به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار و گفتگو با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست مطبوعاتی مشترک با وی گفت: مردم ایران باید نتایج حاصل از اجرای توافقات را احساس کنند.
وی با اشاره به سفر ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی درخصوص سفر وی به واشنگتن و حل مشکلات موجود بر سر راه سیستم بانکی گفت: ایران و اتحادیه اروپا به امریکا برای حل این مشکلات فشار خواهند اورد.
ظریف با بیان اینکه امروز یک جلسه کم سابقه در تاریخ ارتباطات با اروپا داشتیم افزود: خانم موگرینی معاون رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا به همراه 7کمیسیونر اقتصادی که در حکم وزرای اروپا هستند و در زمینه های انرژی تحقیقات و فناوری محیط زیست کمک به حل بحران حمل و نقل صنعت و سرمایه گذاری و اموزش و فرهنگی فعالیت میکنند امروز میهمان جمهوری اسلامی ایران بودهاند.
وی افزود: هر کدام از کمیسیونرهای اتحادیه اروپا با همتایان وزیر خود در جمهوری اسلامی ایران دیدارهایی برقرار کردهاند و این دیدارها بعدازظهر امروز و فردا نیز ادامه مییابد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: این سفر در چارچوب همکاری دو طرف بعد از برجام است و مهمترین حوزه همکاری ما اطمینان از اجرای کامل برجام است و ما اطمینان داریم منافع اروپا در اجرای برجام است و اروپا مشترکاً برای برداشتن موانع بر سر راه اجرای برجام همکاری می کنیم و امروز هم همکاریهایی برای توسعه همکاریهای هسته ای غیرنظامی بین کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا و اقای صالحی اغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین همکاری اقتصادی و مالی و کمک اروپا به ایران برای عضویت در سازمان همکاریهای تجارت جهانی انجام خواهد شد و بحثی درخصوص اماده سازی امکانات لازم برای باز شدن دفتر اتحادیه اروپا در تهران مطرح شده است.
ظریف مباحثی چون موضوعات منطقه ای، مبارزه با تروریسم، افراط گرایی، مسایل انسان دوستانه، و توجه به آوارگان را از دیگر دیدار امروز خود با موگرینی تشریح کرد و گفت: ایران و اتحادیه اروپا در اینده درخصوص مبارزه با مواد مخدر، مبارزه با تروریسم و حقوق بشر نیز گفتگو خواهند کرد.
صدور 4بیانیه مشترک ایران و اروپا
ظریف در ادامه این نشست خبری از صدور 4 بیانیه مشترک ایران و اتحادیه اروپا در زمینه های مختلف کاری خبر داد و گفت: یک بیانیه درخصوص نکات محوری که بیان کردیم و بیانیه های دیگر در زمینه همکاریهای هسته ای انرژی و علمی و پژوهشی خواهد بود.
وی گفت: امروز شروع جدیدی از ارتباط ایران و اروپاست که امیدواریم این همکاریها برای مردم دو طرف پیشرفت و توسعه به همراه اورد و صلح و امنیت بین المللی را نیز فراهم کند.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد خروج نیروهای نظامی روسیه از سوریه و اینکه ایا ایران و روسیه توجه کمتری به بحران سوریه خواهند داشت از این پس عنوان کرد: ما بارها اعلام کرده ایم که جمهوری اسلامی ایران در صف مقدم مبارزه با تروریسم و افراط گرایی و گروههای تکفیری است و ما در این رابطه در کنار همسایگانمان همچون عراق، افغانستان و سوریه هستیم و اگر تروریسم و افراط گرایی هر کدام دیگر از همسایگان ما را دچار مشکل کند ما با آن هم همکاری خواهیم کرد.
وی تاکید کرد: این معضل جهانی مرز نمی شناسد در همه شهرها از جمله سیدنی، بروکسل، بغداد و شهرهای سوریه خودش را نشان می دهد که برای مبارزه با ان نیاز به یک عزم جهانی است توقف درگیریها در سوریه به معنی توقف مبارزه با داعش و جبهه النصره نیست و این امر در قطعنامه شورای امنیت و بیانیه حمایت از سوریه هم گنجانده شده است.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه راجع به آزمایشهای موشکی ایران نیز گفت: این آزمایشها هیچ ارتباطی با قطعنامه شورای امنیت و برجام ندارد زیرا موشک های ما برای حمل سلاح هسته ای به کار گرفته نمی شود و صرفاً به خاطر دفاع از جمهوری اسلامی ایران به دلیل تاریخچه شرم اور حمایت کشورهای مختلف از رژیم بعث در حمله به ایران و حمایت نکردن از ایران صورت می گیرد و مردم ایران حق داشتن سلاح برای دفاع از خود را دارند.
وی گفت: هزینه های سلاحی و دفاعی در ایران بسیار کمتر از کشورهایی است که از جغرافیای کمتر از ایران دارند.
محمدجواد ظریف در ادامه درخصوص سیستم بانکی و مشکلاتی که امریکا بر سر راه حل شدن تحریمهای بانکی ایجاد می کند گفت: تعهدات کشورهای مختلف در برجام باید اجرا شود و ما در این زمینه پیگیریهای زیادی انجام داده ایم و رئیس بانک مرکزی ما در واشنگتن هم دیداری با وزیر خزانه داری امریکا انجام داد و هیئت کارشناسی ما هم با هیئت کارشناسی نظارت بر رفع تحریمها در امریکا صحبت هایی داشته اند تا مطمئن شویم ایالات متحده تمام تعهدات خود را اجرا می کند.
وی با تاکید بر این نکته که وصل شدن به سیستم های بین المللی بانکی از سوی ایران هدف برجام است و همه کشورها باید موانع بر سر راه این مشکل را بردارند تصریح کرد: ما یقیناً به امریکا تذکر می دهیم و به ان فشار میآوریم و اروپا هم این کار را می کند البته امریکا در برجام متعهد شده که برای بانکهای غیرامریکایی که با ایران ارتباط برقرار می کنند مزاحمت ایجاد نکند و مبحث مربوط به ارتباط بین سیستم بانکی ایران و امریکا نیست.
وی تاکید کرد: ما و اروپا این مساله را پیگیری می کنیم زیرا ما معتقدیم مردم ایران باید نتایج ملموس تعهدات برجام را حس کنند زیرا اگر این گونه نباشد این سوال برایشان پیش خواهد امد برجام چه منفعتی برای جمهوری اسلامی داشت.
وزیر امور خارجه یادآور شد: برجام امنیت بین المللی و منطقه ای را ایجاد کرده و باید اجرای آن نیز به گونه ای باشد که ما از تعهدات طرفین مطمئن شویم.
وی در مورد اختلاف نظر بین ایران و اتحادیه اروپا بر سر مسایل حقوق بشر نیز گفت: ما در این خصوص با خانم موگرینی صحبتهایی داشتیم و خانم موگرینی با تمام اعضای اتحادیه اروپا این گفتگو یک طرفه نخواهد بود و حتما ایران هم مطالب بسیار مهمی در مورد وضعیت حقوق بشر با طرف اروپایی خواهد داشت.
نظر شما