خبرگزاری شبستان- مازندران
مساجد از دیر باز مرکز فعالیت های اجتماعی، فرهنگی، هنری و ... بوده است و امروز که جهانیان در جهت کسب معارف اسلامی هستند، این پایگاه های دینی وظیفه مهمی را برعهده دارند.
خدای متعال خطاب به پیامبر اسلام حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) از مساجد با توجه به اهمیت بسیار، به عنوان پایگاه الهی و مهم و نه فقط جایگاه سجده و عبادت بلکه جایگاه سیاست، مسائل اجتماعی و فرهنگی یاد می کند.
مسجد، سرمنشا فروتنی به خدا و خلق صالح، تقوا، تجلی گاه استعداد، عبودیت و بندگی برای خدای تبارک و تعالی است و مکانی جهت آماده سازی، خودسازی و رسیدن به قرب الهی به شمار می آید.
هر چند از مساجد به عنوان جایگاه سجده یاد می شود اما سجده، اوج عبادت و بندگی بشر را به پروردگار، نشان می دهد .
مسجد طراز اسلامی که از منویات مدبرانه و حکیمانه مقام معظم رهبری(دامت برکاته) است در جهت مقابله با نظام سلطه و جنگ نرم دشمنان که بسیار زیرکانه، صورت می گیرد می تواند به نقش مهم خود با داشتن اهداف الهی، عمل کند.
سال جاری را که معظم له با نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کرده اند، وظیفه مسئولین مساجد را سنگین و حساس می سازد و از موثرترین جایگاه تحقق این شعار، محسوب می شوند.
بی شک رسیدن به مسجد طراز اسلامی، مهم و خطیر است اما رسیدن به آن امری غیرممکن و محال نیست که نیاز به همت والا و برنامه ریزی منسجم دارد.
حجت الاسلام سید مختار موسوی، مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، امروز (28 فروردین) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: حدود پنج سال این واحد دانشگاهی از موهبت مسجد، برخوردار است.
وی درباره رسیدن به مسجد طراز اسلامی، اظهار کرد: یکی از بهترین راه های برگزاری باشکوه نماز جماعت در دانشگاه، حضور فعال اساتید در صف های نماز است.
حجت الاسلام موسوی بیان کرد: اثرگذاری شرکت اساتید و کارکنان در نماز جماعت مسجد، موجب سوق دادن و الگوگیری دانشجویان به این پایگاه های دینی می شود.
وی ابراز کرد: برگزاری برنامه های فرهنگی نظیر برنامه های قرآنی و بررسی زندگی اهل بیت(علیهم السلام) در لوای کارگاه ها با دعوت از اساتید، کارشناسان و شخصیت های بزرگ استانی و کشوری موجب می شود تا دانشجویان به سمت مسجد، بیشتر جذب شوند.
حجت الاسلام موسوی گفت: امام خمینی(رحمت الله علیه) از مسجد به عنوان سنگر یاد کردند که بهترین سنگر در مقابله با تهاجم فرهنگی، رونق دادن مسجد با برنامه های خوب است.
وی تصریح کرد: مسجد در صدر اسلام به همت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم)، بنا نهاده شد که تاکنون نیز از جایگاه مهم و تاثیرگذاری، برخوردار است.
حجت الاسلام موسوی اظهار کرد: کارهای فرهنگی سطحی و زودگذر هیچ اثری در آشنا کردن اقشار مختلف مردم به مساجد و جذب آنها، ندارد.
وی با اشاره به عملکرد موقوفات در گذشته برای خرید نقل و نبات برای نمازگزاران در مساجد، بیان کرد: بیشتر نسل جوان اکنون با این پایگاه ها، بیگانه هستند و امکانات روز نظیر فضاهای مجازی، وقت جوان ها را پر می کند و به مسجد کمتر روی می آورند.
حجت الاسلام موسوی ابراز کرد: برنامه هایی باید تنظیم شود تا جوان ها به مساجد، کشانده شوند و متولیان و امام جماعت مساجد نیز با برنامه های متنوع، شاد و ظریف، آنها را از این مراکز دینی، گریزان نکنند.
وی تصریح کرد: برنامه ریزی برای سوق دادن جوان ها به مسجد، دقت و هنر بسیار می خواهد و همچنین مورد ذائقه آنها باشد.
حجت الاسلام موسوی گفت: جایگاه مسجد بین جوانان به خوبی جانیفتاده که این پایگاه مهم، فقط مکانی برای گریه کردن نیست بلکه نشاط معنوی با برنامه های جوان پسند و در شان مساجد باید به همت متولیان مسجد، صورت گیرد.
وی اظهار کرد: دو شهید گمنام البته به معنای واقعی خوشنام در کنار مسجد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل به خاک سپرده شده اند که مسئولین فرهنگی، بسیج با برنامه های متنوع و خوب در کنار قبور پاک آنها در سوق دادن دانشجویان به مسجد، تاثیر گذار هستند.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما