شیوع بیماری های تب مالت و فشارخون در استان

خبرگزاری شبستان: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بیماری های تب مالت و فشارخون در استان شایع است که باید با آگاه سازی مردم، آنها را مهار کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، دکتر سید احمد هاشمی، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی امروز اول اردیبهشت ماه جاری در جمع خبرنگاران عنوان کرد: بیماری تب مالت، بیماری ناتوان کننده است که هزینه زیادی بر خانواده تحمیل می کند، که به دلیل ناآگاهی مردم این بیماری در استان در حال افزایش است.

 

وی از افزایش دو تا سه برابری بیماری تب مالت در کشور در سال گذشته خبر داد و افزود: خراسان شمالی هم جزو استان هایی است که بیماری تب مالت در آن در حال افزایش است.

 

وی بیان کرد: دلیل افزایش بیماری تب مالت در استان، تمایل مردم به مصرف شیر فله ای است، در حالی که شیر پاستوریزه این خطر را ندارد و به لحاظ تغذیه ای، شیر با داشتن درصد چربی پایین تر نسبت به شیر فله ای، سلامت فرد را دچار مشکل نمی کند.

 

وی درباره بیماری فشار خون هم اظهار داشت: خراسان شمالی در بیماری فشار خون جزو استان های مطرح است، به گونه ای که مصرف نمک در استان بیش از 10 گرم در روز است، درحالی که این رقم باید کمتر از 5 گرم باشد.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: خود مراقبتی بحث جدی است که افراد خودشان باید مراقب تغذیه، عوامل خطر و ریزفاکتورها باشند و مصرف قند، چربی و نمک را متعادل کنند، ضمن اینکه تحرک و ورزش هم لازمه سلامت است.

 

وی البته از شیوع کمتر بیماری دیابت در خراسان شمالی نسبت به دیگر استان های کشور خبر داد و گفت: بر اساس آمار سال 93، 3و4دهم جمعیت روستایی بالای 25 سال استان دیابت دارند، اگرچه پیش بینی ما بیشتر از این رقم است به دلیل این که تمام افراد شناسایی نشده اند، همچنین برآورد می شود آمار شهری بیماری دیابت هم 3و4دهم باشد.

 

دکتر هاشمی بیان کرد: جمعیت روستایی بالای 25 سال استان سال هاست که غربالگری می شوند و در مراکز شهری هم از ابتدای دی ماه 94، پایش افراد برای بیماری های فشار خون، دیابت و دیگر بیماری های غیرواگیر شایع در حال انجام است.

 

وی با اظهار تاسف از اینکه سبوس گیری آرد در استان بالاست و باید از 17 درصد به 14 درصد برسد، عنوان کرد: سبوس در نان، عامل پیشگیری از دیابت است، همچنین مصرف میوه و سبزی در کنترل این بیماری و سلامت افراد دخیل است که در متاسفانه مصرف میوه و سبزی جزو استان هایی هستیم که از میانگین کشوری کمتر است.

 

وی از برپایی همایش سفیران سلامت با همکاری آموزش و پرورش استان در هفته سلامت خبر داد و اضافه کرد: خراسان شمالی در حوزه بهداشت دهان و دندان دانش آموزان 6 تا 14 سال، رتبه دوم کشور را دارد به گونه ای که از ابتدای مهرماه تا پایان سال گذشته، برای 100 هزار نفر دانش آموز وارنیش فلوراید زده شد و تا پایان سال تحصیلی جاری هم برای 100 هزار دانش آموز دیگر وارنیش فلوراید زده خواهد شد.

 

دکتر هاشمی با بیان اینکه 2و7 دهم دندان هر دانش آموز استان، پوسیده، پر و یا کشیده شده است، گفت: کمبود ویتامین D در زنان 95 درصد است، به همین جهت ماهی یک قرص ویتامین D و هفته ای یک قرص آهن به دانش آموزان دبیرستانی دختر استان داده می شود، به گونه ای که سال گذشته 80 میلیون تومان ویتامین D برای دانش آموزان دختر استان خریداری شد.

 

 

کد خبر 537942

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha