به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام مسلم خاطری از اساتید مرکز تخصصی امامت صبح امروز(18 اردیبهشت) در پنجمین جلسه دوره سوم تخصصی امام شناسی با موضوع «رابطه امام با تقوا و اخلاق» در مدرسه علمیه حضرت فاطمه محدثه(س) گفت: رابطه امام با جامعه رابطه حاکم نیست، بلکه رابطه ولی الله است که این ولی الله، باب الله است و امامان ابواب الله هستند.
وی افزود: در کتاب الحجة باب 12 ائمه(ع) خلفای الهی در روی زمین و درگاه های خداوند هستند و خلیفة الله، سلسله امامان و رسل هستند نه انسان؛ که در ذهن ما اشتباه خلیفة الله به انسان تشبیه شده است و شخص خود حضرت آدم(ع) نه بقیه انسان ها خلیفه بود.
حجت الاسلام خاطری، با استناد به روایت بیان داشت: ائمه(ع) خلفای الهی در روی زمین هستند و ابوعبدالله(ع) در این زمینه فرمودند «الأوصیاء هم ابواب الله عزّ و جلّ» امام درگاه خداست که اگر آنها نبودند خدا شناخته نمی شد و خدا به وسیله آنها بر خلقش احتجاج خواهد کرد.
استاد متخصص امامت پژوه، در ادامه سخنان خود به رابطه امام(ع) با اخلاق و تقوا، عبادت و دعا پرداخت و تبیین داشت: امام هر لحظه رابطه مستقیم با تمامی اعمال ما دارد و لازم است بدانیم امام کجای زندگی ما است؟ امام رابطه مستقیم با اخلاق و تقوا دارد که اصل اخلاق و تقوا صرفا مجموعه ای از باید ها و نباید ها نیست، بلکه مجموعه ای از باید ها و نباید ها به علاوه عقاید است.
وی افزود: تعریف تقوا، بیش از آن که عملی و رفتاری باشد یک مفهوم اعتقادی است، بایدها و نبایدها ثمرات تقوا هستند و فرقش این است که اگر یک منکر ولایت و مرتاض انجام دهد، اصلا تقوا نیست به طوری که می توان به سوره عصر استناد ورزید و این مطلب بیان شود که ثمره خوبی در دنیا منهای اعتقاد شاید باعث هدایت شود.
حجت الاسلام خاطری گفت: 51 آیه غیر تکراری در قرآن کریم داریم که خداوند متعال قبل از «عملوا الصالحات» «آمنوا » آورده است هر کس از مردم کار خوبی انجام دهد در حالی که مؤمن است برای او می نویسیم (عملش قبول می شود) پس مؤمن، ایمان به ولی الله است و اخلاق و تقوا مجموعه اعمال و رفتار نیستند، ملاک ایمان است ایمان به امام اساس تقوا است.
وی در ادامه این مطلب که امام با اخلاق و تقوا و عبادت ارتباط دارد، افزود: اخلاق مجموعه ای از عقاید است که اگر به آن معتقد شویم یکی از نمود هایش اخلاق است.
وی با استناد به حدیث ابوجعفر(ع) «پیغمبر(ص) شفاعتی دارند و در آخرت نیز شفاعتی خواهیم داشت درباره شیعیانمان و شیعیان ما نیز شفاعتی در بین خودشان خواهند داشت» بیان داشت: چه بسا گناه اصل را از ما می گیرد چنانکه در دعایی که حضرت زهرا(س) در لحظات آخر در حالی که به شدت می گریستند فرمودند «خداوندا به جمیع انبیاء و صالحین تو را قسم می دهم به گریه بچه هایم بعد از من که گنهکاران از شیعیان و ذریه من را ببخشی».
نظر شما