موسیقی معاصر آن طور که باید در ایران معرفی نشده است

خبرگزاری شبستان: مدیر کانون موسیقی معاصر با بیان اینکه برخورد با موسیقی معاصر ادراکی است، گفت: این نوع موسیقی آن طور که باید در ایران معرفی نشده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نخستین فستیوال موسیقی معاصر تهران با حضور نوید گوهری، دبیر هنری فستیوال ، احسان تارخ ، دبیر اجرایی و سروی، مشاور بین الملل  کانون موسیقی معاصر ظهر امروز سه شنبه  31 فروردین در موزه هنرهای معاصر برگزار شد.

 

 در ابتدای این نشست نوید گوهری، دبیر هنری فستیوال موسیقی معاصر تهران درباره تشکیل کانون موسیقی معاصر در موزه هنرهای معصر گفت:  کانون موسیقی بعد از تبیین سیاست های موزه هنرهای معاصر  در پرداختن به شاخه های دیگر هنر راه اندازی شده است و تاکنون 4 برنامه برگزار کرده است، رویکرد موسیقی معاصر تمرکز بر موسیقی  و هنر معاصر است، در این رویکرد اتفاق موسیقیایی در کنار آثاری که در موزه به نمایش درمی آیند اتفاق جذابی را رقم می زند.

 

وی اظهار داشت: فستیوال موسیقی معاصر توسط کانون موسیقی موزه هنرهای معاصر برگزار می شود، این فستیوال خصوصی است  و با همکاری سازمان های فرهنگی و هنری از 3 تا 9 اردیبهشت ماه در تهران برگزار می شود.

 

نوید گوهرای درباره دلیل راه اندازی  فستیوال موسیقی معاصر تهران گفت: تقریبا 30-40 سال است در داخل کشور آهنگسازان ما با موسیقی معصار برخورد داشتند و هنرمندان شاخصی را داریم که در حوزه ملی و بین المللی شناخته شده هستند اینها در اغلب فستیوال های دنیا رتبه کسب می کنند، قطعات آنها به عنوان رفرنس در دانشگاه ها و مسابقات ثبت شده است، اما در خود ایران آنچنان که باید به آنها پرداخته نشده است،به همین خاطر می خواستیم موسیقی جدی و آکادمیک که بخشی از موسیقی کلاسیک است را  بهتر بشناسانیم.

 

وی افزود:اگر موسیقی امروز نوشته می شود و آهنگساز آن زنده است، آن موسیقی معاصر نیست، موسیقی معاصر جدی علمی است و قالب بندی خود را دارد و سهل و ممتنع است، این شاخه موسیقی قابل تعریف نیست. در حوزه موسیقی معاصر برخورد با موسیقی برخورد ادراکی است ، بنابراین حوزه این نوع موسیقی آن طور که باید در ایران معرفی نشده است.

 

دبیر هنری فستیوال موسیقی معاصر تهران خاطر نشان کرد: موسیقی معاصر موسیقی به لحاظ جامعه شناسی و اجتماعی یکی از ژانرهای موسیقی است که از دغدغه های جامعه برمی خیزد. کاملا علمی و هنری است. باید ما بتوانیم آنچه در فرهنگ موسیقیایی مان وجود دارد را با زبان معاصر بیان کنیم، ما آهنگسازانی داریم که از متریال های موسیقی ایرانی نواحی برای خلق موسیقی جدید استفاده می کنند و آن را در قالب موسیقی معاصر می گنجانند و آن را بازتعریف می کنند.

 

نوید گوهری  افزود: ما می خواستیم رابطه انسانی را بین هنرمندان ایرانی و خارجی با برگزاری نخستین فستیوال موسیقی موثر ایجاد کنیم که در آن هم گروه‌های خارجی آثار آهنگسازان ایرانی را اجرا می‌کنند و هم گروه‌های ایرانی در چند پروژه مشترک با گروه‌های خارجی همراهی کنند.

 

وی اظهار داشت: سال 93 ایده شکل گیری این فستیوال شکل گرفت و در نهایت آن را به شور گذاشتیم و سپس وارد فاز اجرایی شدیم، نهادهای فرهنگی با ما مشارکت کردند و از این ایده حمایت کردند شورای هنری و شورای علمی آن شکل گرفت و فراخوان آن اعلام شد.در ایران 114 گروه از تهران و شهرستان ها در فراخوان شرکت کردند، گروه هایی از شهرهای  تهران، ساری، اراک، رشت، شیراز، کرمانشاه و بوشهر، این  گروه ها در سه مرحله بررسی شدند، همچنین  در این فستیوال 7 کشور خارجی حضور دارند.

 

گفتنی است  نخستین فستیوال موسیقی معاصر تهران از ۳ تا ۱۰ اردیبهشت در موزه هنری معاصر تهران، خانه هنرمندان، بنیاد رودکی و نگارخانه لاجوردی برگزار می شود.

 

کد خبر 537543

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha