پیشنهادهایی به خانواده ها/راهکارهای جذب فرزندان به مسجد

خبرگزاری شبستان: بسیاری از خانواده ها به دنبال جذب فرزندان خود به مسجد هستند، والدین در راستای تحقق این مهم می توانند راهکارهای مختلفی را نسبت به جذب فرزند خود داشته باشند که این راهکارها و نحوه ارایه آنها اهمیت به سزایی در جذب فرزندان دارد.

به گزارش گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: بی تردید نقش والدین در گرایش فرزندان به مسجد بسیار موثر است و پیشنهادهای فراوانی در زمینه چگونگی تشویق جوانان توسط خانواده ها می توان ارائه داد که به برخی از مهمترین آنها اشاره می کنیم:

 

1.مزایای شرکت در نماز جماعت را برای جوانان خود تبیین نمایند.

2.والدین به همراه جوانان خود در نماز جماعت شرکت کنند.

3.با محبت و خوشرویی آنان را دعوت به شرکت در نماز کنند و از هرگونه ابراز خشونت اجتناب نمایند.

4.ارتباط زیاد والدین با امام مسجد و احترام آنان به وی، بی تردید بر سایر اعضای جوان خانواده موثر است.

5.بدون شک وجود ماهواره در خانواده، یکی از عوامل اصلی جدایی بسیاری از جوانان از کانون مسجد است.

 

پیشنهادهایی به مدارس

 

از آنجایی که محیط مدرسه برای جوان، جذابیت بیشتری دارد، اگر بین مسجد محل و مدرسه، ارتباط ایجاد شود، بسیار ثمربخش خواهد بود، بنابراین بهتر است نماز جماعت را در محیط مدرسه تقویت و سپس با همان طراوت و نشاط به مسجد، کشانده شود. برای رسیدن به این مطلوب و تحقق این فرموده مقام معظم رهبری: «جوان ها مسجد را کلاس درس و صحنه رزم بدانند و به مساجد رو کنند» ( ره توشه راهیان نور، 125:1376)، انجام راهکارهای زیر در مدارس، پیشنهاد می شود:

 

1.بدون شک نحوه تعامل مجریان اقامه نماز و میزان مهارت و توانایی آنان در برقراری ارتباط با دانش آموزان، فوق العاده حساس و مهم است؛ لذا در مدارس انتخاب افرادی که از لحاظ جسمانی، اخلاقی و درسی، مورد پسند دانش آموزان باشند، به عنوان مجریان اقامه نماز توصیه می شود.

 

2.میزان آگاهی دانش آموزان نسبت به احکام و آداب نماز، در حضور آنان در نماز جماعت مدارس، امری اثبات شده است.

 

3.در مدارس، جهت اقامه نماز باید از افراط و تفریط، تحمیل عقیده، تذکر مکرر، جریحه دار کردن عواطف و تنبیه در حضور جمع، پرهیز شود.

 

4.در هنگام برپایی نماز، کلیه کارهای اداری، آموزشی و پرورشی مدرسه متوقف شود و به احترام نماز جماعت، حضور در نماز جماعت مدرسه در اولویت کاری قرار داده شود.

 

5.میزان آمادگی و علاقه اولیای دانش آموزان و شیوه مشارکت دادن آنان در اقامه نماز در مدارس نیز مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرد تا به راهکارهای عملی و کارساز، دستیابی شود.

 

6.مدیران مدارس می توانند برای برنامه ریزی بهتر و موفق تر جهت ترویج دانش آموزان، پرسش نامه هایی را به کمک اولیا و مربیان، تنظیم و در میان دانش آموزان پخش کنند و با اعلام اینکه پاسخ دقیق به آنها، هدایایی خواهد داشت، از نظریات آنان بهره مند شوند.

 

7. در یک تحقیق میدانی توسط نگارندگان، دانش آموزان درباره عوامل جذب یا عدم جذب به نماز جماعت در مدارس، محیط زیبا و خوشبو و بهداشتی و پاکیزه در مدرسه را مورد توجه قرار داده اند.

 

8.دانش آموزان با وضعیت اجتماعی-اقتصادی بالا، به طور معنی داری بیش از سایر دانش آموزان بر عوامل مذهبی-تبلیغی و کاربرد تقویت مثبت و منفی در جذب دانش آموزان به نماز اهمیت قایل می شوند.

 

9.در مدارس با اجرای مسابقه و اهدای جوایز به برندگان (بین دو نماز) و حتی پذیرایی مختصر بین دو نماز یا بعد از نماز می توان دانش آموزان را به نماز جماعت، جذب کرد؛ به طوری که بچه ها از مسجد، خاطراتی خوش داشته باشند و مسجد را منحصر به سوگواری و عزاداری فرض نکنند.

 

10.در مدارس از قهرمانان ورزشی یا شخیت های علمی برجسته دعوت شود تا برای دانش آموزان از مقام و جایگاه نماز جماعت صحبت کنند.

 

پیشنهادهایی به رسانه ملی

 

اکنون که دشمن با به کارگیری انواع سلاح های رسانه ای و تهاجم فرهنگی، جوانان را به بیراهه انحراف و دوری از مذهب می کشاند، اگر رسانه ملی در ایجاد تقویت نماز، به ویژه نماز جماعت، بی توجه باشد باید شاهد پیامدهای منفی بیشماری در دوری جوانان از دین و فرهنگ اسلامی باشیم.

 

بر این اساس، تلاش برای توسعه آگاهی های دینی آنان از اهمیت به سزایی برخوردار است. بمباران اطلاعاتی و مسخ فردی و فرهنگی از سوی رسانه های بیگانگان، به یقین در بی توجهی نسل جوان کشورمان به فریضه نماز، بی تاثیر نیست. دستاورد این مساله، بی هویتی و دین ستیزی است. در این میان رسانه ملی می تواند نقش بسیار موثری در خنثی سازی توطئه های آنان داشته باشد. یکی از کارهای مثبتی که چندسالی است در صدا و سیما، انجام می گیرد قطع شدن کلیه برنامه های تلویزیونی به هنگام پخش اذان و پخش مراسم اقامه نمز است، لیکن این کار کافی نیست، برخی از مهمترین راهکارها برای رسانه ملی در جهت تشویق بینندگان خصوصا نسل جوان و نوجوان به نماز به این شرح پیشنهاد می شود:

 

1.پیشنهاد می شود که با همکاری ستاد اقامه نماز، به فیلم هایی که نماز را به نحو مطلوبی، مطرح می کنند جوایزی اهدا شود.

 

2.در فیلم های تلویزیونی طوری القا نکنند که انسان تنها هنگام گرفتاری و مشکل، نماز می خواند، بلکه در سایر موارد نیز صحنه هایی از نماز ارائه دهند.

 

3.در سریال ها نشان دهند که باید اول وقت، نماز خواند. علاوه بر آن نمازگزار از شخصیت هایی انتخاب شود که از سلامت روانی مناسب و دیگر ویژگی های مطلوب، از جمله محبوبیت، موقعیت اجتماعی، عادات رفتاری مناسب و هوش بالا برخوردار و دارای نگرش مذهبی متناسب با نماز باشد و در رفتارهای وی، از این نظر تناقضی نباشد.

 

4.دعوت از آیات عظام و مراجع معظم تقلید برای سخنرانی. این کار بسیار مثبتی است که متاسفانه فقط در ماه مبارک رمضان اجرا می شود.

 

5.نشان دادن قهرمانان ورزشی، در حال نماز برگزاری نماز جماعت در مساجد.

برگرفته از کتاب نماز و نهضت مسجدسازی

 

 

کد خبر 542433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha