خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پتروشیمی از جمله صنایع با کیفیت و الویت بالای تجاری و صادرات در کشورمان محسوب می شود؛ صنعتی که به گفته مسئولان در این حوزه در سالهای اخیر پیشرفت های بسیاری داشته است و بسیاری از کشورها و شرکت های آسیایی و اروپایی تمایل خود را برای همکاری با ایران در این زمینه اعلام کرده اند. بارسلونای اسپانیا از شرکتهای نوظهور در صنعت نفت ایران است که در دوران لغو تحریمها به دنبال امضای قراردادهای جدید نفت و پتروشیمی است. هیاتی از شرکت بارسلونای اسپانیا با حضور در دهمین نمایشگاه بینالمللی ایران پلاست گفتگوهایی را به منظور امضای قرارداد خرید برخی از محصولات پتروشیمی و پلیمری از ایران آغاز کرد.
بنابراین گزارش، فارس در این رابطه به نقل از مجید باطن، مدیر بازار و روابط بینالملل انجمن صفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران نوشته است: "نمایندگان این شرکت اسپانیایی به دنبال خرید برخی از محصولات پتروشیمی و فرآوردههای پلیمری از ایران هستند. نمایندگان شرکت بارسلونای اسپانیا به دنبال امضای قرارداد خرید برخی از گریدهای پلی اتیلن سبک و سنگین، پروپیلن و پلی پروپیلن از شرکتهای پتروشیمی ایران هستند. قرار است به زودی مذاکرات نهایی بین برخی از شرکتهای پتروشیمی ایران و این شرکت اسپانیایی به منظور توافق و امضای قرارداد فروش انجام شود. شرکتهای پتروشیمی ایران با توجه به تامین کامل نیازهای داخلی از ظرفیت مازاد برای عرضه و صادرات انواع محصولات پلیمری و پتروشیمی به شرکتهای اروپایی و آسیایی از جمله بارسلونای اسپانیا برخوردار هستند."
این گزارش می افزاید: سال گذشته قراردادی بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت بارسلونای اسپانیا به منظور اجرای یک پروژه اکتشاف نفت امضا شده بود. بر این اساس با امضای قرارداد مطالعه مشترک زمین شناسی و ژئوفیزیکی اکتشافی حوضه رسوبی زاگرس در استان هرمزگان با بارسلونا اسپانیا، این شرکت اروپایی موفق به امضای نخستین قرارداد نفتی با ایران شده است. ارزش قرارداد اکتشاف نفت بین شرکت نفت و بارسلونا حدود دو میلیون یورو اعلام شده است.
یادآور می شود: محصولات عمدهای که توسط واحدهای صنایع پتروشیمی ایران تولید میشوند عمدتاً عبارتند از کودهای شیمیایی، اوره، فسفات دیآمونیم، کودهای مخلوط نیترات آمونیم، مواد اولیه پلاستیک، پی ـ وی ـ سی و دی ـ او ـ پی، مواد شیمیایی نظیر اسید سولفوریک، اسید کلریدریک، آمونیاک، گوگرد، دوده و... با این حال، این محصولات در مقایسه با ده ها هزار مشتقی که از نفت و گازهای طبیعی به کمک تکنولوژی پیشرفته پتروشیمیایی بدست میآید، بسیار اندک بوده، نشان میدهد که همت و تلاش بیشتری در این زمینه باید بکار برد تا به واقعیت نزدیکتر شد.
نظر شما