خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اقتصاد هند چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است. هند بهرغم رکود اقتصادی جهانی با رشد اقتصادی متوسط بالاتر از ۸ درصد طی چند سال گذشته به یک قدرت اقتصادی تبدیل شدهاست. این میزان رشد نزدیک به رشد اقتصادی کشور همسایه آن چین است. طبق سنجشی که در مورد برابری قدرت خرید صورت گرفته، اقتصاد هند با داشتن تولید ناخالص داخلی (GDP) ۶۱۱/۳ تریلیون دلار، در مقام چهارم را دارد. با این وجود میلیونها نفر هنوز در فقر شدید زندگی میکنند و درآمد سرانه ۷۲۰ دلار آمریکا برابر با ۳۶۵ پوند در سال است. مشکلات زیربنایی نیز در هند ادامه دارد.
بنابراین گزارش، اگر روزی نام هند فقر و تنگدستی را به یاد میآورد، اکنون پیشرفتهای اقتصادی و رنسانس علمی این کشور توجه همگان را به خود جلب کردهاست. مدتهاست که سرمایهگذاریهای عظیم خارجی در این کشور امری عادی به شمار میآید و فروش کالاهای هندی در بازارهای جهان به شدت افزایش یافتهاست. کارشناسان سرآغاز پیشرفتهای اقتصادی هند را سال ۱۹۹۱ میدانند. در این سال مانموهان سینگ وزیر دارایی وقت هند، برنامههایی را برای خروج کشور از اقتصاد دستوری به تصویب رساند و به تدریج بهاجرا درآورد. از آن زمان به بعد به تدریج قوانین مالیاتیِ دست و پاگیر لغو شدند، قوانین صادرات و واردات کشور تعدیل شدند، امکان سرمایهگذاری خارجی فراهم آمد و امنیت سرمایههای داخلی تامین شد. تحلیلگران اقتصادی پیشبینی میکنند هند تا سال ۲۰۲۰ میلادی پس از آمریکا و چین سومین کشور صنعتی جهان باشد و درامد سرانه کشور به ۵۰۰۰ دلار یعنی دوبرابر میزان فعلی برسد. حال این کشور به عنوان یکی از شرکای تجاری ایران بیشترین میزان واردات نفت خود را از کشورمان انجام داده است.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از خبرگزاری رویترز نوشته است: "هند در سالهای تحریم با خرید حدود 20 درصد نفت صادراتی ایران (بطور میانگین 200 هزار بشكه در روز) در جایگاه دومین مشتری نفت ایران قرار داشت. اجرایی شدن برجام، سبب شد تا پالایشگاه های اروپایی مذاكره هایی را با ایران آغاز كنند، تا بتوانند خرید نفت از ایران را افزایش دهند كه منجر به توافق با برخی خریداران شد. پالایشگاه های هندی سفارش خرید محموله های نفتی جدید را ارائه كرده اند كه در ماه های آینده تحویل خواهد شد. اطلاعات اولیه كشتیرانی نشان می دهد در ماه مارس سال 2016 میلادی، واردات نفت خام هند از ایران به بیش از ٥٠٠ هزار بشكه در روز رسید كه بالاترین رقم در پنج سال گذشته به شمار می رود.
مجموع واردات روزانه نفت خام ایران از سوی پالایشگران هندی در دوره یادشده ٥٠٦ هزار و یكصد بشكه بود كه ١٣٥ درصد نسبت به ماه فوریه (بهمن- اسفند) سال جاری میلادی بیشتر است. افزایش صادرات نفت به هند به عنوان دستاورد بزرگ دولت ایران در گسترش فعالیت ها در بازارهای منطقه ای پس از رفع تحریم ها به شمار می رود. پایان سال مالی منتهی به ٣١ مارس (١٢ فروردین) در هند، میانگین واردات نفت خام این كشور از ایران را با رشد 14.4 درصدی، سالانه ٢٥١ هزار و یكصد بشكه در روز نشان داد كه بالاترین رشد سالانه واردات هندی ها از ایران از سال ٢٠٠٧ میلادی تاكنون به شمار می آید. ماه مارس سال جاری میلادی، شركت اسار اویل بزرگترین واردكننده هندی نفت ایران و جایگاه دوم در اختیار شركت پالایش و پتروشیمی مانگلور بود. شركت ریلاینس هند پس از ٦ سال وقفه، با خرید یك محموله از میعانات نفتی میدان فروزان ایران در ماه مارس سال جاری میلادی خرید نفت از ایران را از سر گرفت."
یادآور می شود: وزیر انرژی به ایران سفری خواهد داشت تا درباره افزایش صادرات نفت ایران به این كشور مذاكره هایی را با مقام های وزارت نفت انجام دهد.
نظر شما