به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری نمایشگاه نقاشی «موسیقی روی بوم»صبح امروز شنبه 28 فروردین با حضور لوریس چکناوریان آهنگساز و رهبر ارکستر در خانه هنرمندان برگزار شد.
لوریس چکناواریان، آهنگساز و رهبر ارکستر درباره ایده برپایی نمایشگاه نقاشی «موسیقی روی بوم» گفت: این سومین نمایشگاه من است، اولین نمایشگاهم را در گالری شیرین و دومین نمایشگاه را در لوس آنجلس برپا کرده ام. حال برخی می گویند موسیقی چه ربطی به نقاشی دارد ولی همه هنرها به هم ربط دارند، من از بچگی به نقاشی علاقه داشتم، در اروپا نقاشی و پوسترها را می آوردم و در خانه به دیوار می زدم.در نقاشی ترکیب هایی است از رنگ که من از آن زیاد آموختم و سعی کردم قرمز را به صورت کنترباس ببینیم، من سال ها تحت تاثیر نقاشی بودم، یک سال پیش گفتم تمام عمرم تحت تاثیر نقاشی و ارکستراسیون بودم گفتم آن نقش ها در ذهنم را به روی بوم تبدیل کنم، من نقاشی نیستم که هر روز نقاشی کنم، من هر چهار ماهی یک بار این کار را انجام می دهم، در این سال ها 100 تابلو نقاشی کردم، امروز خواهش کردم که نقاشی ها را به روی بوم نشان دهم، صداهایی که در ذهنم بود را به رنگ درآوردم.
این هنرمند خاطر نشان کرد: من علاقه زیادی به نقاشی و کارهای هنری دارم، داستان نوشتم و شعر هم نوشتم، صد داستان نوشتم که اوایل مهرماه به چاپ درمی آید، علاقه دارم فیلم بازی کنم تئاتر کار کنم، عمر می گذرد، نمی خواهد تخصص تان فیلم و نقاشی باشد، باید تحت تاثیر هنرهای دیگر بود که اینها به کار اصلی من کمک می کند.
لوریس چکناواریان اظهار داشت: من از بچگی در سینما بزرگ شدم پدرم 8 سینما در تهران ساخت، زمانی که به وین رفتن می خواستم کارگردان سینما شوم اما زندگی تغییر کرد و ترجیح دادم به عشق اولم موسیقی بپردازم، الان به جایی که رسیده ام که 18 هزار پارتیتور نوشتم و هنرهای دیگر را هم تجربه کردم. چند سال دیگر همه کارهای فیلم ام را خودم انجام می دهم مثل چارلی چاپلین من آمده ام که حرف خودم را بزنم.
وی افزود: در اغلب این نقاشی ها تکنیک من اکرلیک است، 50 تا از نقاشی ها در این مایشگاه در ابعاد مختلف به نمایش در می آید در کنار این آثار پوستر و کاور صفحه هایی که با کمپانی های بزرگی ضبط کردم به نمایش در می آید.
رازمین اوحانیان نیز در این نشست درباره نمایشگاه نقاشی «موسیقی روی بوم» گفت: در این نمایشگاه 50 کار در اندازه 1 ×1.5، 80×90 به نمایش در می آید، این آثار اغلب به صورت ابستراک است، در واقع استاد لحظاتی که در موسیقی و پاراتیتورها احساس کرده اند را در بوم آورده اند. همچنین در این نمایشگاه پوسترهای صفحه هایی که با ارکسترهای بزرگ دنیا با شرکت های بزرگ «ای ام ا »و «فیلیپس» ضبط کرده اند را هم به این نمایشگاه آورده اند.
لوریس چکناواریان درباره زمان هایی که این آثار را خلق کرده است، گفت: اغلب این کارها را ساعت 5 صبح خلق کرده و یا نوشته ام، من ممکن است یک هفته نقاشی کنم.
وی خاطر نشان کرد: نقاشی ها حتما بر روی آثارم تاثیر می گذارد، من از علامت های موسیقی استفاده می کنم، نت ها و گام های مختلفی در موسیقی داریم، موسیقی علم عجیب و غریبی دارد، موسیقی میلیاردها کنوانسیون دارد که ما نمی توانیم همه را یاد بگیریم. سبک های مختلف موسیقی جزایر کوچکی در اقیانوس عظیم موسیقی است، هیچ رشته هنری اینقدر کارهای تکنیکی دارند، موسیقی تا زمانی که شنیده نشود تکه کاغذی بیش نیست، ممکن است هزار تا موسیقی بنویسید اما وقتی شنیده نشود بی اثر است. در واقع هر هنری که زمینی است یکبار مصرف است هر هنری الهی است می ماند، بزرگترین هنرمند خداوند است و ما هم تقلید می کنیم.
این هنرمند پیشکسوت درباره زبانی که داستان ها و اشعارش را به آن نوشته است، اظهار داشت: من آثارم را به زبان فارسی و انگیسی نوشته ام، داستان هایم اغلب به زبان انگلیسی است و این اواخربیشتر به فارسی است، اواخر مهرماه داستان هایم به انگلیسی و سپس به فارسی چاپ می شود، آلمانی کمتر می نویسم.
لوریس چکناواریان خاطر نشان کرد: موسیقی اگر علمی نباشد و فقط حسی باشد یک بار مصرف است و در مرور زمان سلیقه ها عوض می شود، هنری که پایه علمی نداشته باشد ماندگار نیست.
وی درباره فروش آثارش و برپایی نمایشگاه در دیگر کشورها گفت: آثار نقاشی من برای فروش نیست، اگر موسسه ای و موزه ای بیاید که همه را داشته باشد آنها را می دهم، هدفم از نقاشی یا کتاب نوشتن این نیست؛ اگر کشور دیگری آثارم را بخواهم ببرم اسپانسر می خواهد، من از خانه هنرمندان برای نمایش آثارم تشکر می کنم.
نظر شما