همکاری ریلی ایران با روسیه بعد از آلمان/ فروش ۴۰ دستگاه لوكوموتیو برقی

خبرگزاری شبستان:قراردادهای همکاری با شرکت های اروپایی برای توسعه و بهبود ناوگان ریلی کشور به امضا رسیده بعد از زیمنس آلمان شرکت های اروپایی دیگری نیز آمادگی خود را در این زمینه اعلام کرده اند که از آن جمله اورالسكیه لوكوموتیوی روسیه است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پیشینه احداث و بهره‌برداری موفق اولین راه‌آهن در کشورمان به سال ۱۸۴۸ میلادی از رشت به بندر پیربازار و بندر انزلی باز می گردد و بقایای این مسیر هنوز در مسیر رشت به پیربازار و یک لوکوموتیو بخار در محوطه اداره کل بنادر استان گیلان وجود دارد.. در ۱۸۸۶ میلادی با احداث خط راه آهن محمودآباد (سواحل جنوبی دریای مازندران) به آمل احداث شد. این طرح اگرچه در نظر بود تا تهران ادامه یابد، ولی با کارشکنی‌های پیمانکارهای بلژیکی به شکست انجامید و خطوط آن، برچیده و برای احداث تلگراف استفاده شد. در سال ۱۸۸۲ (میلادی) و ۱۲۶۱ شمسی خط تراموایی بین تهران و شاه عبدالعظیم به طول ۸۷۰۰ متر کشیده شد. عرض این راه آهن یک متر بود و به وسیله مسیو بواتال فرانسوی اجرا شد و بعدها به یک بلژیکی واگذار شد. در ۹ نوامبر ۱۸۹۰ میلادی پیمان‌نامه‌ای با روسیه تزاری امضا شد که ایران را از ساخت راه آهن تا ده سال باز می‌داشت. این محدودیت در دسامبر ۱۸۹۹ برابر با شروط وام ۶۰٬۰۰۰٬۰۰۰ فرانکی روسیه برای ده سال دیگر تمدید شد.

 

در سال ۱۹۱۸ میلادی، راه آهنی از بوشهر تا برازجان به طول ۶۰ کیلومتر توسط انگلستان کشیده شد. این خط آهن بیشتر جنبه نظامی داشت، اگرچه واردات کالای انگلستان را نیز از طریق بوشهر آسان می‌کرد. در پایان جنگ جهانی نخست، انگلستان پیشنهاد فروش این راه آهن را به شهرداری بوشهر نمود که متأسفانه بودجه شهرداری این شهر تکافوی خرید آن را نکرد و این مسیر توسط سازندگانش جمع‌آوری و مصالح آن به بصره انتقال یافت. پس از آن سالها همواره حوزه حمل و نقل ریلی کشورمان در حال رشد و توسعه بوده است البته چند سالی به واسطه تحریم ها آنچنان که باید در این راه اقداماتی انجام نشد اما بلافاصله با لغو تحریم ها قراردادهای همکاری با شرکت های اروپایی برای توسعه و بهبود ناوگان ریلی کشور به امضا رسید که می توان از شرکت زیمنس آلمان به عنوان اولین شرکت اروپایی طرف قرارداد ایران برای توسعه حمل و نقل ریلی یاد کرد.

 

بنابراین گزارش، پس از آن شرکت های اروپایی دیگری نیز آمادگی خود را در این زمینه اعلام کرده اند که از آن جمله اورالسكیه لوكوموتیوی روسیه است که به گفته آنتون زوبیخین، معاون كارخانه اورالسكیه لوكوموتیوی مستقر در استان سوردلوفسك روسیه؛ این شركت آماده عرضه 40 دستگاه لوكوموتیو برقی 2ES7 به ایران است.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از خبرگزاری اسپوتنیك نوشته است: "سال گذشته بر اساس توافق شركت روسی 'RZD Internatioal' و راه آهن جمهوری اسلامی، قرار شد بخش هایی از مسیر ریلی ایران، برقی و نوسازی شود كه در چارچوب تخصیص خط اعتباری روسیه عرضه محموله كاملی از لوكوموتیوهای برقی نیز در نظر گرفته شده است. شاید برخی از لوكوموتیوها در كارخانه ما تولید شود كه لوكوموتیوهای جدید برقی 2ES7 با اندازه ریلی 1520 میلیمتری است. بابك احمدی، قائم مقام شركت راه آهن ایراناعلام كرده كه در هفت سال آینده كشورش به بهره برداری از 27 هزار دستگاه واگن باری، سه هزار دستگاه واگن مسافری و حدود یك هزار دستگاه لوكوموتیو دارد. هنگام سفر سال گذشته ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به تهران (دوم آذرماه 94)، یكی از شركت های متعلق به راه آهن روسیه، قراردادی را با شركت راه آهن ایران برای برقی كردن مسیـر راه آهن 'گرمسار- اینچه برون'، به امضـا رساند. در قـرارداد 'RZD Internatioal'، تامین مواد و تجهیزات مورد نیاز نیز شامل شده است."

 

بنابراین گزارش، ایران و روسیه فوریه 2016 در مسكو، اسناد مربوط به تخصیص خط اعتباری 2.2 میلیارد دلاری برای پروژه های مشترك در بخش احداث راه آهن و ساخت یك نیروگاه حرارتی جدید در جمهوری اسلامی را نیز پاراف كردند. شركت اورالسكیه لوكوموتیوی سال 2010 به منظور تولید و فروش لوكوموتیو و قطارهای سریع السیر، توسط كارخانه ماشین سازی راه آهن اورال، تاسیس شده كه به صورت مشترك متعلق به گروه ماشین سازی سینارا از روسیه و زیمنس آلمان است و به صورت انبوه، لوكوموتیوهای برقی و همچنین قطارهای برقی مسافربری لاستوچكا را تولید می كند.

 

یادآور می شود: راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر دارای بیش از سی هزار نفر پرسنل است که در ۹ اداره کل مناطق، ۱۲ دفتر و مرکز، ۴ معاونت و تعدای شرکت اقماری (همچون رجا) فعالیت می‌کنند. تقسیم بندی شرکت بر اساس مناطق (زیر نظر رئیسان ادارات کل) و هم‌چنین صورت گرفته‌است. این شرکت علاوه بر مسئولیت بهره‌برداری از خطوط، مسئول حفظ، نگهداری و تعمیر خطوط نیز می‌باشد. امکانات بهره‌برداری این شرکت به این شرح است:

۱۶۳۳۰ واگن باری از همه انواع سرپوشیده، دیواره کوتاه، دیواره بلند، کفی، مخزن دار، بالاست، گاز، جرثقیل و غیره

۱۱۹۲ واگن مسافری از همه انواع

۵۶۵ لوکوموتیو در انواع دیزلی-برقی، برقی و مانوری

۳۶۳ ایستگاه اصلی در شبکه RAI

کارخانه تراورس پنام (حوزه جنوب کشور)

ایستگاه‌های بین‌المللی آزاد: اهواز، سهلان، تبریز، جلفا، نیک پسندی، مهرآباد، تهران، اصفهان، بندرعباس، سرخس، منهد(از مرز رازی)

در سال ۱۳۸۳ ۹ میلیون مسافر و ۱۸ میلیون تن بار به وسیله راه آهن جاب‌جا شد و تا پایان برنامه چهارم توسعه، قرار است گنجایش جابجایی مسافر سالانه به ۳۶ میلیون نفر و گنجایش جابجایی بار به ۶۴ میلیون تن برسد.

کد خبر 539568

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha