نگاه تحقیقی و پژوهشی در تعلیم و تربیت وجود داشته باشد/ ستاد بزرگداشت مقام معلم باید ستاد پژوهشگر باشد/معلمی باید شغل اول جامعه باشد

خبرگزاری شبستان: آیت الله اعرافی با بیان این که با بیان این که باید نگاه تحقیقی و پژوهشی در تعلیم و تربیت وجود داشته باشد، گفت: ستاد بزرگداشت مقام معلم باید ستاد پژوهشگر باشد و نگاه تحقیقی به تعلیم و تربیت وظیفه این ستاد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله اعرافی، رئیس جامعه المصطفی امروز (8 اردیبهشت) در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم که در سالن جلسات جامعه المصطفی برگزار شد، عنوان کرد: آموزش و پرروش در حوزه های سخت و نرم و همچنین در حوزه های آموزش، پژوهش و تربیت و همچنین در حوزه کنکور و خدماتی که در ایام نوروز داشته است.

 

استان قم در کشور و در جهان اثرگذار است

 

رئیس جامعه المصطفی اظهار داشت: استان قم در کشور و در جهان اثرگذار است، بنابراین نقش آموزش و پرورش قم فراتر از این شهر، کشور و جهان است و می تواند جهان را تحت تأثیر قرار دهد.

 

آیت الله اعرافی افزود: کاری که مدیران و سیاستگزاران و برنامه ریزان در آموزش و پرورش استان قم دارند، این فوق العاده مهم و در خور مطالعه و بازسازی و پیشرفت دائمی است.

 

وی تصریح کرد: اصل تربیت مقوله پیچیده، چندلایه و دشوار است زیرا با موجود پیچیده ای چون انسان سر وکار دارد، همچنین مدیریت تعلیم و تربیت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

جایگاه معلمان نیز از حساسیت خاصی برخوردار است

 

امام جمعه قم تأکید کرد: دو مقوله تربیت و مدیریت تعلیم و تربیت در هم تنیده شده است و مدیریت شما مدیریت تربیت است.

 

آیت الله اعرافی یادآور شد: تربیت کار سختی است اما وقتی مدیریت تربیت صورت می گیرد، کار مشکل تر می شود، بنابراین جایگاه شما به عنوان مدیران  تربیتی جایگاه مهمی است و جایگاه معلمان نیز از حساسیت خاصی برخوردار است.

 

معلم و مدیر باید از دانش برخوردار باشد تا به مسئولیت خود عمل کند

 

وی بیان داشت: مسئولیت انسان تابعی از یک سلسله عوامل است که مهمترین تابع آن علم و دانش است؛ تکلیف و مسئولیت با علم و دانش گره خورده است و مسئولیت بیشتر تابعی از علم و دانش بیشتر است، بنابراین معلم و مدیر باید از دانش برخوردار باشد تا به مسئولیت خود عمل کند.

 

رئیس جامعه المصطفی تأکید کرد: عامل دوم توانایی و قدرت انسان است، یعنی هر چه قدرت بیشتر باشد مسئولیت او بیشتر می شود، پایه دیگر که برآمده این دو است، شعاع و دامنه کار انسان است؛ یعنی به میزانی که دیگران از ما متأثر می شوند و الگو می گیرند، مسئولیت ما دو چندان می شود و این سه پایه در حوزه کار معلمان جمع است و مسئولیت معلمان را مضاعف می کند.

 

ما باید از عشق و انگیزه معلمان در هفته معلم تقدیر و تشکر کنیم/ عشق به متعلم و عشق به تعلیم و تربیت رکن اصلی کار معلمان و مدیران آموزش و پرورش است

 

آیت الله اعرافی یادآور شد: مدیریت تعلیم و تربیت مانند تعلیم و تربیت به شاخصه هایی نیاز دارد و آموزش و پرروش باید نماد این شاخص ها و مولفه ها باشد.

 

وی افزود: قوام کار مدیریت تعلیم و تربیت به عشق است و عشق جایگزین بسیاری از کاستی ها در برنامه ریزی تعلیم و تربیت است و ما باید از عشق و انگیزه معلمان در هفته معلم تقدیر و تشکر کنیم.

 

امام جمعه قم تصریح کرد: عشق به متعلم و عشق به تعلیم و تربیت رکن اصلی کار معلمان و مدیران آموزش و پرورش است، آموزش و پرورش باید انسان هایی را به عنوان مدیر و معلم تربیت کند که وجودشان لبریز از عشق و انگیزه به تعلیم و تربیت باشد.

 

ما در حوزه اخلاق تعاملی در عرصه آموزش و تربیت باید تلاش کنیم

 

آیت الله اعرافی تأکید کرد: در نظام تعلیم و تربیت معادلات دوستی و مهربانی و ارتباطات انسانی نقش اول را دارد  و ما در حوزه اخلاق تعاملی در عرصه آموزش و تربیت باید کارهای بیشتری انجام دهیم.

 

وی بیان داشت: موضوعی که در مدیریت تعلیم و تربیت اهمیت دارد، اصل مشارکت و داد و ستد فکری و همدلی  وهم افزایی مجموعه در پیشبرد کار است.

 

رئیس جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: تعلیم و تربیت زمانی موفق می شود که دانش آموز احساس کند که نقش تأثیرآفرین دارد و حضور دانش آموزان و معلم و مدیر در صحنه و احساس مشارکت امر مهمی است.

