خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نیروگاه هستهای بوشهر، یکی از نیروگاههای ایران و اولین نیروگاه هستهای ایران از نوع رآکتور آب فشرده مدل VVER با ظرفیت تولید ۱۰۰۰ مگاوات است. شرکت روسی اتمسترویاکسپورت پیمانکار اصلی این نیروگاه است. مراحل ساخت این نیروگاه در فضای سیاسی منحصربفردی انجام شدهاست. ساخت این نیروگاه در سال ۱۳۵۴ توسط شرکتهای آلمانی آغاز شد. پس از انقلاب ساخت آن متوقف شده و در سال ۱۳۷۴ قراردادی میان ایران و روسیه برای تکمیل آن به امضاء رسید.
تکمیل نیروگاه تا شهریور ۱۳۹۰ طول کشید. در این سال نیروگاه بوشهر تولید برق را آغاز کرده و با توان ۷۰۰ مگاوات فعالیت میکند. نیروگاه بوشهر نخستین و تنها نیروگاه هستهای غیرنظامی تولید انرژی در خاورمیانه است. پیش از این سه نیروگاه تحقیقاتی در ایران، دو تا در عراق، دو تا در اسرائیل و یکی در سوریه ساخته شده بود اما نیروگاه تولید انرژی در منطقه وجود ندارد. بر اساس قرارداد سازمان انرژی اتمی ایران و روسیه؛ مسئولیت اداره این نیروگاه و تأمین سوخت آن با روسیه است و پسماند اتمی آن نیز به روسیه باز میگردد.
بنابراین گزارش، یکی از اقداماتی که در این نیروگاه انجام می شود؛ تولید برق است و به تازگی برق نیروگاه اتمی بوشهر به عنوان کالای مشابه و سی و پنجمین عرضهکننده برق در تابلو برق بورس انرژی ایران پذیرش شد. پایگاه اطلاع رسانی بورس انرژی در این باره نوشته است: "افزون بر نیروگاه اتمی بوشهر و ٦ نیروگاه سازمان آب و برق خوزستان که عرضهکنندگان دولتی برق در بورس انرژی ایران محسوب میشوند دیگر عرضهکنندگان برق، ٢٧ نیروگاه خصوصی را شامل می شوند که در عرضه در بازار برق بورس انرژی ایران فعالیت میکنند. در سمت تقاضا نیز افزون بر ٣٩ شرکت توزیع نیروی برق بیش از ٩ شرکت خرده فروشی برق فعالند."
این گزارش می افزاید: از زمان تاسیس بورس انرژی ایران و آغاز فعالیت بازار برق این بورس تاکنون بیش از ٢٩ میلیون مگاوات ساعت برق به ارزش حدود ١١ هزار میلیارد و ٣٦٤ میلیون ریال در این بورس معامله شده است که انتظار میرود با توجه به برنامهریزیهای انجام شده شاهد افزایش قابل توجه سهم معاملات برق در سال ١٣٩٥ در این بورس باشیم. از مهمترین برنامههای امسال بورس انرژی ایران با هدف توسعه و تعمیق معاملات برق میتوان به فراهم آوردن امکان حضور مصرفکنندگان بزرگ برق بالای پنج مگاوات در بازار برق بورس انرژی ایران، تامین مالی به منظور اجرای طرحهای افزایش بازدهی و اجرای طرحهای توسعهای صنعت برق با استفاده از اوراق سلف موازی استاندارد برق، راهاندازی صندوقهای پروژه و گسترش فعالیت شرکتهای خردهفروشی برق اشاره کرد.
نظر شما