پایگاه‌های موشکی زیرزمینی راهبردی ایران/ادعای رویترز درباره سفر سردار سلیمانی به روسیه

خبرگزاری شبستان:بیروت باید به تهران و مسکو نزدیک شود، پایگاه‌های موشکی زیرزمینی راهبردی ایران، اس -۳۰۰ تهدید علیه هیچ کشوری نیست، ادعای رویترز درباره سفر سردار سلیمانی به روسیه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بیروت باید به تهران و مسکو نزدیک شود، پایگاه‌های موشکی زیرزمینی راهبردی ایران، اس -۳۰۰ تهدید علیه هیچ کشوری نیست، ادعای رویترز درباره سفر سردار سلیمانی به روسیه از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

بیروت باید به تهران و مسکو نزدیک شود

نشریه روسی «پراودا» در یادداشتی به قلم «آندره ویلتچک» به تحلیل وضعیت کنونی لبنان و احتمال نفوذ گروه‌های تروریستی به این کشور در صورت عدم حضور حزب‌الله و کمک ایران و روسیه پرداخت.

در ادامه این گزارش آمده است: اکنون که نیروهای ارتش سوریه شهر تدمر را از اشغال داعش آزاد کرده‌‌اند، بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه از ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه و مردم روسیه بدلیل حمایت‌های قابل‌توجه‌شان از سوریه قدردانی نمود. سوریه و روسیه در کنار یکدیگر با داعش و دیگر گروه‌های تروریستی فعال در منطقه بخصوص آنهایی که از سوی متحدان سرسخت غرب از جمله عربستان، قطر و ترکیه حمایت می‌شوند، می‌جنگند. پس از پیروزی‌های اخیر در سوریه افسانه شکست‌ناپذیری تروریسم دچار تزلزل شده و فروریخته است. پرواضح است که اگر صادقانه و با اراده جدی مبارزه شود حتی متعصب‌ترین دشمنان نیز قابل‌شکست هستند.

بعلاوه اینکه، مشخص است که غرب علاقه‌ چندانی به شکست (و نابودی) چنین گروه‌هایی ندارد. این گروه‌ها ابتدا در پایتخت‌های غربی دست‌کم از جنبه مفهومی ظهور کرده و در وهله دوم برای تحقق اهداف بی‌شمار و به اشکال مختلف در سراسر دنیا بکار گرفته شدند. آنها (غربی‌ها) کشورهای تحت شورش در خاورمیانه را به خشونت کشانده و در حال گسترش ترس و ناامیدی در میان شهروندان اروپایی هستند، بنابراین بودجه‌های فزاینده نظامی، اطلاعاتی و حتی برنامه‌های نظارتی عجیب و غریب‌ از این طریق توجیه می‌شود. کاملا مشخص است که غرب از موفقیت‌های شگفت‌آور نیروهای روسی و سوری در خاورمیانه رضایت چندانی نداشته و همچنان تلاش می‌کند با استفاده از دستگاه تبلیغاتی خود آن را تحقیر، تضعیف و لکه‌دار نماید.

شلیک‌های موشکی ایران از سیلوها حیرت‌آور خواهد بود/ پایگاه‌های موشکی زیرزمینی ایران راهبردی هستند

هفته نامه «اویشن ویک» در گزارشی در زمینه «توانمندی موشکی ایران» نوشت:  سیلوها و حضور موشک‌های ایران در اعماق زمین موجب مخفی ماندن فعالیت‌های موشکی بالستیک این کشور از دید ماهواره‌ شده و موشک‌های آماده شلیک در اعماق زمین و سیلوهای موشکی، ایران را قادر می‌سازند حملات موشکی حیرت آوری را انجام دهند به ویژه موشک‌های سوخت مایع که قادرند مهمات بیشتری را تا موشک‌های نوع سوخت جامد در بردهای بالا حمل کنند.

این نشریه در ادامه نوشت: یکی از آشکار‌ترین اهداف موشک‌های بالستیک ایران ،همانطور که سران این کشور عنوان می‌کنند، اسرائیل است. البته اورشلیم (بیت المقدس اشغالی) اینک خود را با تجهیزات با قابلیت مقابله با ایران تجهیز کرده  و خطوط دفاعی خود را ارتقا داده است. اسرائیل در واقع دفاع چند لایه را شکل داده است که می‌توان به سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین، موشک‌های «پیکان 2»،  و یگان موشکی «فلاخن» اشاره کرد .

اویشن ویک در ادامه در تلاشی برای القا ایران هراسی کاذب و تاکید بر لزوم وجود سامانه‌های پدافند هوایی قدرتمند در سطح خاورمیانه به توان کشورهای عرب و غیر عرب در مقابله با موشک‌های ایران اشاره نموده و عنوان داشت که امارات متحده عربی در سال 2012 موشک‌های برد بلند «ثاد» (Thaad) را به دست آورد و در قطر و عربستان نیز قصد دارند چنین سامانه دفاع موشکی را بدست آورند. ترکیه نیز سامانه دفاع موشکی «اف- دی 2000» را انتخاب کرده است.

اویشن ویک در خاتمه نوشته است: استقرار سامانه دفاع موشکی «اس -400» روسیه در سوریه در سال 2015 صادرات این تجهیزات دفاعی را به همراه داشت و مسکو در حال رایزنی برای فروش این سامانه‌ها به چین، هند و الجزایر است. ایران نیز در این میان احتمالا مشتری این سامانه موشکی خواهد شد. سامانه‌ای که قابلیت مقابله موشک های بالستیک را دارد و نسخه‌ای مناسب و قابل اعتماد در برابر سامانه دفاعی ثاد (Thaad) برای کشورهایی است که قادر به خرید این سامانه ساخت آمریکا نیستند. (ایران در برهه فعلی براساس اخبار فاش شده سامانه اس- 300 را سفارش داده است.)

وبگاه ویژه «امور نظامی رژیم اسرائیل»  نیز در آخرین تحلیل پیرامون شلیک موشک‌های بالستیک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشت: ایران چندی قبل رزمایش  موشکی بالستیک به نام «اقتدار ولایت » را انجام داد، اقدامی که در واقع برنامه از قبل تعیین شده‌ای بود که اجرای آن پیشتر از سوی مقام‌های نظامی این کشور اعلام شده بود.

بر اساس این گزارش، در حالی‌که نوع موشک‌های شلیک شده در رزمایش اخیر شبیه به موشک‌های «شهاب 1و 2 » و «قدر- اف و اچ » بودند، بخش منحصر آخرین رزمایش ایران بکارگیری پایگاه موشکی ناشناسی در نزدیکی قم در بیابان مرکزی این کشور بود که در آنجا موشک‌ها با آمادگی بالا در سیلوهای زیرزمینی موشکی نگهداری می‌شوند.

این وبگاه صهیونیستی سپس با اشاره شلیک‌های موشکی روز چهارشنبه 9 مارس، و شلیک 2 موشک بالستیک قدر- اچ در مکانی مخفی از رشته کوه‌های البرز نوشت: پایگاه‌های زیر زمین عظیم ایران و سیلوهای موشکی بخشی از راهبرد جمهوری اسلامی برای انجام عملیات دفاع موشکی در سطح منطقه و مقابل اسرائیل و کشورهای حاشیه خلیج فارس(!) است .

وبگاه یاد شده نوشت: واقعیت این است که موشک‌های زیر زمینی ایران طوری طراحی شده‌اند که در برابر موج حملات اولیه برای نابودی آن‌ها غیر قابل رویت و از دیدها پنهان هستند و اما برخی کارشناسان بین‌المللی نیز تاکید نمودند، رژیم اسرائیل فاقد اهرم فشار علیه آزمایش‌های موشکی ایران است.

«امیلی لاندا» کارشناس ارشد مرکز مطالعات امنیتی تل آویو گفت: «در برجام موردی در زمینه موشک‌های بالستیک در نظر گرفته نشده بود زیرا مذاکره کنندگان چنین موردی (موضوع آزمایش‌های موشکی ایران) را همزمان با آغاز مذاکرات پذیرفته بودند.»

«تل عنبر» دیگر کارشناس صهیونیستی نیز در این زمینه گفت: «در قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد از ایران خواسته شده که موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را آزمایش نکند. هیچ تنبیهی در این قطعنامه وجود ندارد. اگر «نتانیاهو» نخست وزیری اسرائیل  فکر دیگری می‌کند، این دیگر احمقانه است.»

«سموئیل سندرلر» کارشناس سیاست خارجی اندیشکده «بگین- سادات» از مراکز تحقیقاتی محافظه کار رژیم اسرائیل، نیز در این زمینه گفت، مادامی که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در قدرت است گزینه‌های نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در برابر ایران نیز محدود است.

وی در این باره گفت: « فکر می‌کنم که دولت اوباما به عقبگرد در برابر تحریک‌های ایران که  البته تنها این کشور را جسورتر می‌کند ، ادامه می‌دهد.»

سندرلر افزود: «اسرائیل جز فشار بر آمریکا، یا اعلام به گروه "1+5 " برای انجام دادن اقدامی و یا این‌که به جهانیان بگوید، ببیند من این موارد را به شما گفته بودم، قادر به انجام کار دیگری نیست.»

ایران از کمک‌های نظامی به اعراب هراسی ندارد

«جان بولتون» سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد در گفت‌و‌گو با نشریه «الگماینر» مدعی شد که آمریکا و اسرائیل فرصت‌های بزرگی را در ده سال گذشته برای نابودسازی قابلیت‌های هسته‌ای ایران از دست دادند.

جان بولتون نومحافظه‌کار که پنجشنبه گذشته در محفلی در زمینه بررسی روابط آمریکا- اسرائیل در نیویورک حاضر بود، گفت: «اسرائیل و آمریکا هر روز به هم نگاه کردند و گفتند خب چرا تو اول حمله نمی‌کنی؟ واقعیت این است که آمریکا می‌توانست در این مسیر موثرتر باشد زیرا توانمندتر بود.»

بولتون در ادامه با بیان این‌که ایران خطرناک شده است، گفت: «من مشکلی در دفاع از این حمله نداشتم زیرا تهدید هسته‌ای ایران را بسیار وخیم می‌‌دانستم.»

وی با بیان این که توافق هسته‌ای کارایی ندارد، اظهار داشت : «کمک نظامی به اعراب برای توقف جاه طلبی‌های هسته‌ای ایران کارایی ندارد. مشکل این جاست که کمک نظامی که ما به دوستان عرب خود ارائه می‌کنیم باعث ترساندن ایران نمی‌شود و برهم زدن قابلیت هسته‌ای ایران (بدین روش) غیرمعقول به نظر می‌رسد و  البته به همین دلیل است در منطقه رقابت تسلیحاتی ایجاد شده و عربستان سعودی و دیگران در پی آن هستند.»

عربستان، ترکیه و اسرائیل در پی ایجاد محور ضد ایران هستند/ اس -۳۰۰ تهدید علیه هیچ کشوری نیست

«هاکان گونش» تحلیلگر امور سیاسی، نظامی ترکیه در گفت‌‌وگو با خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» ، در زمینه انتقال سامانه دفاع موشکی «اس -300» به ایران گفت، ارسال سامانه پدافندی اس - 300 تهدیدهای رژیم صهیونیستی مبنی بر حمله به جمهوری اسلامی را از بین می‌برد.

 گونش در ادامه با بیان این‌که تل آویو منتظر فرصتی برای حمله موشکی به ایران است، افزود: «عربستان و اسرائیل بارها از حملات موشک‌های میان برد علیه زیر ساخت‌های ایران سخن گفته‌اند اما اینک که ایران به این سامانه دست یافته است، این گونه تهدیدها چرند هستند.»

گونش همچنین شلوغ کاری عربستان سعودی و اسرائیل را در زمینه ارسال سامانه اس -300 به ایران اشاره کرد و گفت: «این سامانه‌ها اهدافی تدافعی دارند و تهدید علیه هیچ کشوری نیستند و تنها ضریب امنیت قلمروی فضایی کشوری در برابر حمله احتمالی را افزایش می‌دهند.»

وی در این گفت‌و‌گو با حدس در زمینه تشکیل محور ضد ایران با توجه به اتمام دوره فعالیت باراک اوباما گفت: «احتمال دارد در چند ماه آینده روابط حسنه‌ای بین عربستان سعودی، ترکیه و اسرائیل  شکل گیرد.»

تحلیلگر ترکیه‌ای اظهار داشت: «ترکیه، عربستان سعودی  و اسرائیل منتظر پایان دوره اوباما در سمت ریاست جمهوری آمریکا هستند تا بتوانند ائتلاف ضد ایرانی خود را شدت بخشند.»

مهر:

ادعای رویترز درباره سفر سردار سلیمانی به روسیه

رویترز در ادعای خود می نویسد: سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس ایران، با نادیده گرفتن تحریم های خود اقدام به سفر به روسیه کرده است.

بر اساس ادعای رویترز این سفر برای مذاکره با مقامات روسیه درباره سوریه و همچنین ادامه روند تحویل سامانه دفاعی اس ۳۰۰ به ایران انجام شده است.

این رسانه غربی در ادامه می نویسد که سردار سلیمانی روز گذشته با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه دیدار کرده و بعد از آن نیز با وزیر دفاع این کشور گفتگوهایی را انجام داده است.

این در حالی است که سخنگوی کرملین اعلام کرده دیدار با سردار سلیمانی جزو برنامه های پوتین نبوده است.

رویترز برای آنکه به ادعای خود سندیت بدهد گویا با سفارت ایران در مسکو نیز تماس گرفته که مقامات سفارت اعلام کرده اند اطلاعی در مورد سفر سردار سلیمانی به روسیه ندارند.

به نوشته رویترز، سفر سردار سلیمانی به روسیه به شدت موجب نگرانی واشنگتن شده بطوریکه وزارت خارجه آمریکا این امر را به اطلاع مسکو رسانده است.

اولویت اسلام آباد راه اندازی خط لوله صلح با ایران است

«ممنون حسین» رئیس جمهور پاکستان در مصاحبه با روزنامه انگلیسی زبان «دیلی صباح» در استانبول گفــت: اولین اولویت پاکستان راه اندازی خط لوله صلح با ایران است.

وی در ادامه افزود: سران اسلام آباد و آنکارا در صدد هستند روابط دوستانه و دیرینه خود را به فرصت ها و همکاری های اقتصادی تجاری تبدبل کنند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما از رفع تحریمهای جهانی بر علیه ایران استقبال می کنیم. با رفع تحریمهای جهانی همکاری های اقتصادی و تجاری بین ایران و پاکستان افزایش خواهد یافت.

ممنون حسین که برای  شرکت در سیزدهمین کنفرانس سران کشورهای اسلامی به استانبول سفر کرده بود در حاشیه این اجلاس با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه نیز دیدار و گفتگو کرد.

اسامه‌ النجیفی با سفیر ایران در عراق دیدار کرد

«اسامه‌ النجیفی» ریاست ائتلاف «المتحدون» عراق روز شنبه برای اولین بار در طول چند سال گذشته‌ با «حسن دانایی فر» سفیر ایران در بغداد دیدار کرد.

دفتر النجیفی در بیانیه ای ضمن اشاره به دیدار وی با سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق اعلام کرد که در این دیدار سلسله موضوعات دارای اهمیت مشترک مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است.

بنا بر این بیانیه النجیفی ضمن قدردانی از تلاش های ایران برای کمک به مقامات عراقی به منظور پشت سرگذاشتن بحران موجود در این کشور بر ضرورت حفظ قانون و روند سیاسی در عراق تاکید کرد. وی همچنین بر وحدت و حاکمیت عراق و ادامه تماس با گروه های سیاسی به منظور بهره گیری از نظرات آنها تاکید نمود.

النجیفی با اشاره به بحران موجود در عراق و پارلمان این کشور، بر موضع خود در حمایت از قانون و مخالفت با هرگونه اقدامی که مغایر قانون اساسی و مقررات است تاکید کرد.

همچنین در این بیانیه‌ به‌ نقل از حسن دانایی‌فر سفیر ایران در بغداد آمده‌ است که‌ ایران بر نقش تمامی گروه‌‌ها و مولفه های عراق تاکید می کند و آنچه‌ را که در این چند روز در پارلمان این کشور روی داده‌ و موجب پیچیده شدن صحنه سیاسی شده است قانونی نمی داند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

وزیر دفاع آمریکا: استقرار نیروهای آمریکایی در امارات برای مقابله با ایران

"اشتون کارتر،" وزیر دفاع آمریکا که امروز برای دیدار با مقامات سیاسی و نظامی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس به منطقه آمده، در جمع نظامیان آمریکایی در پایگاه هوایی«الظفره»  در حومه ابوظبی در خصوص وظایف و مأموریت‌هایشان با آنها سخن گفت.

این پایگاه هوایی که امروز کارتر از آن دیدار کرد، پایگاهی است که اعلام شده برای بلند شدن پروازهای ضد داعش از آن استفاده می‌شود.

بر این اساس، کارتر در پایگاه هوایی حومه ابوظبی خطاب به نیروهای آمریکایی گفت: شما به عنوان بخشی از نظام بازدارندگی و مقابله با نفوذ ایران در منطقه، در اینجا مستقر شده‌اید.

وزیر دفاع به نیروهای آمریکایی گوشزد کرد: شما دوشادوش دوستان ما در منطقه (در برابر ایران) خواهید ایستاد.

کارتر در خصوص توافق هسته‌ای ایران و 1+5 هم  گفت: توافقی که با ایران منعقد کردیم، از این جهت که احتمال استفاده ایران از سلاح هسته‌ای را از بین برد، توافق خوبی است.

وزیر دفاع آمریکا به جنبه‌های نه‌چندان خوب توافق هسته‌ای از نظر خود هم پرداخت و گفت: این توافق احتمال حمله آشکار ایران و اقدامات شرورانه این کشور در منطقه را از بین نبرده است و دوستان ما و کشور میزبان (امارات) نگران این نکته هستند.

ایرنا:

همكاری علمی فرهنگی ایران با دانشگاه گرانادا اسپانیا

«علیرضا اسماعیلی» رایزن فرهنگی‌ جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا روز جمعه با پروفسور «پیلار آراندا رامیرز» رئیس دانشگاه گرانادا در محل این دانشگاه ملاقات و در خصوص گسترش فعالیت ها و تبادلات علمی‌ ، فرهنگی‌ و هنری بین آن دانشگاه و مراكز دانشگاهی ایران مذاكره كرد.

در این دیدار رایزن فرهنگی‌ جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا ضمن تبریك انتصاب پروفسور «پیلار آراندا» به عنوان رئیس دانشگاه گرانادا ، از همكاری دانشگاه در خصوص برگزاری سمینار دو روزه فرهنگ ایرانی در پهنه جهانی‌ در روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته قدردانی كرد.

