خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سوئیس یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است. سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیست ولی عضو انجمن تجارت آزاد اروپا(EFTA) است. در سال ۱۹۹۹ میلادی سوئیس با اتحادیه اروپا قرارداد بست و عضو EFTA شد. به موجب این قرارداد، داد و ستد بین کشورهای عضو اتحادیه با سوئیس آسان تر گشت. بانکداری در سوئیس یکی از مهم ترین بخشهای این کشور محسوب میشود. شرکتهای بیمه نیز سهم زیادی در اقتصاد سوئیس دارند. دیگر بخش مهم اقتصادی صنعت توریسم است. ژنو و زوریخ جزو شهرهای گردشگرپذیرند. همچنین کوهستانهای این کشور میزبان گردشگرانی هستند که برای ورزشهای برفی به این کشور سفر میکنند.
بنابراین گزارش، دو کشور ایران و سوئیس از قرن هفدهم میلادی با یکدیگر رابطه دارند. ایران در سال ۱۹۱۷ سفارت خود در برن را افتتاح کرد و در سال ۱۹۱۹ کنسولگری سوئیس در ایران شروع به فعالیت کرد که در سال ۱۹۳۶ به سفارت تبدیل شد. سرکنسولگری ایران در ژنو در سال ۱۳۳۶ شمسی گشایش یافت ولی در ۱۳۸۰ تعطیل و وظایف آن به سفارت جمهوری اسلامی ایران در برن واگذار شد. سوئیس حافظ منافع ایران در مصر است و در طول تاریخ خود حافظ مافع کشورهای ایتالیا (۱۹۴۶)، استرالیا، کانادا، بریتانیای کبیر، ایرلند و نیوزلند (۱۹۵۲)، آفریقای جنوبی (۱۹۵۲ , ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۵)، لبنان (۱۹۸۴)و ایالات متحده آمریکا (۱۹۸۰ تا به حال) در ایران بودهاست.
این گزارش می افزاید: پس از علاقمندی بسیاری از کشورهای اروپایی به سرمایه گذاری در ایران؛ سوئیس نیز اکنون خواستار سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران شده است. پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ایران (سنا) در این زمینه خبر داده است که: "این گروه اقتصادی سوئیسی با هماهنگی اتاق های بازرگانی دو كشور با هدف آشنایی با بازار سرمایه ایران، در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران حضور یافتند. این مدیران اقتصادی، فرصت های متنوع سرمایه گذاری در دوران پساتحریم را بررسی و ابراز امیدواری كردند فرصت های سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران گسترش یابد. مسئولان بورس كشورمان با تشریح وضع كنونی بازار سرمایه، روند جذب سرمایه گذاری های جدید خارجی در بورس را برای این گروه اقتصادی ترسیم كردند. در این نشست كه مدیران عامل و ارشد گروه های اقتصادی بانكی، بازار سرمایه، حمل ونقل، كشاورزی و توریستی حضور داشتند، موازین حقوقی و قانونی بازار سرمایه، ساختار فنی و تكنولوژیك، چگونگی سرمایه گذاری خارجی و فرآیندهای آن در بازار سرمایه و جایگاه بازار سرمایه ایران در منطقه تشریح شد."
ایرنا در خصوص میزان سرمایه گذاری خارجی در دوران پساتحریم نوشته است: "پس از برجام، حجم سرمایه گذاری توسط شركت های خارجی با روندی رو به رشد همراه بوده به طوری كه آمارها نشان می دهد فعالیت سرمایه گذاران خارجی در دو ماه پایانی سال 1394 افزایش چشمگیری داشت، به گونه ای كه ارزش معاملات آنها در پایان آذرماه 42 میلیارد ریال بود اما پس از اجرای برجام این رقم با رشدی 12 برابری به 511 میلیارد ریال رسید. مدیرعامل شركت سپرده گذاری مركزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) چندی پیش اعلام كرد كه 567 كد سهامدار خارجی تا پایان پارسال صادر شده است. به گفته محمدرضا محسنی، سرمایه گذاران 35 كشور در بازار سرمایه ایران فعالند."
یادآور می شود: در پی اعمال تحریمهای اقتصادی یکطرفه از جانب اعضای اتحادیه اروپا بر ایران برای تعلیق برنامه اتمی ایران، سوئیس که از جمله اعضای این اتحادیه به شمار نمیرود، در این مدت تغییر برنامه محسوسی در مراودات خود با ایران وارد نساخته است و به طور معمول به ارسال تجهیزات صنعتی و سایر کالاهای تجاری به ایران ادامه داده و قراردادهای بزرگ خرید گاز نیز با ایران امضا کرده است که این موضوع با مخالفت سیاستمداران دولت فدرال آمریکا مواجه شده است اما دولت سوئیس از این کار خود دفاع کرده است و علت این تصمیم بر سیاست خارجی این کشور اتخاذ شده است و نه منافع مالی.
نظر شما