به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین؛ ترکی فیصل در این مناظره گفت: «من همیشه به مخاطبان یهودی می گویم که با تکیه بر اندیشه عربی و ثروت یهودی می توان به سمت شرایطی جدید حرکت کرد. فکر کنید که با کمک این دو، چه پیشرفت هایی در زمینه مسائل علمی، فناوری، مسائل انسانی و دیگر امور حاصل می گردد.»
این مقام اطلاعاتی عربستانی ابراز داشت: «اسرائیل در حال صلح با اعراب است. بنده معتقدم که ما با کمک همدیگر می توانیم در مقابل هر چالشی بایستیم. به نظر بنده، طرح صلح اعراب که عربستان در سال 2002 ارائه کرد، بهترین فرمول را برای تحقق صلح میان اسرائیل و جهان عرب است. من نمی فهمم که چرا دولت نتانیاهو هیچ تلاشی برای اجرای این پیشنهاد انجام نمی دهد.»
وی خاطرنشان ساخت: «آرزو دارم که در مسجد الاقصی نماز بخوانم ولی تا موقعی که توافق نامه صلح میان اسرائیل و اعراب به امضا نرسیده باشد، این کار را انجام نمی دهم ؛ البته تحقق این امر در طول عمر بنده بعید است و احتمالا در زمان فرزندان و نوادگانم این اتفاق بیافتد.»
خصومت نسبت به ایران در موضعگیری های امیر سعودی و ژنرال صهیونیست کاملا آشکار بود. طرف عربستانی می گفت: «همان طور که جناب ژنرال فرمودند همکاری میان کشورهای عربی و اسرائیل برای مقابله با چالش ها ـ از سوی هر طرفی که باشد ایران یا غیر ایران ـ مورد حمایت بیشتر قرار خواهد گرفت اگر صلح میان کشورهای عربی و اسرائیل برقرار باشد. به نظر من، هیچ مانعی در راه اجرای این امر وجود ندارد.»
ژنرال صهیونیست نیز ابراز داشت: «دیدارهای بسیاری به شکل غیر رسمی میان اسرائیل و عربستان انجمن گرفته که در چارچوب تلاش ها برای تحقق منافع مشترک و نیز موضوع ارتباط ما با همسایگان مان ـ خواه فلسطینی و خواه غیر فلسطینی ـ بوده است.»
ژنرال یعقوب امیدرور در حضور این مقام عربستانی زبان به تهدید لبنان و حزب الله گشود و گفت: «ایرانی ها به حمایت حزب الله ادامه می دهند و هر گونه جنگی علیه حزب الله برای لبنان ویرانگر خواهد بود ؛ زیرا وجود مخازن موشک های این حزب در مناطق غیر نظامی، باعث می شود تا تعداد زیادی از غیر نظامیان در این جنگ کشته شوند.»
وی با تصریح این مطلب که امکان ایجاد یک چتر همکاری میان کشورهای عربی با اسرائیل علیه ایران وجود دارد، اظهار داشت: «نگرانی ایران از پرونده هسته ای ایران از این بابت است که روزی این کشور به یک قدرت هسته ای تبدیل شود. این موضوع یک تهدید برای موجودیت ما به شمار می رود که البته ما اجازه چنین چیزی را نمی دهیم خواه با کمک آمریکا و خواه بدون کمک آمریکا.»
وی در ادامه مدعی وجود یک اتحادیه عرب جدید شد و گفت: «در راستای حمایت از اقتصاد عربستان، اسرائیل می تواند به این کشور در تلاش هایش برای ایجاد جایگزین هایی برای نفت کمک کند.»
گفتنی است که در برهه گذشته، دیدارهایی میان مسئولان صهیونیستی و مقامات سابق عربستانی انجام گرفته و اظهاراتی نیز از زبان این مسئولان به ویژه ترکی فیصل درباره تشویق کشورها به صلح با رژیم اشغالگر قدس بیان گردیده است. انور عشقی، مسئول پیشین دستگاه اطلاعاتی عربستان نیز موضعگیری ها و اظهار نظرهایی نیز در راستای صلح با این رژیم داشته است.
در عرصه رسانه ای نیز پایگاه های اینترنتی وابسته به دولت عربستان در مسیر عادی سازی در حرکت هستند که به طور ویژه می توان از پایگاه «ایلاف» یاد کرد که در اقدامی بی سابقه و از طریق خبرنگار خود «مجدی حلبی» مصاحبه هایی را با مسئولان صهیونیستی ترتیب داده است. این سایت با انجام چنین مصاحبه هایی به دنبال مشروعیت بخشی به عادی سازی کامل روابط با رژیم صهیونیستی و مسئولان نظامی این رژیم می باشد بدون آنکه حتی مراعات کار حرفه ای را بکند و دیدگاه هایی را در مخالفت با ادعاهای مهمان های صهیونیست خود مطرح نماید.
نظر شما