به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دكتر اسماعيل ايدنی رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، امروز(19 اردیبهشت) در مراسم تجليل از ماماهای نمونه استان، با بیان اینکه جمعیت مامایی کشور در کل جامعه پزشکی جمعیت قابل توجه و تاثیرگذار بوده و سرمایه اجتماعی عظیمی محسوب می شوند، گفت: با توجه به نیازهای موجود در سطح جامعه، احقاق حقوق ماماها به عنوان بخشی عظیمی از جامعه، به طور شایسته پرداخت نشده است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از این چالش ها نگاه درون صنفی و بخش دیگر باید خارج از صنف و با تمرکز بر سرمایه و قدرت اجتماعی پیگیری شود، افزود: امروزه نگاه آموزش نوین پزشکی از فردگرایی به جامعه گرایی تغییر یافته است ولی پیش از قرن 21 این نگاه فردگرایانه بود.
وی با بیان اینکه در نگاه فردگرایانه منافع دیگران نادیده گرفته می شود که البته متاسفانه این امر به عنوان یک معضل در جامعه پزشکی و درمانی مشاهده می شود، اضافه کرد: بخش بسیاری از نیروها و قدرت اجتماعی که اکنون در جامعه پزشکی و به ویژه در کل نظام فعالان حوزه سلامت ما وجود دارد، صرف تعارضات درونصنفی میشود.
ایدنی، با اشاره به اینکه این وضعیت می تواند سرمایه و نیروی اجتماعی را تقلیل و پیگیری مطالبات از مراکز دیگر را با چالش مواجه کند، ادامه داد: هدف اصلی ما در حوزه سلامت تامین و مراقب سطح سلامت و افزایش طول عمر با کیفیت برای جامعه از این رو باید در این حوزه دیدگاه جامعه گرایانه داشته باشیم.
وی یکی از مشکلات در حوزه مامایی را نداشتن بانک اطلاعاتی جامع دانست و اضافه کرد: ما در حال حاضر اطلاع صحیحی نداریم که چه تعداد از جامعه مامایی در بخش های مختلف فعال هستند و چه تعداد کارهای اداری و درمانی انجام می دهند.
وی با تاکید بر اینکه در بخش فعالان صنفی، مامایی اولین بخش جامعه پزشکی است که باید بیشتر مورد توجه و سرمایه گذاری قرار گیرد، اظهار کرد: سیاستگذاری ها برای آینده مامایی در کشور ما باید مشخص شود و شاید این موضوع، اولین گامی باشد که بتوان مطالبات صنفی جامعه مامایی کشور را پیگیری کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، با بیان اینکه نباید به ماما تنها به عنوان یک درمانگر یا عامل زایمان نگاه نشود، عنوان کرد: ماماها در بخش های بهداشت خانواده و بهداشت باروری می توانند نقش عمده و بسزایی ایفا کنند که با پرداختن به آنان می توان بسترهای کاری جدیدی برای جمعیت ماماها تعریف کرد.
وی با اشاره به اینکه طی 2 سال اخیر پوشش تیم های سلامت خوزستان در حوزه مامایی از 50 درصد به 100 درصد رسیده و این موضوع بستری جهت اشتغالزایی فراهم کرده، اذعان داشت: توانمندی های حوزه پزشكی بايد متناسب با ظرفيت ها و محدودیت های جديد و تغييرات فناوری جهان تقويت شود در غير اين صورت از ميدان تجربه و رقابت با فناوری عقب می مانيم.
ایدنی، بیان کرد: با وجودی که جمعیت ماما عضو سازمان پزشکی محسوب می شوند و پروانه اشتغال دارند، ولی متاسفانه سازمان های بیمه گر در سطح ملی و استانی در مورد خدماتی که ماماها ارائه می دهند، استانداردهای چندگانه دارند که ضروریست سازمان های بیمه گر در این حوزه نگاه اقتصادی داشته باشند.
وی گفت: از سالیان گذشته به دلیل کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان ها، برخی از همکاران با مدرک تحصیلی مامایی به عنوان نیروهای پرستاری در بخش های مختلف مشغول به کار هستند و بنابراین پیگیری مطالبات سختی و دشواری کار مامایی که باید به عنوان مشاغل سخت در نظر گرفته شود، با چالش مواجه و به خوبی پیگیری نشده است.
وی بر ترویج زایمان طبیعی تاکید کرد و یاد آور شد: زایمان طبیعی در حقیقت یک زایمان فیزیولوژیک است و سزارین نباید جایگزین آن شود ولی با وجود پیشرفت در ترویج زایمان طبیعی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی اهواز، همچنان میزان سزارین در بخش خصوصی در خوزستان بالاست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، از ايجاد ظرفيت های جديد برای كار و جلوه دادن توانمندی حوزه مامايی از سال گذشته در این دانشگاه خبر داد و خاطر نشان کرد: اعضای هيات علمی مامايی از تمام حقوق معنوی هيات علمی آموزشی در بيمارستان های آموزشی برخوردار می شوند.
نظر شما