«زادبوم» را گرو نگه داشتند/حاکمیت حب و بغض در برخی سازمانها

خبرگزاری شبستان: یک کارگردان گفت: ۱۵ سالی است که مهمترین دغدغه ام در سینما بحث جوانان است، نسلی که به شدت با نسل ما متفاوت هستند و دهه به دهه هم با هم فرق دارند.

به گزارش خبرنگار شبستان، ابوالحسن داودی، کارگردان رخ دیوانه امروز چهارم اردیبهشت در نخستین نشست مهر کتاب خبرگزاری مهر گفت: خوشبختانه رخ دیوانه گرفتار مشکلات اساسی و سانسور نشد. این فیلمنامه سالهای سال بود که در دست من و خانم منصوری بود. خیلی وقت بود که می خواستیم فیلم را بسازیم.

 

داودی با بیان اینکه حرفه ای گری را در محمدرضا گوهری فیلمنامه نویس رخ دیوانه مشاهده کردم، عنوان کرد: فیلمنامه رخ دیوانه حدود هفت سال بین من و گوهری دست به دست می شد. تنها فیلمنامه ای بود که یک جمله هم به آن اضافه نکردم. توجه و اهمیتی که گوهری به کارش می داد ستودنی بود.

 

وی با اشاره به اینکه فیلمنامه رخ دیوانه به دلیل ساختار و نوع نگاه برایم مهم است، اظهار داشت: به دلیل استراحت اجباری در دوران آقای احمدی نژاد، فرصت نوشتن دو فیلمنامه را داشت.؛ من و خانم منصوری ترجیح دادیم ابتدا رخ دیوانه را کار کنیم و آن 2 فیلمنامه را کنار گذاشتیم.

 

کارگردان رخ دیوانه تصریح کرد: 15 سالی است که مهمترین دغدغه من در سینما بحث جوانان است،.نسلی که به شدت با نسل ما متفاوت هستند و دهه به دهه هم با هم فرق دارند. نان، عشق و موتور 1000 را نیز با همین سرفصل نوشتم اما با زبان طنز از دیدگاه سیاسی و اجتماعی. در فیلم تقاطع مسئله برایم جدی تر شد.

 

داودی خاطرنشان کرد: این مسئله برایم مهم بود که چگونه فیلمساز 50-60 ساله می تواند خودش را از سن و سالش جدا کند. مهمترین بحثم با گوهری این بود. به او گفتم اولین چیزی که باید فراموش کنیم دیدگاه خودمان است، باید قضاوت ها را کنار بگذاریم و واقعیت ها را جستجو کنیم.

 

وی یادآور شد: 27 سال پیش فیلم سفر جادویی را ساختم و یک سال در فارابی می دودیم چون آنجا تعریفی از این فیلم نداشتند و همه فیلم ها هم باید از قیف فارابی می گذشت. سرانجام آقای بهشتی با اختیارات خود پای فیلمنامه را امضا کرد و من فیلم را ساختم.

 

کارگردان رخ دیوانه با بیان اینکه در 2 سال اخیر تاثیر رفتار مبتنی بر رسانه های جدید خودش را به جامعه تحمیل کرده است، گفت: به هر حال رسانه های جدید هم ابزار هستند و مثل چاقو می توانند چیزی را درست کنند و یا در شکم یک فرد فرو بروند.

 

داودی با اشاره به فیلم زادبوم که متولی اش سازمان تبلیغات اسلامی بود، بیان کرد: این فیلم طرحی از آقای میرکریمی بود. سه سال انرژی ام را گذاشتم و این فیلم را ساختم. بودجه ای که صرف فیلم شد 600 هزار تومان بود در حالی که فیلمبرداری در سه کشور صورت گرفت.

 

این کارگردان اظهار داشت: حرف اولیه فیلم زادبوم این بود که بزرگترین سرمایه ای که داریم نفت و گاز نیست، بلکه افرادی هستند که از ایران رفتند در صورتی که به این مرز و بوم تعلق دارند.

 

وی با بیان اینکه در برخی سازمان ها به جای عقل، حب و بغض حاکمیت دارد، عنوان کرد: فیلمنامه زادبوم را آقای خاموشی سه بار خواندند. یک فریم خارج از فیلمنامه فیلمبرداری نشد. فیلم قبل از انتخابات 88 جایزه های بسیاری از جمله جایزه فیلمنامه و بهترین فیلم بین الملل فجر را گرفت اما به محض رخ دادن یک اتفاق سیاسی برای این فیلم گزارش نوشتند. فیلم توقیف شد و به آن اجازه اکران داده نشد در صورتی که فیلم را سازمان تبلیغات و سوره تولید کردند. در حقیقت فیلم زادبوم را گرو نگه داشتند و اجازه نمایش به آن ندادند.

 

 

 

کد خبر 538293

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha