» در گزارشی نوشت: این ایران است که در سوریه قدرت نمایی نظامی می‌کند، درست تنها کمی بعد از این‌که «جان کری» وزیر خارجه آمریکا در کنگره گفت که ایران به عنوان یکی از حامیان اصلی «بشار اسد» رییس جمهور سوریه در حال بیرون آوردن نیروهای خود از این کشور است.

 بر این اساس، ایران نیروهایش را در داخل و خارج سوریه جابجا می‌کند، اقدامی‌که باعث تقویت مواضع یگان‌های بشار اسد شده و شاید موجب افزایش توانایی نظامی ایران در خارج از مرزها شود و شاید تعبیر جان کری نیز از این واقعیت شکل گرفت که تعداد نیروهای نظامی ایران در سوریه نسبتا کم شده است.

فاکس نیوز نوشت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در واقع تیپ‌های خود را در بین شبه نظامیان شیعه عراق، حزب‌الله لبنان و دیگر گروه‌های هوادار بشار اسد ادغام کرده و این نبرد نیابتی را هدایت می‌کند. یگان‌های سپاه ایران در دو و سه ماه گذشته حالت چرخشی به خود گرفته‌اند. البته ایران حضور خود در جبهه‌های نبرد سوریه را در اولین هفته ماه فوریه 2015 با ایجاد یگان‌های هجومی در دفاع از بشار اسد شکل داد.

فاکس نیوز در ادامه با اشاره به شهدای مدافعان حرم ایران در جریان نبردهای سوریه به حضور نیروهای ویژه ارتش جمهوری اسلامی به دستور رهبری ایران اشاره کرد. اقدامی که از دید این شبکه آمریکایی نشانه تغییر محسوس نقش ایران در سوریه دارد زیرا سپاه ایران و نیروهای قدس به طور سنتی عملیات برون مرزی این کشور را بر عهده دارند.

در ادامه این مطلب به صراحت آمده است: حضور کلاه سبزهای ارتش ایران نشان می‌دهد که آن‌ها می‌خواهند قابلیت‌های ارتش در اجرای عملیات برون مرزی را برای دفاع  و حفظ منافع جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذارند.

فاکس نیوز در خاتمه نوشت: استقرار نیروهای ویژه ارتش ایران نشان از توانایی این کشور در اجرای عملیات در سطح منطقه و حتی فراتر از آن‌چه که بیشتر تصور می‌شد، دارد و ضرورت دارد سیاستگذاران و تحلیلگران آمریکایی تعبیر مناسبی را از گسیل نیروهای ایران در الگویی گسترده‌تر تا ارائه گزارش‌های انتخابی به عنوان کاهش تعهد ایران به سوریه داشته باشند. مورد مهم‌تر این است که نیروهای مسلح ایران اعم از ارتش و سپاه در حال استقرار و حفظ نیروهای زمینی در عملیات مهم دور از مرزهای ایران هستند.

نمایش قدرت ایران به غرب/ شاید ایران واکنش‌های قاطع‌تری به ریاض نشان دهد

روزنامه مصری «الاهرام» در یادداشتی پیرامون پرتاب‌های موشکی اخیر ایران و سرو صدای به پا کرده این رویداد در بین کشورهای غربی نزدیک به آمریکا آن‌را نمایش قدرت ایران نام نهاد و نوشت: ایران مدعی است که برنامه موشکی پیشرفته‌اش تنها اهداف دفاعی دارد اما برخی کشورها نسبت به اهداف واقعی ایران شک دارند  و مدعی‌اند که تاکید ایران بر تبلیغ بر این زمینه به ویژه این‌که پرتاب موشک‌هایی که بر روی آن‌ها به زبان عبری نوشته شده بود «اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود»، اقدام تحریک کننده جامعه بین‌المللی و کشورهای همسایه است. موشک‌هایی که بردی دو هزار کیلومتری دارند و قادر به ضربه زدن به اسرائیل هستند.

نویسنده این یادداشت از سویی مدعی شد که پرتاب این موشک‌ها شاید به دلیل برخی تنش‌های داخلی در ایران و سنگ اندازی جناح اصولگرا در مسیر توافق هسته‌ای و رقابت بین دولت «حسن روحانی» رییس جمهور میانه رو باشد.

این روزنامه در ادامه با اشاره به لغو سفر رییس جمهور ایران به اتریش به خاطر شیطنت عناصر فراری گروهک منافقین از قول برخی دیپلمات‌های مطلع نوشت که لغو این سفر به خاطر فشار برخی کشورهای اروپایی به خاطر آزمایش‌های موشکی ایران بوده است.

 الاهرام در ادامه این یادداشت نوشت: ممکن است که شورای امنیت سازمان ملل متحد با بررسی موارد رخ داده و بر اساس قطعنامه 2231 هشداری را به ایران به خاطر اقدام‌های تحریک کننده‌اش صادر نماید. در ایران نیز البته «آیت‌الله خامنه‌ای» رهبر انقلاب در روزهای گذشته دو سخنرانی جداگانه را انجام داد و از حق ایران  در توسعه توان نظامی دفاعی کشورش حمایت کرد.

الاهرام در ادامه از زاویه دیگر به این مسئله پرداخت و با طرح سئوالی نوشت: آیا برنامه‌های موشکی که ایران آن‌ها را به اجرا می‌گذارد برای فشار بر غرب و ابزاری در  جهت تسریع در کاهش تحریم‌ها است؟ هرچند که برخی تعجیل‌ها در بین سران ایران در این مسیر شاید تنش بین ایران و کشورهای همسایه‌ را به امید ترغیب غرب در اجرای کامل برجام موجب شود.

 از سوی دیگر عربستان سعودی، رقیب ایران نیز اعلام کرده است که تولید نفت خام خود را در صورتی که ایران بخواهد تولیدش را  افزایش ندهد در سطح فعلی حفظ می‌کند. اظهار نظری که موجب شد به فوریت بهای نفت کاهش یابد و آن را مجدد به زیر بشکه‌ای 40 دلار برساند. این در حالی است که ایران خواهان افزایش تولید نفت خام خود به دوره قبل از تحریم‌ها است در حالی‌که تنش بین ایران و عربستان سعودی همچنان افزایش می‌یابد. به‌طوری که ریاض اخیرا اعلام کرده است کشتی‌های حامل نفت خام ایران از ورود به قلمروی آبی این کشور ممنوع هستند. اقدام عربستان بدین دلیل است که این کشور در جریان برجام هیچ سودی را برای خود نمی‌بیند و انجام چین اعمالی نشان از خشم و ناامیدی آن‌ها دارد. 

در خاتمه این یادداشت آمده است: مشکل در این جا نهفته است که قبل از این که ایران نه با کلمات بلکه با آتش پاسخگوی عربستان باشد، این دو کشور تا چه اندازه می‌توانند در چنین وضعیتی بحرانی به پیش بروند.

یک سوم مبادلات تجاری ایران و ترکیه با ارز ملی انجام می‌شود

«سودت یلماز» وزیر توسعه ترکیه روز شنبه گفت در حال حاضر یک سوم تجارت میان ترکیه و ایران با ارز ملی انجام می‌شود.

استفاده از ارز ملی به جای دلار در مبادلات تجاری موجب از میان رفتن هزینه تبدیل ارز و در نتیجه کاهش هزینه تجارت می‌شود.

به نوشته پایگاه دیلی صباح، آقای یلماز که در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ترکیه و ایران در قونیه صحبت می‌کرد، گفت: «ما پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم و می‌خواهیم در دوره بعدی بر این پیشرفت بیافزائیم. ما با افزودن 30 محصول دیگر به توافقی که امروز امضا خواهیم کرد، تجارت را بیش از پیش تسهیل خواهیم کرد.»

ایران و ترکیه با یکدیگر توافق معافیت گمرکی دارند و به صورت دوره‌ای فهرست کالاهای معاف از تعرفه را به روز کرده و محصولات جدیدی به آن می‌افزایند.

یلماز افزود: «ترکیه در اسرع وقت حجم تجارت با ایران را افزایش خواهد داد. همانطور که در ماه مارس هم این افزایش صادرات را شاهد بودیم. در سال 2015، حجم تجاری ما 10 میلیارد دلار بود و قصد داریم این رقم را به 30 میلیارد دلار افزایش دهیم.»

در ماه گذشته میلادی میزان صادرات ترکیه به ایران 0.3 درصد افزایش داشته است.

محمود واعظی وزیر ارتباطات ایران هم که در ترکیه به سر می‌برد، گفته است که موانع مربوط به مسائل بانکی برطرف شده است.

مهر:

وزیر غذا و کشاورزی آلمان در راه ایران

سفارت آلمان در تهران اعلام کرد وزیر غذا و کشاورزی این کشور برای دیداری رسمی که ۲ روز به طول خواهد انجامید روز شنبه وارد تهران می شود.

«کریستینا اشمید» را در این سفر هیئت عالی رتبه بخش کشاورزی آلمان همراهی می کنند و هدف از این دیدار توسعه همکاری هایر بین ایران و آلمان در زمینه تولید مواد غذایی و کشاورزی عنوان شده است.

قرار است در جریان این سفر توافق نامه ای در زمینه دامپزشکی به امضا برسد که ضمن توسعه همکاری و تجارت ین دو کشور زمینه مبارزه با بیماری های حیوانات را فراهم کند.

کریستنینا اشمید در این سفر با برخی مقامات ایرانی از جمله محمود حجتی وزیر کشاورزی و محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد.

رئیس جمهوری قزاقستان به ایران می آید

« نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان قرار است در روزهای ۲۳-۲۴ فرودین به تهران سفر کند.

براساس گزارش بخش مطبوعاتی ریاست جمهوری قزاقستان این سفر با دعوت قبلی «حسن روحانی» رئیس جمهوری ایران انجام می شود.

در این سفر قرار است مقامات دو کشور درباره مناسبات دوجانبه و مسائل هم بین المللی گفتگو کنند.

حکومت قزاقستان دمکراتیک و از نوع جمهوری ریاستی است. رئیس جمهور در راس کشور و دولت قرار دارد. قدرت اجرایی دست دولت بوده و قدرت قانونی دست پارلمان می‌باشد.

رهبر زمان کمونیسم قزاقستان یعنی نورسلطان نظربایف پس از استقلال به ریاست‌جمهوری قزاقستان رسید و هم‌چنان در این منصب باقی‌مانده‌ است.

ایرنا:

سفیر ایران در روسیه به سوالات دانشجویان دانشگاه دولتی سن پترزبورگ پاسخ گفت

«مهدی سنایی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه به پرسش های دانشجویان دانشگاه دولتی سن پترزبورگ (از بزرگترین دانشگاه های روسیه) پاسخ گفت.

سنایی روز شنبه در مطلبی فیس بوكی نوشت: در سالن بزرگ دانشكده روابط بین الملل دانشگاه دولتی سن پترزبورگ طی 3 ساعت دو سخنرانی یا دقیق تر بگویم دو درس در زمینه سیاست داخلی و سیاست خارجی ایران ارائه كردم.

وی افزود: از حدود یك سال و نیم گذشته كه دیداری با رئیس دانشگاه دولتی سن پترزبورگ داشتم و استادی افتخاری این دانشگاه را اعطا نمودند قول داده بودم كه چند درس ارائه كنم.

سفیر كشورمان در مسكو به نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان اشاره كرد و ادامه داد: وقت زیادی را به پرسش های دانشجویان اختصاص دادم.موضوع هایی چون انتخابات در ایران،چگونگی پیوند دین و مردمسالاری،توافق هسته ای،موضوع خاورمیانه و سوریه،روابط ایران با عربستان،دستاوردهای اقتصادی دوره تحریم و روابط ایران و روسیه مورد توجه دانشجویان بود.

وی ادامه داد: پس از دیدار قبلی از دانشگاه دولتی سن پترزبورگ، روابط آن با دانشگاه تهران برقرار شد،سند همكاری میان دو دانشگاه امضا و تبادل های علمی آغاز شده است. همچنین پس از آن سند همكاری میان دانشگاه علامه طباطبایی و علوم انسانی روسیه امضا شد.

سنایی افزود: سال گذشته اتحادیه همكاری های دانشگاهی دو كشور نیز فعال شد.دانشگاه سن پترزبورگ با نزدیك به 300 سال قدمت یكی از دانشگاه های عمده روسیه است و ساختمان دانشكده روابط بین الملل هم تاریخی و زیبا بود.

در سفر دو روزه سن پترزبورگ علاوه بر افتتاح روزهای علم و فرهنگ ایران در این شهر و افتتاح همایش گفتگوی فرهنگی ایران و روسیه كه با همكاری دانشگاه علامه و دانشگاه علوم انسانی سن پترزبورگ شكل گرفت، در كنار دیدارهای مختلف در دو دانشگاه دیگر این شهر نیز سخنرانی انجام شد.

سفیر ایران در دیدار با «نیكلای كروپاچوف» رییس دانشگاه دولتی سن پترزبورگ درباره همكاری دانشگاهی دو كشور گفت وگو كرد.دو طرف همچنین در زمینه تقویت همكاری های دانشگاه دولتی سن پترزبورگ و دانشگاه تهران با توجه به سند همكاری تازه امضا شده تبادل نظر كردند.

سنایی همچنین از كروپاچوف برای سفر به تهران دعوت كرد

دانشگاه دولتی سن پترزبورگ از دانشگاه های بزرگ روسیه ژانویه سال 1724 به دستور پطر كبیر امپراتور وقت این كشور تاسیس شد، 24 دانشكده تخصصی، چندین مركز و انستیتو بیش از 30 هزار دانشجو و 13 هزار كادر علمی و اداری دارد.

 

کد خبر 534958

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha