تاکید بر مستند سازی فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان بر مستند سازی فعالیت های کانون های فرهنگی هنری تاکید کرد و گفت: توجه به کیفی سازی باید در اولویت برنامه های کانون ها قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، حجت الاسلام احمد پهلوانی در مراسم انعقاد تفاهم نامه سال کانون های فرهنگی هنری مساجد شهرستان بندرعباس به فلسفه تشکیل کانون ها اشاره و عنوان کرد: دشمن پس از ناکامی در جنگ سخت، هجوم ناجوانمردانه ای را در قالب جنگ نرم با هدف ضربه زدن به اسلام ناب علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی آغاز کرد.

 

وی افزود: پس از هشدارهای مقام معظم رهبری در رابطه با تهاجم فرهنگی، شورای عالی انقلاب فرهنگی،  وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را مکلف کرد تا با ارائه طرحی از ظرفیت معنوی مساجد برای مقابله با هجمه های فرهنگی دشمن استفاده کند.

 

حجت الاسلام پهلوانی ادامه داد: سرانجام در سال 1372 طرح تاسیس کانون های فرهنگی هنری در جوار مساجد در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید و ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد در کشور تاسیس شد.

 

وی اظهار داشت: احیای کارکردهای متنوع مساجد، ترویج آموزه های قرآنی، سیره نبوی و مکتب اهل بیت(علیهم السلام)، عمران معنوی مساجد، جذب نوجوانان و جوانان به مساجد، مقابله با توطئه های دشمن و کادرسازی برای آینده نظام ازجمله اهداف تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد است.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه هم اینک بیش از 22 هزار کانون فرهنگی هنری به عنوان شبکه ای منسجم و به هم پیوسته در سراسر کشور وجود دارد، بیان کرد: بیش از 940 کانون فرهنگی هنری در سطح مساجد استان هرمزگان فعالیت می کنند که 70 درصد از آنان در مناطق روستایی هستند.

 

وی به تنوع فعالیت در کانون های مساجد اشاره کرد و گفت: برنامه های فرهنگی، هنری، آموزشی، مشاوره ای، ارودیی، کتابخانه ای، it، فنی و حرفه ای، صنایع دستی، پژوهشی و ... از سرفصل های برنامه های کانون های فرهنگی هنری است که در طول سال و به صورت مستمر برگزار می شود.

 

پهلوانی با اشاره به اینکه براساس برنامه پنجم توسعه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف شده بود تا در یک چهارم مساجد کشور، کانون فرهنگی هنری راه اندازی کند، افزود: این مهم با استقبال ائمه جماعات و هیات امنا مساجد محقق شد و از این پس اولویت نخست توجه به موضوع کیفی سازی فعالیت های کانون هاست.

 

وی از تشکیل اتاق فکر در کانون های فرهنگی هنری به عنوان اولین گام در راستای کیفی سازی فعالیت ها یاد کرد و گفت: مدیران کانون ها باید با شناسایی و دعوت از نخبگان محله و یا روستا، در جهت تشکیل اتاق فکر اقدام کنند.

 

مسئول دبیرخانه کانون های مساجد هرمزگان افزود: شناسایی معضلات و آسیب ها و همچنین ارائه برنامه و طرح در راستای رفع مشکلات، با استفاده از ظرفیت های بومی منطقه ای از اهداف تشکیل اتاق فکر است.

 

وی در ادامه با ذکر این نکته که بیش از نیمی از جامعه را بانوان تشکیل می دهند، بر تقویت واحد خواهران کانون های فرهنگی هنری مساجد تاکید کرد و افزود: واحد خواهران کانون ها نیز باید برنامه های ویژه کودکان و نوجوانان را در اولویت قرار دهند.

 

پهلوانی با تاکید بر رعایت نظم و انضباط در برنامه های کانون ها، عنوان کرد: همه برنامه های کانون ها باید مستند سازی و گزارش آن به دبیرخانه کانون های مساجد استان ارسال شود.

 

وی به طرح سطح بندی کانون ها نیز اشاره کرد و گفت: از این پس پرداخت سرانه و سایر حمایت ها براساس این طرح صورت می گیرد.

 

 

 

 

کد خبر 542055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha