به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ دكتر عليرضا جزيني در مراسم امضاي اين تفاهمنامه كه در دفتر رياست دانشگاه برگزار شد؛ گفت: رهبر معظم انقلاب در سال 85 سیاستهای کلی مبارزه با مواد مخدر را در 11 بند ابلاغ کردند که اهمیت مبارزه با مواد مخدر را میرساند و نشان از نگراني ايشان نسبت به اين موضوع است و هنوز هم اين نگراني وجود دارد.
وي افزود: همچنين طبق ماده 22 لایحه برنامه ششم توسعه كه به موضوع اعتياد و مبارزه با آن اختصاص يافته است، دستگاههای اجرایی مكلفند براساس یک سند راهبردی طرح ملی مبارزه همه جانبه با موادمخدر را اجرایی کنند، سند راهبردی باید به گونهای باشد که در مدت پنج سال شاهد کاهش 25 درصدی اعتیاد در شیوع و بروز مصرف مواد مخدر باشیم.
قائم مقام دبيركل ستاد بيان داشت: سال گذشته بعد از برگزاري جلسات اختصاصي با حضور مسولان كشور، اعتياد به مواد مخدر و مبارزه با آن جزو پنج آسيب اول كشور اعتياد قرار گرفت.
جزيني افزود: هم اكنون 24 سازمان و وزارت خانه عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند كه پيشگيري، درمان و كاهش آسيب از مهمترين برنامه هاي اين سازمان ها در مبارزه، صيانت و توانمند سازي جامعه است.
وي ادامه داد: نخستين برنامه پيشگيرانه ستاد در سالجاري آموزش و فرهنگسازي در محيطهاي آموزشي است، چرا كه براساس آخرین آمار انجامشده، 2.6 درصد (دو و شش دهم) دانشجویان به مواد مخدر اعتیاد دارند كه 67 درصد اين دانشجويان معتاد، اعلام كردهاند مصرف مواد مخدر را پیش از ورود به دانشگاه و در دوره متوسطه تجربه كردهاند و برخي نيز در دوران دانشگاه عنوان كردهاند.
جزيني در ادامه؛ آموزش سبك زندگي سالم در بين زوج هاي در شرف ازدواج در دانشگاهها و آموزش دانشجويان ورودي سال اول دانشگاهها، اختصاص دو واحد درسي در همه رشته ها و عدم دسترسي به مواد مخدر در اطراف دانشگاهها و مدارس را از ديگر برنامه هاي اين ستاد در راستاي طرح پيشگيرانه در محيطهاي آموزشي برشمرد.
وي در ادامه؛ بهرهگيري از ظرفيتهاي موجود علمي، تحقيقاتي و تشكلهاي دانشجويي در جهت اجراي برنامههاي ستاد در عرصههاي پيشگيري، اطلاعرساني، درمان اعتياد، توانمندسازي و كاهش آسيبهاي ناشي از اعتياد در بين دانشجويان، همكاري و تبادل اطلاعات در طراحي برنامههاي آموزشي مناسب به منظور ارتقا سطح آگاهي دانشجويان، والدين با هدف حساسسازي و فعالسازي فضاي دانشگاه و دانشگاهيان و جلب مشاركت آنان در امر پيشگيري از اعتياد، انجام پروژههاي پژوهشي و آموزشي در عرصههاي مرتبط با مبارزه با مواد مخدر، اختصاص دو واحد درسي مرتبط با پيشگيري از اعتياد در دانشگاه، هدايت و حمايت از پاياننامههاي تحصيلي بويژه در مقاطع كارشناسي ارشد و دكتري را از اهم تعهدات دو سازمان در اين تفاهمنامه ذكر كرد.
جزيني در پايان بر اثربخشي برنامههاي پيشگيري از اعتياد همچون كارگاهها و نمايشگاههاي پيشگيرانه تاكيد كرد و گفت: علاقهمنديم مشاركت اجتماعي در حوزه مبارزه با مواد مخدر در دانشگاه ها نيز تحت عنوان تشكلهاي دانشجويي فعال شوند و ما نيز از اينگونه تشكلها حمايتهاي لازم را خواهيم داشت.
همچنين محمدمهدي طهرانچي رييس دانشگاه شهيد بهشتي در مراسم امضاي اين تفاهمنامه گفت: سال گذشته فاز اول طرح هم افزایی دانش به سه موضوع اعتیاد، سبک زندگی و فضای مجازی آغاز به کار کرد و امسال وارد فاز دوم آن شدیم که قرار است برنامههای علمی دانشگاه تبیین و در ۵ یا ۶ برنامه کلان معرفی شوند.
وي با تاکید براینکه باید نیمی از 2500 پژوهش تحصیلات تکمیلی در این راستا قرار بگیرند، افزود: همچنين اين دانشگاه از سال گذشته برنامههايي را با هدف پيشگيري از اعتياد در قالب طرح سلامت و رشد انسان در حال اجرا دارد.
وي افزود: آمار معتادان در حوزههاي دانشجويي و اجتماعي قابل تامل است، لذا نهايت تلاش خود را براي آموزش دانشجويان در جهت پيشگيري از اعتياد به كار خواهيم بست.
نظر شما