به گزارش خبرگزاری شبستان، بدون ترديد عدالت بزرگترين گمشده بشريت در طول اعصار و قرون و درمان اساسي ترين مسائل و معضلات زندگي اجتماعي اوست. از اين رو، همواره بالاترين همّ و غم مصلحان بزرگ و به ويژه پيامبران الهي و پيشوايان اديان ابراهيمي، مصروف تحقق آرمان عدالت در جامعه بشري بوده است. اهميت و جايگاه عدالت در اسلام از منظر آموزه هاي اهل البيت علیهم السلام تا آن درجه است که به درستي مي توان عدالت را پارادايم اصلي حيات اجتماعي و ساختارهاي حاکم بر زندگي جمعي انسان ها قلمداد کرد.
بنا بر این گزارش، تحقق چنين عدالتي در همه عرصه هاي زندگي اجتماعي، ملازم با حاکميت و ترويج چه نوع ارزش هاي اخلاقي و الگوهاي عملي در رفتارها و تعاملات انساني است؟، آموزه هاي اخلاقي و تربيتي اسلام به روايت اهل بيت علیهم السلام چگونه به تحقق عدالت اسلامي در جامعه منتهي مي شود؟ مساعي اهل بيت (ع) به ويژه حضرت علي بن موسي الرضا (ع)در فراهم آوردن بستر فرهنگي و معنوي لازم براي تعاطي انديشه ها و همزيستي عادلانه ميان اديان و فرق مختلف و تلاش براي پايه ريزي تمدن عدالت محورانه اسلامي چه بوده است؟
بر همین اساس دانشگاه فردوسی مشهد با برگزاری همايش «عدالت و اخلاق» به منظور پاسخگويي به پرسش هاي يادشده، از همه انديشمندان و پژوهشگران دعوت به عمل می آورد که با توجه به آموزه هاي مکتب اهل بيت علیهم اسلام به ويژه معارف بلند رضوي به بحث و بررسي مسائل و پرسشها و چالشهاي مرتبط اهتمام ورزيده و مقالات خود را در محورهای منابع بنيادين مفاهيم اسلامي عدالت و اخلاق، جايگاه و اهميت منابع ديني در گفتمان مدرن در باب عدالت، قرائتهاي کلامي، فقهي و فلسفي از عدالت و پيامدهاي اخلاقي آن، هدف از زندگي انسان: جامعه عادلانه، نسبت گفتمان اخلاق اسلامي و گفتمان عدالت حقوقي، اخلاق گفتگو و همزيستي عادلانه در تعاليم امام رضا« عليهالسلام »، نقش عدالت در تعامل تمدني اسلام با ديگر تمدنها، مشهدالرّضا« عليهالسلام » و خاستگاه وحدت فرهنگي و معنويت اسلامي به دبیرخانه همایش ارسال کنند.
این گزارش می افزاید: علاقه مندان تا 15 شهریور ماه مهلت دارند چکیده مقالات خود را به دبیرخانه همایش ارسال کنند؛ همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه ارسال مقالات به نشانی الکترونیکی icjeca.um.ac.ir مراجعه کنند.
گفتنی است، همايش «عدالت و اخلاق» 27 و 26 فروردین ماه سال 96 برگزار می شود.
نظر شما