محمد گل فشان، مدیر عامل هلال احمر استان قم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به به این که 18 الی 24 اردیبهشت با عنوان هفته هلال احمر نامگذاری شده است، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر در سال 1302 با عنوان «شیر و خورشید سرخ» در کشور تأسیس شد و پس از انقلاب اسلامی به نام جمعیت هلال احمر تغییر یافت.
جمعیت هلال احمر یک مجموعه مردمنهاد است
مدیر عامل هلال احمر استان قم عنوان کرد: جمعیت هلال احمر استان قم در سال 1347 تأسیس شد و تا کنون خدمات ارزنده ای به مردم ارائه کرده است.
گل فشان با بیان این که مردم پشتوانه اصلی مجموعه هلال احمر هستند، تصریح کرد: جمعیت هلال احمر یک مجموعه مردم نهاد است، به طوری که کل کارکنان این مجموعه در قم صد نفر است، اما در مناسبتها و فعالیتها گاهی جمعیت 2 تا 3 هزار نفر را میتوان در این مجموعه دید که داوطلبان جوان و امدادگر هستند.
وی تأکید کرد: جمعیت هلال احمر باید بر اهداف و اصول پایبند باشد و اگر از آن اصول خارج شود، در حقیقت از فدراسیون هلال احمر و صلیب سرخ خارج و از شأن کاری خود دور شده است.
داوطلبانه بودن و در راستای انسانیت حرکت کردن جزء اصول جمعیت هلال احمر است
مدیر عامل هلال احمر قم بیان داشت: داوطلبانه بودن، در راستای انسانیت حرکت کردن، بیطرفی، بیغرضی و توانمند بودن جزء اصول جمعیت هلال احمر است که باید به آن توجه کرد، جمعیت هلال احمر در مناقشات جناحی، سیاسی و روحی هرگز جانبداری نمی کند تا خدمات انسان دوستانه خود را ارائه دهد.
گل فشان افزود: تمام فعالیتهای جمعیت هلال احمر، فعالیتهای بیمنت است و افراد بدون داشتن هیچ غرضی باید در ارائه خدمات جدی باشند و در اهداف هلال احمر، تسکین آلام بشری، صلح و دوستی و حمایت از سلامت انسانها جزء اهدافی است که باید به آن توجه داشت.
وی یادآور شد: در برخی کشورهای ساختار صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر با کشور ما متفاوت است، به طوری که در برخی کشورها جمعیت صلیب سرخ به طور جدی در پیشگیری از ایدز وارد شده است، در برخی کشور ها، آتش نشانی جزء صلیب سرخ است، در بسیاری از کشورهای جهان نیز، بیمارستانهای مهم آن کشور در اختیار هلال احمر است، در کشور ما هم از ابتدای انقلاب اعلام شد که بیمارستانهای درمان داخلی با وزارت بهداشت و بیمارستان درمان خارج از کشور به عهده هلال احمر باشد.
یکی از بالاترین سرمایههای جمعیت هلال احمر، حضور و اعتماد مردم به این مجموعه است
مدیر عامل هلال احمر استان قم گفت: یکی از وظایف اصلی جمعیت هلال احمر، حضور در حوادث و عملیاتی بودن مجموعه امدادی است و یکی از بالاترین سرمایههای جمعیت هلال احمر، حضور مردم و اعتماد مردم به این مجموعه است.
گل فشان عنوان کرد: مردم استقبال زیادی از برنامههای اوقات فراغت تابستان جمعیت هلال احمر دارند و جمعیت هلال احمر در سه سال گذشته دستگاه برتر اوقات فراغت استان بوده است، به طوری که قبل از شروع اوقات فراغت، ظرفیت این مجموعه تکمیل میشود و مردم حضور مییابند و از فضاها وامکانات مجموعه استفاده میکنند.
وی ادامه داد: برخی از افرادی که در کلاسهای اوقات فراغت جمعیت هلال احمر شرکت میکنند، در برنامههای مختلف، جذب جمعیت هلال احمر میشوند، در مسیر انسان دوستانه و داوطلبانه بودن و امدادگر شدن حرکت میکنند و در مواقع حوادث حضور مییابند.
جمعیت هلال احمر در سال جاری در بحثهای آموزشی جدی تر خواهد بود
مدیر عامل هلال احمر استان قم اظهار داشت: در حوزه مجموعه هلال احمر استان 5 معاونت وجود دارد از جمله، معاونت امداد و نجات که وظیفه انبارهای امدادی، آماده نگه داشتن امدادگران را به عهده دارد؛ بر اساس مصوبه و تأکید مسئولین ارشد، امکانات بیش از دو درصد از جمعیت آسیبپذیر در انبارهای امداد مهیا شده است و این انبارها باید همواره به روز باشد.
گل فشان اضافه کرد: یکی از موضوعات مهم، بحث تجهیزات امدادی است که سعی بر این است که تجهیزات امدادی از جمله دستگاههای زندهیاب، ستهای نجات، ستهای هیدرولیک، خودروها و ... آماده به کار باشد که در این راستا، دو نفر از نیروهای متخصص مسئول نگهداری و به روز کردن تجهیزات امدادی هستند.
وی، معاونت آموزش و پژوهش را یکی دیگر از معاونتها ذکر کرد که در سال 95 ایجاد شده است و یادآور شد: این معاونت زیرمجموعه امداد بود که بر اساس جایگاه وضعیتی ارتقا یافت و جمعیت هلال احمر در سال جاری در بحثهای آموزشی جدی تر خواهد بود.
ما باید نوجوانان و جوانان را با فرهنگ بشردوستانه و برنامههای امدادی آشنا کنیم/14 دانشگاه در قم جزء کانونهای دانشجویی هلال احمر هستند
مدیر عامل هلال احمر استان قم بیان کرد: معاونت امور جوانان از دیگر معاونتهای جمعیت هلال احمر است که این معاونت در حوزههای دانشجویی، مهدکودک ها، دانش آموزی، کانون آزاد، کانون طلاب و کانون روستایی فعالیت میکند.
گل فشان با بیان این که ما باید نوجوانان و جوانان را با فرهنگ بشردوستانه و برنامههای امدادی آشنا کنیم، تصریح کرد: در حوزه امداد انتظار بر این است که هر خانه باید یک امدادگر داشته باشد و امید است که این شعار روزی تحقق یابد.
وی اظهار کرد: هم اکنون در حوزه کانونهای دانشجویی، 14 دانشگاه در قم جزء کانونهای دانشجویی هستند، 78 مهد کودک استان قم در غنچههای هلال حضور دارند، همچنین 120 کانون دانشآموزی در قم فعال است و ما جزء استانهای برتر هستیم که در امر دادرس (دانش آموزان آماده در روزهای سخت) در مدارس تیمهای امدادی تشکیل شده است که امید است گسترش پیدا کند و در همه مدارس این مهم را داشته باشیم.
تهیه جهیزیه برای نوعروسان با حفظ کرامت انسانی توسط جمعیت هلال احمر
مدیر عامل هلال احمر استان قم، معاونت درمان و توانبخشی را یکی دیگر از معاونتهای جمعیت هلال احمر عنوان کرد و گفت: یکی از بخشهای این حوزه، داروخانه است که ارائه خدمات در حوزه داروهای کم یاب و بیماران صعب العلاج را ارائه میکند، همچنین فیزیوتراپی، و کاردرمانی و بخش پروتز اندامهای مصنوعی از دیگر بخشهای این مجموعه است.
گل فشان تصریح کرد: معاونت داوطلبان، حوزه ای است که داوطلبان جمعیت بالای 29 سال را تحت پوشش قرار میدهد که یکی از فعالیتهای این حوزه این است که اقلام مورد نیاز بیماران به طور رایگان در اختیار بیماران قرار میگیرد و داوطلبان این حوزه نیز در این امر مشارکت دارند.
وی افزود: قسمت تهیه جهیزیه نیز در حوزه معاونت داوطلبان است که داوطلبان اقدام به جمع آوری پول و خرید جهیزیه میکنند و با حفظ کرامت انسانی برای نوعروسان جهیزیه تهیه میشود و این مسأله کاملا به صورت محرمانه صورت میگیرد، به طوری که تا کنون تبلیغاتی در شبکه صدا و سیما در این زمینه صورت نگرفته است.
مدیر عامل هلال احمر استان قم یادآور شد: یکی از فعالیتهای جمعیت هلال احمر این است که در دانشگاهها و مراکزی که غذاخوری دارند، غذاهای دست نخورده و اضافی جمع آوری میشود و افراد قبل از این که غذای خود را صرف کنند مقداری از غذای خود را در ظرفهای مخصوص میریزند و داوطلبان هلال احمر این غذاها را به مراکز و مکانهای نیازمند میرسانند که این مسأله نیز رسانه ای نشده است و حفظ کرامت انسانی یکی از وظایف هلال احمر است که ما به دنبال آن هستیم.
بیش از یک میلیون و پانصد هزار تماس تلفنی به جمعیت هلال احمر قم در سال گذشته
گل فشان با بیان این که مردم با شماره تلفن 112 میتوانند اعلام حادثه کنند تا نیروهای امدادی به امداد آسیب دیدگان بروند، عنوان کرد: در سال گذشته یک میلیون و پانصد و 98 هزار و 600 تماس تلفنی با 112 استان قم گرفته شد که از این میان، 232 مورد حادثه داشتیم که جمعیت هلال احمر دخالت کرد و به امداد پرداخت.
وی افزود: در مورد حوادث سال گذشته، 171 مورد حادثه جاده ای، 2 مورد آتشسوزی در مراتع، 2 مورد زلزله، یک مورد ریزش آوار، یک مورد سیل و آبگرفتگی و 8 مورد کوهستان بوده است که در کل حوادث، 12 هزار و 484 نفر آسیب دیده و حادثه دیده داشتیم که سرویسدهی شدند.
برگزاری بیش از 200 دوره آموزش مقدماتی هلال احمر در سال گذشته/ شوق امدادگری باید در همه مردم وجود داشته باشد
مدیر عامل هلال احمر استان قم اظهار داشت: در سال گذشته، 205 دوره آموزش مقدماتی برگزار شده است که 190 دوره آموزش همگانی، 20 دوره نجات، 20 دوره امداد و 15 دوره تخصصی را داشتیم و امید است که در سال 95، با تجهیز کامل سایت آموزش تخصصی بتوانیم استانهای دیگر را سرویسدهی کنی که در سال گذشته نیز چند استان را در آموزشهای تخصصی یاری دادیم.
38 حادثه از 43 حوادث دنیا در ایران اتفاق میافتد/ ما جزء 10 کشور اول در حوادث هستیم
گل فشان با بیان این که شوق امدادگری باید در همه مردم وجود داشته باشد، گفت: 43 مورد حادثه در دنیا وجود دارد که38 مورد آن در کشور ما اتفاق میافتد و از این میان، 18 مورد در استان ما اتفاق میدهد.
وی ادامه داد: ما جزء 10 کشور اول در حوادث هستیم، به طوری که حوادث در کشور ما به هم نزدیک و تنوع حوادث در کشور ما زیاد است، بنابراین ما باید نسبت به آنها آگاهی داشته باشیم.
وی بیان داشت: از سال 2010 تا 2020 حوادث زمین شناختی به حوادث اقلیمی تبدیل میشود و حوادث اقلیمی از جمله بارندگیها و طوفانها و ... افزایش مییابد، بنابراین ما باید نسبت به آموزشها خدماتی ارائه دهیم تا مردم دچار خسارت نشوند.
نظر شما