سعید سعادتی، معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با تبیین گفتمان اقتصاد مقاومتی در کانون های مساجد به خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: پیاده سازی واجرایی کردن اقتصاد مقاومتی در لایه های مختلف جامعه تکلیف سنگینی است، که بر روی دوش دولت ومردم است.
وی با اشاره به اینکه نقش دولت در این زمینه نقش تولی گری است، تصریح کرد: یعنی نقش سیاستگذاری، برنامه ریزی، راهبری، حمایت ونظارت است البته نقش مردم در این کارزار، مجاهدت و مقاومت فرهنگی واقتصادی حضور حداکثری در کناردولت است.
سعادتی عنوان کرد: لازمه تقویت جبهه اقتصادی اسلام و رسیدن به اقتدار اقتصادی، همدلی وهمزبانی دولت وملت در راستای هم افزایی و اقدام وعمل در عرصه اقتصاد است.
وی به راهبردهای اصلی اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، حمایت از تولید ملی، ایجاد اشتغال و رفع بیکاری، مردمی کردن اقتصاد، مقابله با رکود، حل مسئله گرانی، مبارزه با فساد مالی، ویژه خواری و قاچاق، کاهش وابستگی به نفت، مدیریت مصرف، استفادهی حداکثری از زمان، منابع و امکانات، صرفه جویی در هزینه های دولت، استفاده از فناوری های روز، حمایت از شرکت های دانش بنیان، وحدت رویه، حرکت بر اساس برنامه، مدیریت منابع ارزی از مهم ترین راهبردهای این حوزه است، که تحقق آن نیازمند اقدام وعمل اساسی از سوی دولت خواهد بود.
سعادتی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب با ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و نامگذاری سال 95 مسیری را مشخص کردند که با عمل به آن می توانیم حتی در شرایط فشار و تحریم ها، رشد و شکوفایی اقتصادی را شاهد باشیم؛ بنابراین آنچه که از اقتصاد مقاومتی برداشت میشود، یک اقتصاد ریاضتی و ایستا نیست بلکه یک اقتصاد پویا و منعطف است که در هر شرایطی پایه ها و شاخصهای اقتصادی کشور را نه تنها حفظ می کند بلکه ارتقا می بخشد و در مقابله با تکانه های بیرونی مقاوم می کند.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور ، همچنین درون زایی، برون گرایی، دانش بنیانی، عدالت بنیان ومردمی بودن را از جمله ویژگی های اصلی اقتصاد مقاومتی دانست و تصریح کرد: این ویژگی ها، اقتصاد مقاومتی را ازسایر اقتصاد های موجود در دنیا متمایز می کند.
وی با اشاره به اینکه برای دستیابی به اقتدار، عزت و استقلال اقتصادی و نهادینه کردن اقتصاد مقاومتی درمتن جامعه، علاوه بردولت؛ بخش بزرگی از این وظیفه بر عهده مردم است، گفت: من معتقدم نقش مردم، نخبگان و نهادهای مردمی در این کارزار اقتصادی بسیارحیاتی و تعیین کننده است و به نظر من هر ایرانی که قلبش برای پیشرفت وآبادانی کشورش می تپد با اقدام وعمل در پنج عرصه می تواند نظام اسلامی ودولت را در پیاده کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی کمک کند.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه بیان کرد: البته نقش نخبگان، رسانه ها، سازمان های مردم نهاد وبخش خصوصی در بسیج مردمی، تبلیغات، تقویت روحیه مقاومت وصبوری وتعمیق بصیرت مردم در این برهه بسیار مهم است.
سعادتی اضافه کرد: اولین اقدام وعمل آشنایی خود و دیگران با مبانی ومولفه های اقتصاد مقاومتی و آثار آن در زندگی و کارهای روزمره وفعالیت های عبادی است، به عنوان مثال در این بخش یکی از دستورات اقتصادی اسلام برای آحاد مردم عمران وآبادانی زمین است، خداوند متعال در سوره هود می فرماید "هُوَ أَنشَأَكُم مِّنَ الأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَكُمْ فِيهَ" یعنی خداوند شما را در زمین خلق کرده و شما را به عمران وآبادانی زمین گمارده است در اینجا عمران زمین که یک امر اقتصادی است به عنوان یک دستور الهی تکلیف شده است.
وی افزود: اگرخودمان با این اصول و مولفه ها که جز مبانی اقتصاد مقاومتی است آشنا بشویم و ديگران را نیز آشنا کنیم جامعه از رکود به سمت حرکت سوق پیدا می کند، امید واری جای یاس ونا امیدی را می گیرد و به جای اینکه دیگران یا دولت را مقصر بدانیم دنبال کار، ابتکار و اتقان خواهیم بود لذا باید این امر نهادینه شود که هر ایرانی هر کاری که برعهده دارد درست وخوب انجام دهد و وهمچنین در حد وسع وتوان خود کارش را وسعت دهد، کامل کند بطوریکه ارزش افزوده داشته باشد، همین امر شاید در نگاه اول یک کار سطحی است اما شما تصور کنید اگر هر ایرانی این روحیه را داشته باشد، رفته رفته جامعه از حالت رکود به رشد می رسد و کشور در عرصه اقتصادی پویا می شود.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، تصریح کرد: دومین اقدام وعمل؛ که هر ایرانی می تواند انجام دهد احساس تعهد ومسئولیت در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی در زندگی خود و ديگران است، یعنی تلاش و عزم جدی در اصلاح سبک زندگی، الگوی مصرف و رفتار اقتصادی که از فرد، خانواده و گروه های کوچک شروع می شود به عزم ملی منتهی می شود.
وی ادامه داد: به طور مثال فرض کنیم اگر در بخش اصلاح الگوی مصرف فرد فرد جامعه تصمیم بگیرند که کالای ایرانی مصرف کنند، همین تصمیم فردی تبدیل به یک عزم ملی و تصمیم جمعی شود، چرخ تولید داخلی با سرعت بیشتر راه می افتد و بخش عظیمی از معضل بیکاری حل می شود، رکود ریشه کن واقتصاد رونق میگیرد، این یک نمونه از برکات و نتايج اصلاح رفتار اقتصادی است یا به طور نمونه چرا ما ایرانی ها را در دنیا آدم های پر مصرف می شناسند اگر برای تغییر همین نگاه فرض بگیریم هر ایرانی تصمیم بگیرد که از فردا در حد کفاف نیازهای واقعی و صحیح مصرف کند نیازهای کاذب وبی رویه، الگوی مصرف در کشور از لذت گرایی به تامین نیازهای واقعی زندگی تغییر خواهد کرد یعنی صرفه جویی به جای اسراف خواهد نشست؛ واین یعنی ساری شدن فرهنگ رزق حلال، پس انداز، سرمایه گذاری ، کار وتلاش و جاری شدن برکت در زندگی ایرانی هاست که البته ده ها نمونه در مورد آثار و برکات اصلاح رفتار اقتصادی می شود، ذکر کرد که در این مجال نمی گنجد.
سعادتی عنوان کرد: سومین اقدام وعمل که هر ایرانی در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی می تواند انجام دهد، روشنگری در این عرصه است، اگر ما ایرانی ها اول خودمان با سیاست ها، برنامه ها و اقدامات خصمانه دشمن برعلیه منافع ملی و نظام اسلامی در قالب تحمیل یک جنگ تمام عیار اقتصادی شناخت کافی و دقیق پیدا کنیم وبا بررسی ومطالعه دقیق به دور از تعصبات جناحی وسلایق سیاسی از ابعاد مختلف آن مطلع باشیم و در بین آحاد جامعه مثل اعضای خانواده، اهالی محله، دوستان، همکاران و دیگران را با ابعاد این کارزار وجنگ تمام عیار وضعیت استکبار وموقعيت کشور مان روشنگری کنیم، درتقویت روحیه مقاومت وتلاش در بین افراد جامعه بسیار مؤثر خواهد بود، به طوری که در سطح ملی یک احساس ضرورت توکلی برای حضور پر قدرت آحاد جامعه ونقش آفرینی در عرصه جهاد اقتصادی را فراهم می سازد.
وی بیان کرد: در دوران پر افتخار دفاع مقدس عده ای در خط مقدم برای بازتولید، اصلاح و تقویت خطوط تولید، توزیع و مصرف وهمچنین برنامه ریزی، نوآوری، فعالیت های فکری به تولید علم می پرداختند وعده ای هم در عرصه پشتیبانی و حمایت مادی ومعنوی از رزمندگان و کنشگران این جهاد عظیم کمک می کردند.
سعادتی افزود: لذا باید دانست در این عرصه علاوه بر روشنگری در مورد ابعاد تحریم های ناجوانمردانه و جنگ تمام عیار اقتصادی دشمن، باید نسبت به تلاش های دولتمردان وکارآفرینان وهمچنین دستاوردهای اقتصادی نظام نیز آگاه بود وحرکت نیروهای خودی بویژه دولت را نیز مورد نقد و بررسی قرار داد و در گام بعدی روشنگری می تواند در مورد برخورداری کشورمان از استعدادهای سرشار معنوی ومادی و ذخایر ومنابع غنی، متنوع و نیروی انسانی جوان، متعهد و متخصص و دارای عزم راسخ عامل پیشرفت کشور باشد که این امر باعث تقویت جبهه داخلی وهم افزایی توان دولت ومردم در فایق آمدن برمشکلات اقتصادی از یک سو و تشکیل یک جبهه واحد وهماهنگ در برابر صف آرایی استکبار خواهد بود که انشاءالله دشمن را در عرصه اقتصادی نیز هم چون سایر عرصه ها به شکست وعقب نشینی وادار خواهد کرد.
وی اظهارداشت: این عوامل جنگ روانی و تکانه های ناشی از اقتصاد جهانی را کنترل واقتدار وعزت اقتصادی کشور را فراهم خواهد آورد.
سعادتی پیاده سازی اقتصاد مقاومتی، روحیه مطالبه گری عالمانه ومومنانه را چهارمین اقدام وعمل هر ایرانی عنوان کرد و افزود: هر فرد زمانی در عرصه عمل به اقتصاد مقاومتی می تواند در دیگران تاثیر گذار باشد که خود را متعهد و ملتزم به رعایت مولفه های اقتصاد مقاومتی و پیاده سازی آن در زندگی فردی واجتماعی بداند در این صورت رسالت دیگری نیز بر دوش دارد که آن مطالبه گری به عنوان یک امر به معروف ونهی از منکر است.
وی به ویژگی های روحیه مطالبه گری اشاره کرد و گفت: مطالبه گری اولا باید عالمانه یعنی منطقی، علمی و بدور از تعصبات جاهلانه باشد، دوما مومنانه باشد یعنی همراه با رعایت عدل وانصاف باشد و به دنبال دستگیری، مشاوره، پیشگیری و راهنمایی باشد، نه مروج هوچی گری، تخریب و سیاه نمایی باشد.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، خاطر نشان کرد: هر ایرانی می تواند اجرای اقتصاد مقاومتی را از دولت، رسانه ها بویژه رسانه ملی، نمایندگان مجلس، قوه قضاییه و حتی از افرادی که در رفتار آنها تاثیر گذار مطالبه کند.
سعادتی یادآور شد: پنجمین اقدام وعمل هر ایرانی در پیاده سازی اقتصاد مقاومتی انجام فعالیت اقتصادی یا واسطه گری و مشارکت در امور خیر است، مثل راه اندازی کسب وکار، تشکیل خانواده و ازدواج، قرض الحسنه، تشکیل گروه های خیریه و تعاونی، حمایت از افراد جویای کار، آموزش وانتقال تجربیات و ارایه مشاوره و... که به پیشرفت اهداف اقتصاد مقاومتی کمک می کند.
وی در ادامه به نقش فعالان اجتماعی در عرصه اجتماعی اشاره کرد و گفت: بخشی بزرگی از این وظیفه بر روی دوش کنشگران اجتماعی؛ نهادهای فرهنگی است که نقش مسجد ائمه جمعه و جماعت در این زمینه بی بدیل است.
برنامه ریزی و توسعه ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، تصریح کرد: یکی از رسالت های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در سال جاری گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی با استفاده از ظرفیت کانون های فرهنگی وهنری است.
سعادتی با اشاره به تشکیل کارگروه تخصصی گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اصفهان، به مراحل گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی و فرآیند آن اشاره کرد و افزود: تبیین مفاهیم و مبانی پایه، بازتولید آثار مکتوب و غیر مکتوب، درگیر کردن افراد تاثیر گذار در مساجد مثل ائمه جمعه و جماعات، مربیان و مدیران کانون ها، از جمله برنامه های ما در ترویج اقتصاد مقاومتی است.
این مقام مسئول یادآور شد: کانون های فرهنگی هنری مساجد با توجه به اینکه یک نهاد فراگیر، مردمی، مسجد مدار و محله محور هستند، و از نیروی انسانی داوطلب و تاثیرگذار در سطح جامعه از جمله ظرفیت مدیران مسئول کانون های فرهنگی هنری و ظرفیت ائمه جمعه و جماعات، ظرفیت کتابداران مساجد، هنرمندان و نخبگان مسجدی، مربیان و چهره های قرآنی و.... برخوردارند می توانند با بهره گیری از این ظرفیت عظیم مردمی در عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی تاثیر گذار باشند و به عنوان یک شبکه اجتماعی فعال وپویا در نهادینه سازی مولفه های اقتصاد مقاومتی، اجرایی و عملیاتی کردن آن در بین مردم و اصلاح الگوی مصرف و سبک زندگی مردم ، ترویج فرهنگ استفاده از کالاهای ایرانی، تقویت روحیه کارآفرینی، تلاش جهت رونق بخشی به امر تولید نقش مهمی را ایفا کنند.
نظر شما