تولید بنزین یورو ۴ در پتروشیمی بندر امام

خبرگزاری شبستان:مجتمع پتروشيمي بندر امام در سالهای پس از انقلاب رشد و توسعه چشمگیری داشته است تا جایی که امروز روزانه یک میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در این مجتمع پتروشیمی تولید می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مجتمع پتروشيمي بندر امام در زميني به مساحت حدود 270 هكتار در ضلع شمال غربي خليج فارس در استان خوزستان به فاصله 160 كيلومتري جنوب شرقي اهواز و 84 كيلومتري شرق آبادان در منطقه بندر امام خميني(ره) قراردارد. سهولت دسترسي به خوراك، سوخت و مواد اوليه استفاده از امكانات جاده اي شبكه راه آهن و حمل و نقل دريايي،وجود فرودگاه،دسترسي به آب مورد نياز و همچنين كـمك به توسـعه و عمران استـان خوزستان به عنوان قطـب صنعت پتروشيمي در كشور، مهمتر اينكه ايجاد ارزش افزوده و جلوگيري ازسوزانيده شدن گازهاي همراه نفت ويژگيهايي است كه انتخاب اين مكان را توجيه مي کند.

 

بنابراین گزارش، كارهاي مقدماتي اجراي طرح نظير خاكريزي، تسطيح زمين، شمع كوبي، ايجادساختمان هاي موقت، ايجاد تاسيسات، آب و برق و اسكله ها از اوايل سال 1353 به تدريج آغاز شد. عمليات ساختمان واحد هاي اصلي طرح كه از سال 1355 آغاز شده بود،در اسفند ماه 1357 پس از پيروزي انقلاب اسلامي در حاليكه 73 در صد پيشرفت نموده بود، متوقف شد. در سال 1358 اقداماتي جهت شروع مجدد كارها انجام گرفت ولي با وقوع جنگ تحميلي در مهرماه 1359 و متعاقب آن خروج پيمانكاران ژاپني از ايران، عمليات ساختماني طرح بطور كامل متوقف شد.

 

با پذيرش آتش بس و امكان از سر گيري عمليات ساختماني ، شركت ملي صنايع پتروشيمي مذاكرات متعددي جهت ادامه و تكميل طرح با شركاي ژاپني آغاز نمود كه نهايتا پس از هفت دوره مذاكره بين طرفين ، شريك ژاپني به بهانه اقتصادي نبودن طرح از ادامه كار خود داري و در پي آن قرارداد مفارقت بين طرفين در مهرماه سال 1368 به امضاء رسيد و بدين ترتيب كليه سهام آن به شركت ملي صنابع پتروشيمي انتقال داده شد و نام شركت پتروشيمي ايران ژاپن(IJPC)به شركت سهامي پتروشيمي بندر امام (BIPC) تغيير يافت.

 

این گزارش می افزاید: این مجنمع در سالهای پس از انقلاب رشد و توسعه چشمگیری داشته است تا جایی که امروز روزانه یک میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در این مجتمع پتروشیمی تولید می شود. عباس شعری مقدم، نایب رئیس هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در این زمینه در گفتگو با تسنیم خبر داده است: "در حال حاضر روزانه یک میلیون لیتر بنزین یورو ۴ در پتروشیمی بندرامام تولید شده و به شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تحویل می شود. تولید بنزین یورو 4 در صنعت پتروشیمی در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت و در حال حاضر اینکار در پتروشیمی بندرامام اجرایی شده است. برخی مجتمع های پتروشیمی مثل بندرامام و نوری محصولاتی را تولید می کنند که می تواند تبدیل به بنزین شود، اما باید تصفیه هایی در این محصولات انجام گیرد. اکنون در پتروشیمی بندرامام بنزن را از این فرآورده حذف کردند و یک مقدار MTBE و مواد افزودنی به آن اضافه شده که در نهایت تبدیل به بنزین یورو 4 شده است. در حال حاضر روزانه یک میلیون لیتر بنزین یورو 4 در پتروشیمی بندرامام تولید شده و به شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران تحویل می شود. ظرفیت پتروشیمی بندرامام در حدود یک میلیون تا یک میلیون و 500 هزار لیتر برای تولید بنزین است و بیشتر از این نمی تواند به تولید بنزین بپردازد."

 

یادآور می شود: در دنیای امروز آلودگی‌های زیست‌محیطی به عنوان عامل اصلی ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها ازجمله بیماری‌های سرطانی معرفی شده است. براساس تحقیقات انجام شده از سوی مرکز تحقیقات سرطان، بنزن ازجمله ترکیباتی است که در فهرست خطرناک‌ترین مواد سرطان‌زا قرار دارد. این در حالی است که براساس اعلام سازمان حفاظت محیط زیست ذرات با قطر کمتر از 2.5 میکرون ـ که بنزن و مواد آروماتیک هم در این گروه قرار می‌گیرند ـ از مهم‌ترین عوامل ایجاد آلودگی هوا در کلانشهرها هستند. از این رو سازمان حفاظت محیط زیست با هدف کاهش آلودگی هوا و حفظ سلامت مردم، اصلاح سوخت توزیعی در کشور و توزیع سوخت استاندارد یورو4 را در دستور کار خود قرار داده است. بدون تردید بهبود کیفیت سوخت خودروها اعم از بنزین و گازوئیل در بهبود شرایط کیفی هوای کلانشهرها و در نتیجه سلامت ساکنان این شهرها نقش بسیار مهمی دارد.

کد خبر 541226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha