به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد صادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر عصر روز گذشته (30تیر) در دومین روز از دور سوم چهارمین دوره آموزشی فرهنگی همایش" اندیشه های آسمانی" که به همت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و با حضور مدیران مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد برگزار شد، گفت: اگر مساجد و به ویژه کانون های فرهنگی مساجد در جامعه فعال تر شوند، اتفاقات مبارکی رخ خواهد داد.
کارشناس مسائل سیاسی و پژوهشگر با اشاره به وضعیت مسجد در زمان رسول خدا (ص) تصریح کرد: در زمان رسول الله (ص) مسجد مکانی برای تعلیم و تعلم، مدیریت برنامه ریزی آموزشی، مکانی برای فضای اقتصادی، کاریابی و محل پیوند و ازدواج و همچنین فضای دیپلماتیک پیامبر بزرگ اسلام بود که برای استفاده صحیح و دینی از مسجد ابتدا باید نگاه به مسجد تغییر یابد و معنی فرهنگ را بدانیم و در نهایت بدانیم از مسجد چه میخواهیم.
مسجد، نمایشگاه دین
کارشناس مسائل خاورمیانه مسجد را نمایشگاه دین دانست و ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران در مساجد رقم خورد و اگر این برنامه ریزی ها در مساجد ادامه یابد، آینده انقلاب نیز تثبیت می شود.
وی با بیان اینکه مسجد قلب تپنده مدیریت فرهنگی کلان نظام است و ما هنوز به معنای واقعی از کارکرد مساجد استفاده نمی کنیم، افزود: درک ما از مسجد باید به گونه ای باشد که به فرموده پیامبر اسلام مسجد کانونی برای زندگی الهی ،محل ارائه الگوی زندگی، محل ارتباطات مردمی واجتماعی، محل تعلیم وتعلم و محل مدیریت برنامه ریزی آموزشی فرهنگی قرار گیرد.
کارشناس مسائل سیاسی وپژوهشگر تصریح کرد: به گفته رهبر معظم انقلاب، ما در دهه چهارم انقلاب دهه پیشرفت و عدالت قرار داریم که اگر جامعه ای بخواهد هر روز بیش تر از روز قبل به خداوند نزدیکتر شود باید در مسجد متحول شود، مدیریت در کارها باید در مسجد صورت گیرد، چرا که مسجد چتری در برابر طوفان مشکلات است که برای رفع آنان می توان آنجا برنامه ریزی کرد.
وی با بیان اینکه مسجد پایگاه قدرت است، اذعان داشت: مسئولان کانون های فرهنگی مساجد باید پس از آسیب شناسی به نیازسنجی و این که چه کارهایی در آن پایگاه لازم و ضرورت دارد، بپردازند.
آمریکا از وجود 15 هزار مسجد در آمریکای لاتین نگران است
عضو هیئت علمی دانشگاه خواجه نصیر گفت: آمریکا با دارا بودن 25 هزار بمب و کلاهک هسته ای، از وجود 15هزار مسجد شیعیان در آمریکای لاتین نگران است و این نگرانی نشان دهنده قدرت مسجد است.
وی با بیان اینکه برای کارهای فرهنگی در مساجد نیاز به بودجه و پول نیست، اذعان داشت: کانون های فرهنگی هنری مساجد باید چگونه زیستن را به مردم آموزش دهند چرا که فرهنگ، تعبیر دین، زندگی و چگونگی زیستن است و جدی ترین کار دینی ما کار فرهنگی است.
حجت الاسلام رضابخشی، مدیر اجرایی چهارمین همایش آموزشی فرهنگی اندیشه های آسمانی نیز در ادامه در سخنانی به اهمیت نقش مساجد در جامعه پرداخت و گفت: امروز، کانون های فرهنگی هنری مساجد کار بزرگی را پیش رو دارند و آن نقش آفرینی در مقابله با جنگ نرم وناتوی فرهنگی دشمن است.
وی با بیان اینکه تعهد و مسئولیت پذیری از مهمترین مولفه های فعالیت های فرهنگی است، خاطرنشان ساخت: در این جهت باید با تدبیر، بصیرت و رفتار و کردار مناسب و صحیح در جهت تحقق آرمان های امام و انقلاب گام برداشت.
چهارمین همایش سراسری" اندیشه های آسمانی" با شرکت چهار هزار نفر از مدیران منتخب کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور از بیست و یکم تیرماه تا هشتم مردادماه در مشهد در حال برگزاری است.
گفتنی است، شرکت کنندگان در این همایش ها در قالب پنج گروه 800 نفره از استان های سراسر کشور حضوردارند که در مرحله سوم شرکت کنندگان از استان های تهران،همدان، یزد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان هستند و در2 حوزه اندیشه ها و مهارت ها، شامل شش جلسه همایش، چهار جلسه کارگاه و سه جلسه مشاوره و هم اندیشی با مباحث و مسائل لازم، از سخنرانی مسئولان و اساتید شاخص حوزه و دانشگاه کشور بهره مند می شوند.
پایان پیام/
نظر شما