به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم رونمایی از کتاب «معرفی منابع جهانی در مورد سینمای ایران» عصر پنجشنبه دوم اردیبهشت ماه با حضور «رضا میرکریمی» دبیر جشنواره، «عبدالحسین لاله» نویسنده کتاب و دکتر یارن عضو هیات علمی دانشگاه ترکیه برگزار شد.
در ابتدای این مراسم رضا میرکریمی با اشاره به اینکه این کتاب به سفارش جشنواره فجر نوشته شده است، گفت: در این کتاب فهرستی از منابع مکتوب درباره سینمای ایران که خارج از کشور منتشر شده گرد هم جمع شده است. دکتر ابوالحسین لاله با همراهی جمعی از پژوهشگران روی این موضوع کار کردند و کتاب را که قدم بزرگی به حساب میآید و کتابی است که جای آن در کتاب های سینمایی ما خالی بود، برای انتشار در این جشنواره حاضر کردند. همچنین امروز خانم کالین از آلمان که درباره سینمای ایران و ترکیه کتابهایی را نوشتهاند، در جمع ما حضور دارند.
در ادامه، «عبدالحسین لاله» نویسنده کتاب «معرفی منابع جهانی در مورد سینمای ایران» نیز گفت: سینمای ایران، سینمای بزرگی در دنیا است و زمان آن رسیده که این سینما تنها با فیلم های آن شناخته نشود بلکه فرهنگ و ادبیات سینمای ایران نیز از ادبیات بسیاری برخوردار است و آن نیز باید شناخته شود.
وی تاکید کرد: اینکه بدانیم نگاه خارجی ها به سینمای ایران در قالب کتاب های علمی چگونه است، بسیار مهم است.
نویسنده این کتاب در توضیح محتوای کتاب گفت: در این کتاب به بیش از ۸۰ درصد کتاب هایی که به زبان های مختلف در مورد سینمای ایران نوشته شده اشاره شده است. امیدوارم در نسخه دوم این کتاب بتوانیم به ۲۰۰ پایان نامه ای که در مورد سینمای ایران در دانشگاه های مختلف سراسر جهان نوشته شده است، اشاره کنیم. همچنین در تلاش هستیم تا قسمت سوم این کتاب با ۳۰۰ مقاله خارجی در مورد سینمای ایران منتشر کنیم.
دکتر یارن، عضو هیات علمی دانشگاه ترکیه نیز در ادامه این مراسم توضیح داد: بعد از سال ۱۹۸۰ یعنی بعد از انقلاب اسلامی ایران، سینمای ایران دارای یک ادبیات، ساختار و رویکرد متفاوتی شد. گفتمان حاکم بر سینمای ایران باعث شد که این سینما تبدیل به یک سینمای خارق العاده شود. سینمای ایران بعد از اواخر دهه ۱۹۸۰ حالتی را ایجاد کرد که وقتی می گوییم سینمای ایران، یک ساختار جداگانه در ذهن مخاطب ایجاد می شود.
وی افزود: در واقع ملت هایی که فرهنگ مختص به خود را دارد مانند فرانسه و ژاپن نیز میتواند چنین بستری را برای سینمای خود فراهم کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه ترکیه در پایان بیان کرد: سینمای ایران برای خود دارای شخصیت است که نشان می دهد به خودباوری رسیده است؛ مساله ای که در بسیاری از سینماهای کشورهای دیگر دیده نمی شود. ما در این کتاب شاهد معرفی کتابهایی هستیم که از سال ۱۹۹۸ به زبانهای مختلف در مورد سینمای ایران نوشته شده است.
نظر شما