 

آیت الله اعرافی با بیان این که برانگیختن حس حضور در برنامه ریزی توسط دانش آموزان می تواند تحول بسیاری ایجاد کند، عنوان کرد: خلاقیت و نوآوری مستمر از دیگر عوامل تأثیرگذار است.

 

وی اظهارداشت: نکته ای که باید مورد تأکیدقرار بگیرد، درون‌سازی ارزش ها و مصونیت بخشی است و درون‌سازی و پایه ریزی بنیانی که شخص بتواند خود را در برابر آسیب ها صیانت کند، از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

نگاه تحقیقی و پژوهشی در تعلیم و تربیت وجود داشته باشد/ ستاد بزرگداشت مقام معلم باید ستاد پژوهشگر باشد

 

امام جمعه قم با اشاره به سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش، تصریح کرد: آنچه که در عرصه تعلیم و تربیت در حوزه علمیه صورت می گیرد، کم است و باید فعالیت های بیشتری در این عرصه صورت بگیرد.

 

آیت الله اعرافی ادامه داد: آموزش و پرورش، دانشگاه و حوزه علمیه باید تولید فکری بیشتری برای تعلیم و تربیت داشته باشند و معلمان می توانند در این عرصه سهیم باشد.

 

وی با بیان این که باید نگاه تحقیقی و پژوهشی در تعلیم و تربیت وجود داشته باشد، گفت: ستاد بزرگداشت مقام معلم باید ستاد پژوهشگر باشد و نگاه تحقیقی به تعلیم و تربیت وظیفه این ستاد است.

 

رئیس جامعه المصطفی با اشاره به این که اقتصاد پژوهش در آموزش و پرورش کمتر مورد توجه قرار گرفته است، افزود: نگاه پژوهشگرانه  و تحلیلی باید در ستاد بزرگداشت مقام معلم و همچنین در مدارس وجود داشته باشد.

 

آموزش و پرورش در حوزه تعلیم و تربیت باید سرمایه گذاری کند/ معلمی باید شغل اول جامعه باشد

 

آیت الله اعرافی با بیان این که حوزه و دانشگاه باید به نیاز فکری و تولید در حوزه تعلیم و تربیت توجه داشته باشد، عنوان کرد: آموزش و پرورش در حوزه تعلیم و تربیت باید سرمایه گذاری کند و ستاد بزرگداشت مقام معلم و معلمان باید نگاه پژوهشی را در خود تقویت کنند.

 

وی با اشاره به لزوم احیا و تعالی کرامت اصحاب آموزش و پرورش و معلم، تصریح کرد: ما نباید به دلایل اقتصادی و ... جایگاه رفیع معلمی را مورد غفلت قرار دهیم، بلکه معلمی باید شغل اول جامعه باشد و برای رسیدن به شغل اول و جایگاه برتر، منابع انسانی آموزش و پرورش باید شغل اول جامعه باشند.

 

جایگاه آموزش و پرورش جایگاه برتر و نخست در جامعه باشد

 

امام جمعه قم تأکید کرد: در هفته معلم باید برنامه‌ریزی مسئولین کشور و ستاد آموزش و پرورش بر این باشد که جایگاه آموزش و پرورش ارتقا پیدا کند و جایگاه برتر و نخست در جامعه باشد.

 

آیت الله اعرافی یادآور شد: قم یک شهر بین‌المللی است و ما پذیرای بیش از 120 ملیت در جامعه المصطفی هستیم که به همراه خانواده های آنها بیش از 50 هزار نفر در قم ساکن هستند.

 

وی با اشاره تفاهم نامه بین جامعه المصطفی و سازمان میراث فرهنگی مبنی بر توسعه گردشگری مذهبی، اظهار داشت: تبادل هیأت های علمی و سیاسی و گفتگوهای فکری و دینی که بین قم و جهان انجام می گیرد و ارتباطی که شبکه ای مجازی قم با جهان دارد، شاخص های تعلیم و تربیت قم است.

 

قم باید به گونه ای عمل کند که در  تعامل گسترده بین المللی دچارتهدید نشود

 

رئیس جامعه المصطفی تصریح کرد: قم یعنی ایران و قم یعنی جهان، به طوری که از کانال های مختلفی اثر می پذیرد و اثر می گذارد و این امر هم فرصت وهم تهدید است، بنابراین مدیریت تعلیم و تربیت قم در این فضا ابعاد گسترده تری پیدا می کند.

 

آیت الله اعرافی افزود: قم باید به گونه ای عمل کند که در  تعامل گسترده بین المللی دچارتهدید نشود و بتواند از فرصت ها استفاده کند تا شهر برازنده و سرآمدی باشد.

 

قم جایگاهی است که تنها توریسم مذهبی نمی پذیرد بلکه دانشمند تربیت می کند

 

وی اضافه کرد: قم جایگاهی است که تنها توریسم مذهبی نمی پذیرد بلکه دانشمند تربیت می کند و این مستلزم این است که زیرساخت هایی توسط دولت ایجاد شود و دولت باید خدمات بیشتری ارائه دهد

 

رئیس جامعه المصطفی یادآورشد: هر طلبه و دانش آموخته جامعه المصطفی سفیری است که اندیشه، فکر و فرهنگ ما را منتقل می کند، به طوری که بیش از هزار و 200 مدرسه توسط فارغ التحصیلان جامعه المصطفی در اقصی نقاط جهان تأسیس شده است.

 

آیت الله اعرافی در پایان گفت: سند تحول آموزش و پرورش برش های استانی دارد و کار اعضا این است که برش سند را با نگاه ویژه قم دنبال کنیم.

کد خبر 539390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha