منطقه ويژه اقتصاد بيرجند پس کرانه و بندرخشک چابهار

خبرگزاری شبستان: رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند گفت: با مذاکراتی که با منطقه ویژه چابهار شده، منطقه ویژه بیرجند به عنوان پس کرانه و بندر خشک نقش ایفا می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، مرتضي صفدر زاده امروز (8 اردیبهشت) در دیدار با سفیر هند در ایران و هیات همراه، اظهار کرد: منطقه ویژه اقتصادی بیرجند جزو مصوبات مجلس شورای اسلامی ایران است که مسئول آن توسط دولت از طریق بخش خصوصی انتخاب شده است.

 

وی افزود: مردم خراسان جنوبی با تجار و پزشکان هندی خاطرات خوبی دارند و نزدیک به 30 نفر از تجار هندی سابقه کاری زیادی در  بیرجند دارند.

 

رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند با بیان اینکه هندوستان نقش خوبی در آبرسانی و توسعه این شهر داشته اند، گفت: خوشحال هستیم که رابطه خوبی بین ایران و هند وجود دارد و هندوستان می خواهد روابط خود را با افغانستان از مسیر راه آهن چابهار توسعه دهد.

 

صفدرزاده با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند می تواند در این رابطه به عنوان تسهیل کننده نقش خوبی ایفا کند، تصریح کرد: مرز میل 78 در استان بهترین مسبر برای خروج کالا و ترانزیت به افغانستان است.

 

به گفته وی از طریق مرز میل 78 کالاهایي که از چابهار به افغانستان می رود حرکت کامیون ها در خاک افغانستان را 300 کیلومتر کاهش می دهد و این یک مزیت بسیار خوب است.

 

رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند ادامه داد: با مذاکراتی که با منطقه ویژه چابهار شده، منطقه ویژه بیرجند به عنوان پس کرانه و بندر خشک نقش ایفا می کند.

 

وی  با اشاره به اینکه علی رغم نوپا بودن مرز ماهیرود بیش از 50 درصد کالاهای که از ایران به افغانستان صادر می شود، عنوان کرد: در این مرزی صف های چهار کیلومتری از ازدحام کامیون ها شکل می گیرد.

 

صفدر زاده افزود: مرز میل 78 از تمام مزیت های قانونی بازاچه و پایانه مرزی و منطقه ویژه برخوردار و عملکرد آن ویژه است.

 

رئیس منطقه ویژه اقتصادی بیرجند بازارچه ماهیرود را تنها بازارچه فعال استان دانست که مورد توجه قرار گرفته و گفت: این بازارچه به دلیل اینکه 300 کیلومتر کاهش مسیر به افغانستان دارد به عنوان مرزی پرمنفعت برای تجار دو طرف است.

 

صفدر زاده با بیان اینکه استان خراسان جنوبی از پتانسیل ها و ظرفیت های بسیار خوبی برخوردار است و آماده پذیرش سرمایه گذاری داخلی و خارجی است، افزود: با وجود اینکه یک سال از افتتاح این منطقه ویژه اقتصادی در بیرجند می گذرد اما مورد توجه هیات های تجاری افغانستان، پاکستان و جمهوری چک قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به اینکه مایل به برقراری ارتباطات بین هند و خراسان جنوبی هستیم، بیان داشت: سفیر هند می تواند پلی ارتباطی بین تجار هند و خراسان جنوبی باشد و ما قول میدهیم میزبان خوبی برای سرمایه گذاران هندی باشیم و از تمام قوانین حمایتی جمهوری اسلامی ایران برخورد دار شوید.

 

 

 

 

کد خبر 539482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha