به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران در در مراسم بزرگداشت اولین سالگرد ارتحال دکتر صادق آیینه وند، رییس فقدی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: ما امروز خیابانی که این پژوهشگاه در آن قرار دارد را همزمان با روز معلم و سالگرد ارتحال دکتر آیینه وند به نام وی تغییر دادیم.
وی با یادآوری اینکه دکتر آیینه وند از همکلاسی های مسجدجامعی در دانشکده ادبیات بوده به فعالیت های دانشجویی دکتر اشاره کرد و گفت: ایشان کلاس های ادبیات با فضاهای مختلف فکری را برگزار می کرد و در آن زمان که فضای گفت و گو و همدلی با حضور اساتید به نام ادبیات مانند اخوان ثالث، شریعتمداری و حکیمی وجود داشت ما و دکتر آیینه وند در همان سال در کلاس های دکتر مطهری نیز حضور می یافتیم و آقای آیینه وند محصول این شرایط بود و در چنین فضایی رشد کرد و پس از دوران دانشجویی توجه ویژه ای به تاریخ اسلام نشان داد.
مسجدجامعی افزود: دکتر آیینه وند اولین کارش در مرکز مطالعات فرهنگی و تاریخی را با تدریس تاریخ اسلام و مباحث مربوط به تاریخ تحلیلی اسلام آغاز کرد و اولین کتاب تاریخ تحلیلی اسلام را وی به انتشار رساند.
عضو شورای شهر تهران در ادامه به تاثیر اشعار دکتر آیینه وند و فضای شعر حماسی و دفاع مقدس ایران اشاره کرد و گفت: شاید آثار بسیاری از شاعران دفاع مقدس متاثر از نگاه های دکتر آیینه وند به ادبیات حماسی بوده باشد.
وی در پایان یادآور شد: دکتر آیینه وند همچنین تلاش کرد شان بزرگ تشیع در آثارش تبلور دهد و همچنین در تاسیس بنیادهای دانشی و پژوهشی نیز گام های متناسبی برداشت که امروز پژوهشگاه علوم انسانی به جا مانده از اقدامات وی است.
نظر شما