سرمایه مردم نباید در بانک ها متمرکز شود/تشکیلات بانکداری باید آسیب شناسی شوند

خبرگزاری شبستان: آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به موضوع سودهای بانکی گفت: باید به نوعی این سودها را کم کرد تا سرمایه ها در بانک ها تجمع نشده و در جریان بازار قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی سه شنبه شب (21 اردیبهشت) در دیدار با رئیس شورای هماهنگی بانک ‌های کشور طی سخنانی گفت: بانکداری باید همواره در خدمت مردم باشد و باید توجه داشته باشیم که بخش اعظم مشکلات مردم باید با استفاده از سیستم بانکی برطرف گردد.

 

وی افزود: عمده منابع بانک ها متعلق به مردم است و باید در این زمینه این مباحث را بدانیم و باید بانک ها همواره در خدمت مردم باشند، نه اینکه در خدمت سرمایه داران قرار گیرند.

 

این مرجع تقلید عنوان داشت: مردم به بانک ها این انتقاد را دارند که چرا به جای اینکه در خدمت ضعفا باشید در خدمت سرمایه داران هستید، از سوی دیگر بانک ها به دنبال افزایش سرمایه خود هستند و مرتب نیز شعب بانکی خود را افزایش می دهند.

 

آیت الله مکارم شیرازی گفت: بانک ها باید به گونه ای رفتار کنند که در عمل ثابت کنند در خدمت مردم هستند و اشکالات زیربنایی و روبنایی خود را برطرف کنند.

 

وی با تاکید بر رفع مشکلات گفت: بانک ها باید در زمینه زیربنایی قراردادهایی که سیستم بانکی منعقد می کنند از نظر شرعی درست باشد که متاسفانه در حال حاضر این موضوع درست نیست و در زمینه روبنایی نیز باید جلوی تخلفاتی که انجام می شود را بگیرند.

 

این مرجع تقلید به وثیقه های وام های بانکی اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز بانک ها باید توجه داشته باشند که وثیقه هایی که می گیرند به منظور اخذ مطالبات است نه اینکه بانک‌ها وثیقه را معوض وام بدانند.

 

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به برخی گفته ها گفت: شنیده می شود که برخی از بانک ها در پیگیری اخذ وام تأخیر می‌ اندازند تا بدهی ها افزایش یافته و از این طریق وثیقه ها را به صورت کامل جلب کنند که این خیانت به مردم است.

 

وی گفت: تشکیلات بانک ها باید آسیب شناسی شود و مشکلات را برطرف و در راستای خدمات رسانی هر چه بیشتر به مردم کوشید.

 

این مرجع تقلید گفت: اگر بانک ها می بینند که مردم در فشار بسیار زیادی هستند باید از منافع خود صرفنظر کرده و به آنها کمک کنند.

 

آیت الله مکارم شیرازی همچنین به موضوع سودهای بانکی اشاره کرد و گفت: باید به نوعی این سودها را کم کرد تا سرمایه ها در بانک ها تجمع نشده و در جریان بازار قرار گیرد.

 

وی گفت: باید بانکداری شرعی، پیشرفته و در خدمت مردم ایجاد شود و نباید کارهای تقلیدی از بانک های خارجی انجام دهند و همواره به فکر مردم باشند.

 

این مرجع تقلید به موضوع جریمه تاخیر در بازپرداخت تسهیلات اشاره کرد و گفت: باید جلوی این مسائل گرفته شود و از سوی دیگر جلوی موسسات مالی و اعتباری که تنها به فکر جیب خود هستند را گرفت.

کد خبر 542931

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha