ضرورت توجه به نقش و سهم زنان در توسعه/عدالت از اهداف برنامه ريزی و از ملاك‌های ارزيابی است

خبرگزاری شبستان: مشاور وزير كشور در امور زنان و خانواده با تاکید بر ضرورت توجه به نقش  و سهم زنان در توسعه، گفت: وقتی سهم زنان در برآیند توسعه دیده نمی شود انگیزه آنان از دست می رود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، فهيمه فرهمندپور، مشاور وزير كشور در امور زنان و خانواده، امروز(11 اردیبهشت) در جلسه شورای برنامه ريزی استان گيلان که در محل استانداری برگزار شد، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی زمانی نتیجه خواهد داد كه نقش و سهم زنان در برنامه‌های اقتصاد مقاومتی دیده شود.

 

وي عدالت را يكی از اهداف برنامه ريزی و از ملاك‌های ارزيابی دانست و افزود: این عدالت باید در همه جا باشد چرا که وقتی درباره عدالت بين مردان و زنان حرف می زنیم با موجی از مقاومت روبرو می شويم در حالی كه هيچگاه از برابری زنان و مردان دفاع نكرده ايم و از این رو مطالبه ما عدالت در حوزه زنان است.

 

فرهمندپور، با اشاره به اینکه آموزه های دينی و پايه های بنيادين نظام فكری و معرفتی ما بر محور عدالت هستند، خاطر نشان کرد:عدالت پيشانی دين اسلام و از جاذبه های دعوت پیامبر(ص) است.

 

وی اظهار کرد: اگر نظام برنامه ريزی در راستای تحقق عدالت، جهت گيری و مديريت شود با كمترين مقاومت و بيشترين تاييد همراه می شود.

 

فرهمندپور اذعان کرد: ما امروز به دنبال تحقق نظام برنامه ريزی‌ای هستيم كه خروجی آن به دسترسی عادلانه همه آحاد جامعه از جمله زنان و مردان منجر شود و این حرف به معنای جداسازی محیط بانوان و آقایان نیست.

 

وی سهم زنان را در گردش مالی کم دانست و گفت: سهم نیروی کار زنان در کشاورزی 50 درصد ولی سهم گردش مالی زنان کمتر از 10 درصد است و این عوامل باعث بی انگیزه شدن آنان می شود.

 

فرهمندپور اظهار کرد: اختصاص امکانات برای بانوان تشریفات تلقی می شود، میزان دسترسی زنان به فضاهای ورزشی همانند آقایان مناسب نیست، آمار دانشجویان دختر از پسران گاهی بیشتر و گاهی برابری می کند و این نشان از حضور بانوان در عرصه‌های علمی، سیاسی، اجتماعی و... دارد که پس از انقلاب اسلامی برای ورود زنان به عرصه داده شد در حالی که این عدم توجه مشکلاتی پیش می آورد که باید با این طیف از زنان ناامید چه کنیم؟

 

وي با تاکید بر اینکه برای اینکه اتفاق خوبی در شاخص های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... رخ دهد باید سهم زنان را ناديده نگيريم، گفت: این نادیده گرفتن آسیب هایی را به همراه خواهد داشت که بی انگیزه گی یکی از آنهاست.

 

فرهمندپور همچنین بالا رفتن سن ازدواج، كاهش ازدواج، آمار طلاق، زاد و ولد کم را از دغدغه های حوزه بانوان برشمرد و ادامه داد: آموزش های مهارتی كارآمد برای خانواده ها می تواند این آمار را تغییر دهد.

 

وی با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند«علی رغم پیشرفت های چشمگیر زنان پس از انقلاب اسلامی، وضعیت کنونی زنان در جامعه امروز درخور شان آنان نیست»، گفت: زنان نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارند.

 

کد خبر 540287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha