به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، «پارك گئون هی » رئیس جمهوری كره جنوبی به دعوت دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری كشورمان سفر سه روزه خود را از 12 اردیبهشت ماه جاری به تهران آغاز می كند.
امضای چندین قرارداد همكاری، جستجوی راههای تقویت همكاری مشترك در حوزه های انرژی، بانك و بیمه، پروژه های زیربنایی، بهداشت و درمان، علمی، فناوری و فرهنگی نیز از مهمترین محورهایی است كه گفته می شود از سوی مسئولان دو كشور در این سفر مورد بحث و تبادل قرار می گیرد.
در همین رابطه، رایزن سیاسی جمهوری اسلامی ایران در سئول اعلام كرد كه در جریان سفر «پارك گئون هی » رئیس جمهوری كره جنوبی به ایران گروهی متشكل از 85 خبرنگار از رسانههای مختلف این كشور وی را همراهی میكنند.
«كاظم سلطان احمدی» روز سهشنبه اظهار داشت كه اهمیت سفر عالیترین مقام سیاسی كشور كره به ایران باعث شده تا مقامات این كشور تصمیم به اعزام گروهی كامل از خبرنگاران روزنامه ها، سایت های خبری و شبكه های مختلف رادیو و تلویزیونی به تهران بگیرند.
وی به خبرگزاری ایرنا گفت: در طول ماههای اخیر و زمانی كه سفر خانم «پارك» به تهران قطعی شد، تقاضاهای زیادی از سوی شبكه های مختلف خبری این كشور جهت دریافت وزیرا به سفارت ایران در سئول ارسال شد كه در درخواست های دریافتی تقریبا نام بیشتر شبكه های خبری این كشور دیده می شود.
او یادآور شد كه بیشتر رسانه های كره ای با دو نماینده در این سفر رئیس جمهوری خود را همراهی می كنند كه این موضوع علاوه بر اهمیت بالای این رویداد مهم سیاسی برای دست اندركاران رسانه ای كره جنوبی، در نوع خود بی نظیر است.
دیپلمات ارشد كشورمان در كره اضافه كرد: به غیر از هواپیمای دولت كره جنوبی؛ تجار و بازرگانان این كشور نیز درصدد تهیه یك فروند هواپیمای چارتر از سئول به تهران هستند تا علاوه بر اعزام بازگانان و صاحبان صنایع، بخشی از گروه خبری این كشور را نیز همراه با خود به ایران بیاورند.
سلطان احمدی همچنین از هیات پرتعداد كره ای ها در این سفر اشاره كرد و گفت: معمولا در جریان سفر خانم «پارك» به هر كشوری با توجه به نوع روابط، تعداد همراهان در نهایت به 150 تا 160 نفر می رسد اما در سفر وی به ایران بالغ بر 200 نفر او را همراهی خواهند كرد كه البته بخش قابل توجهی از تجار و بازرگانان كره ای در این آمار لحاظ نشده است.
وی با توجه به اهمیت این سفر؛ آینده روابط تجاری، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی كشور را با سفر رئیس جمهوری كره جنوبی به ایران قابل توجه دانست و تاكید كرد كه بدون شك این سفر شرایط جدیدی را در توسعه مناسبات تهران و سئول رقم خواهد زد.
سلطان احمدی همچنین خاطرنشان كرد كه كره ای های طی هفته های اخیر نشست های متعدد اقتصادی و سیاسی در راستای این سفر برگزار كرده اند كه همه این موارد نشان دهنده اهمیتی است كه آنان به توسعه و گسترش بیش از پیش روابط خود با ایران در زمینه های مختلف در نظر گرفته اند.
علاوه براین، سفیر كره جنوبی در تهران با تاریخی خواندن سفر قریب الوقوع رئیس جمهوری آن كشور به ایران گفت: این سفر تاریخی و بسیار حائز اهمیت است چرا كه دروازه های همكاری جدیدی را در روابط دو كشور می گشاید.
كیم سئونگ – هو روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگاران سیاسی ایرنا با اشاره به این كه این نخستین سفر رئیس جمهوری كره جنوبی به ایران است، افزود: با توجه به پیشینه تاریخی بیش از پنج هزار ساله ایران و كره جنوبی، این سفر یك رویداد تاریخی در روابط دو كشور با برخورداری از 10هزار سال پیشینه تاریخی خواهد بود.
وی با بیان اینكه تا كنون تبادلات و ملاقات های رسمی دو طرف در سطوح بالا به اندازه كافی انجام نشده است؛ ادامه داد: كره یكی از اصلی ترین صادر كننده ها به ایران است و ایران یكی از اصلی ترین عرضه كننده ها به كره؛ اگر ما این حقیقت را در نظر بگیریم، دلایل مختلفی برای گسترش همكاری های دو طرف وجود دارد.
سئونگ – هو اضافه كرد: به این ترتیب، سفر رئیس جمهوری كره جنوبی به ایران راه های گسترش همكاری ها را خواهد گشود و این به روابط طرفین در زمینه های مختلف همكاری منطبق بر ملاقات ها و سفرهای دو طرف در سطوح بالا بستگی دارد.
وی موضوعات اقتصادی را عمده همكاری های تهران و سئول عنوان كرد و اظهار داشت: ایران تنها یك كشور برخوردار از منابع نفت و گاز نیست و كره جنوبی هم كشوری نیست كه فقط صنعت خودرو و تلفن همراه داشته باشد. ما بیش از را داریم و زمینه های متعدد همكاری در زمینه های فرهنگی، اجتماعی و تبادلات دانشگاهی بین مردم دو كشور نیز می تواند وجود داشته باشد كه این همكاری ها نقاط جدید در روابط را باز می كند و موجب ثبات آن می شود.
سفیر كره جنوبی در تهران یادآور شد: بیشتر روابط اقتصادی ما در خرید و فروش كالاهای متعدد از سوی طرفین است؛ مبادلات تجاری در زمان حاضر استواری چندانی ندارد چرا كه لازمه آن فراهم سازی شرایط است. بسته به این نگاه، روابط ما زیاد قوی نیست، اما معتقدم سفر آتی رئیس جمهوری كره جنوبی به ایران دروازه های جدیدی را در برقراری روابط دو كشور خواهد گشود.
سئونگ-هو تاكید كرد: شركت های كره جنوبی در حقیقت مشاركت بسیاری در پروژه های اقتصادی و پروژه های توسعه ای ایران دارند و این روابط گسترش می یابد كه در بستر آن توسعه روابط امری اجتناب ناپذیر است.
وی درباره مذاكرات معاون وزیر صنعت، تجارت و انرژی كره با معاون سازمان انرژی اتمی ایران نیز توضیح داد: ببینید حوزه خاصی از همكاری ها وجود ندارد كه بین ایران و كره مسدود شده باشد، این ها كشورهایی با بهره مندی از روابط خوب با یكدیگر هستند.
سفیر كره جنوبی در تهران ادامه داد: در زمینه همكاری هسته ای بین ایران و كره هنوز اسناد خاصی وجود ندارد اما این به معنای آن نیست كه نخواهیم با ایران در این زمینه همكاری كنیم بلكه موضوع هسته ای زمینه های مختلفی را در برمی گیرد و جزئیات فنی بسیاری دارد كه مقامات رسمی ما بحث های اولیه را در این رابطه داشته اند و فكر می كنم برای رسیدن به جزئیات فنی زمان بیشتری نیاز است.
سئونگ- هو درباره اسناد همكاری كه قرار است در سفر رئیس جمهوری كره به تهران امضا شود نیز گفت: در مدت سفر رئیس جمهوری كره جنوبی به تهران بیش از 30 قرارداد همكاری بین دو دولت، شركت های ایرانی و كره ای و شركت ها با دولت های دو طرف امضا خواهد شد اما دقیقا نمی دانم قرار است چه اسنادی در حضور روسای جمهوری دو كشور به امضا برسد.
وی در عین حال از حضور سه یا چهار وزیر از كره جنوبی به همراه رئیس جمهوری این كشور در سفر به تهران خبر داد.
سفیر كره جنوبی در تهران ادامه داد: ما باید در وهله نخست به سطح روابط پیشین خود در زمینه اقتصادی برگردیم؛ قبل از تحریمها میزان مبادلات تجاری ما یك بار به بیش از 17میلیارد دلار رسید اما این رقم سیر نزولی داشت.
وی گفت: به دلیل تحریم ها ما نمی توانستیم نفت ایران را وارد كنیم اما قیمت نفت خیلی كاهش یافت و به همین سبب میزان مبادلات هم سیر نزولی گرفت.
سئونگ-هو با بیان این كه به خاطر تحریم ها بسیاری از شركت ها تجارت را با شركت های ایرانی متوقف كردند، افزود: به دنبال برداشته شدن تحریم ها فكر می كنم سطح مبادلات تجاری و فعالیت های اقتصادی در سریع ترین زمان ممكن ارتقا خواهد یافت.
وی در عین حال با بیان این كه احیای روابط به اندازه كافی نبوده است و ما باید روابط اقتصادی خود را گسترش دهیم، خاطرنشان كرد: ابتدا در این مسیر ما باید به روابط خود در زمینه اقتصادی تنوع ببخشیم، از جنبه سیاسی هم باید روابط را به هم نزدیك كنیم و در تمام زمینه ها بویژه بخش اقتصادی رشد دهیم.
نظر شما