وی، با بیان توضیحاتی‌ در خصوص وضعیت دانشگاه ها و پیشرفت های علمی‌ در جمهوری اسلامی ایران ، به آمادگی رایزنی برای برقراری تبادلات علمی‌ بین دانشگاه گرانادا و دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران پرداخت و افزود : جای خالی ، مهم و باسابقه كرسی زبان فارسی‌ و ایران شناسی‌ در این دانشگاه اسپانیایی احساس می‌ شود.

در این راستا ، رایزن فرهنگی‌ با توجه به سوابق قبلی، آمادگی رایزنی را برای برگزاری و تاسیس این دوره ها در دانشگاه گرانادا اعلام نمود.

پروفسور «پیلار آراندا رامیرز» نیز ضمن تشكر از رایزن فرهنگی‌ برای حضور در دانشگاه گرانادا و اهمیت تبادلات علمی‌ و بین المللی برای دانشگاه اشاره نمود: دانشگاه گرانادا در دوره جدید ، تصمیم بر افزایش تبادلات علمی‌ و بین المللی داشته و از این منظر، یكی‌ از كشورهای مورد نظر ما ایران می‌ باشد.

وی ضمن تمجید از سوابق تمدنی ایران بیان داشت: زبان فارسی‌ یكی‌ از منابع مهم در رشته اسلام شناسی‌ نیز می‌ باشد علاوه بر آنكه جمعیت زیادی را نیز در بر می‌ گیرد.

رئیس دانشگاه گرانادا ضمن موافقت با پیشنهادات رایزن فرهنگی‌ برای شروع كلاس های آموزش زبان فارسی‌ و تاسیس آموزش این رشته در دانشگاه مذكور ، اظهار امیدواری نمود تا دوره های ایران شناسی‌ نیز همزمان با آن برگزار گردد .

وی افزود :موارد مطروحه را در قالب عقد تفاهمنامه ای مشترك با رایزنی می‌ توان اجرائی كرد .

نماینده شركت آلمانی: آمادگی فروش ماشین آلات پتروشیمی به ایران را داریم

نماینده شركت «براكنر» آلمان آمادگی خود را برای از سرگیری فروش ماشین‌آلات و توسعه روابط تجاری با شركت‌های ایرانی همزمان با لغو تحریم‌ها اعلام كرد.

«علی احمدی دیبا» مدیر بازرگانی شركت «دایكل» و نماینده شركت براكنر آلمان، در حاشیه برگزاری دهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با اعلام این خبر افزود: متاسفانه در دوران تحریم، امكان فروش ماشین جدید به ایران وجود نداشت اما قطعات و لوازم مورد نیاز برای ماشین‌هایی كه از گذشته در ایران فعال بودند، تامین می‌شد.

به گفته وی، در شرایط كنونی و برداشته شدن تحریم‌ها، شركت براكنر برای از سرگیری فروش ماشین‌آلات و توسعه روابط تجاری خود با شركت‌های ایرانی آماده است.

به گزارش ایرنا، شامگاه بیست و ششم دی ماه با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترك (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.

نماینده شركت براكنر درباره تولیدات این شركت آلمانی گفت: تولید تجهیزات (فیلم‌های BOPP،BOPET و BOPA ) كه در صنایع بسته‌بندی به كار می‌رود، از اصلی‌ترین محصولات شركت براكنر است.

دهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست بیست و پنجم فروردین ماه با حضور معاون اول رئیس جمهوری در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به كار كرد.

در این دوره از نمایشگاه بین المللی ایران پلاست 400 شركت داخلی و 500 شركت از 25 كشور دیگر حضور دارند.

آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، استرالیا، آفریقای جنوبی، بلاروس، روسیه، تركیه، ارمنستان، چین، هند و عراق در این نمایشگاه بین المللی شركت كرده اند.

نمایشگاه بین المللی ایران پلاست تا بیست و نهم فروردین ماه میزبان علاقه مندان است.

راه اندازی دفترهای منطقه ای پتروشیمی ایران در آفریقا

مدیر یك مجتمع پتروشیمی از راه اندازی دفترهای صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران در شمال، غرب و شرق قاره آفریقا خبر داد.

«دیاكو عباسی» رئیس بازاریابی و فروش شركت پتروشیمی امیركبیر، امروز (شنبه) در حاشیه برگزاری دهمین نمایشگاه بین المللی ایران‌پلاست در نشست خبری گفت: با لغو تحریم ‌ها، حجم صادرات محصولات پلیمری به بازارهای آسیایی و اروپایی افزایش یافته است.

عباسی از آفریقا به عنوان بازار جدید محصولات پلیمری و پتروشیمی ایران در دوران پساتحریم یاد كرد و افزود: بر این اساس سه سیاست راهبردی به منظور افزایش صادرات محصولات پتروشیمی به كشورهای آفریقایی در دستور كار قرار گرفته است.

شامگاه بیست و ششم دی ماه با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترك (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.

وی راه‌اندازی دفترهای فروش منطقه‌ای، خرید یا اجاره انبارهای ذخیره‌سازی محصولات پتروشیمی و فروش محصولات پلیمری و پتروشیمی با پول رایج كشورها را سه تاكتیك نوین صادرات پتروشیمی به قاره سیاه دانست و افزود: مطالعات ارزیابی اقتصادی و موقعیت‌سنجی راه‌اندازی دفترهای منطقه‌ای پتروشیمی در كشورهای آفریقایی كنیا (دفتر شرق)، نیجریه (دفتر غرب) و الجزایر (دفتر شمال) آغاز شده است.

وی اعلام كرد در سال جاری میلادی چندین محموله محصولات پتروشیمی و پلیمری به كشورهای شمال آفریقا بویژه الجزایر صادر می شود.

رئیس بازاریابی و فروش شركت پتروشیمی امیركبیر گفت: امكان صادرات محصولات پتروشیمی به كشورهای آفریقایی با استفاده از مسیر خط كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران فراهم است.

پتروشیمی امیركبیر یكی از تولیدكنندگان محصولات پلی‌اتیلن و پلیمری ایران است و به گفته عباسی، این مجتمع ظرفیت تولید سالیانه بیش از 700 هزار تن انواع پلی اتیلن سبك و سنگین خطی را دارد.

وی اعلام كرد سالیانه بیش از 520 هزار تن اتیلن در پتروشیمی امیركبیر تولید می شود و در حاشیه دهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست با هیات‌های تجاری و اقتصادی آلمان، ایتالیا، اسپانیا، هلند، اتریش، بلژیك، هند و پاكستان برای امضای قراردادهای فروش و صادرات انواع محصولات پلیمری رایزنی شده است.

به گزارش ایرنا، ظرفیت كنونی تولید محصولات پتروشیمی كشور بیش از 60 میلیون تن در سال است.

دهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست بیست و پنجم فروردین ماه با حضور معاون اول رئیس جمهوری در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به كار كرد.

در این دوره از نمایشگاه بین المللی ایران پلاست 400 شركت داخلی و 500 شركت از 25 كشور دیگر حضور دارند.

آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، استرالیا، آفریقای جنوبی، بلاروس، روسیه، تركیه، ارمنستان، چین، هند و عراق در این نمایشگاه بین المللی شركت كرده اند.

وزیر نفت در آیین گشایش دهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست گفت: با بهره برداری از واحدهای جدید، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی كشور تا پایان امسال 20 تا 25 درصد افزایش می یابد.

«بیژن زنگنه» گفت: ارزش تولید محصولات پتروشیمی در سال 1376 مبلغ یك میلیارد دلار بود كه اكنون به 20 میلیارد دلار در سال رسیده است.

وزیر نفت افزود: تا سال 1400 ارزش تولید محصولات پتروشیمی به 40 میلیارد دلار در سال می رسد.

نمایشگاه بین المللی ایران پلاست تا بیست و نهم فروردین ماه میزبان علاقه مندان است.

کد خبر 536737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha