سهم ایران در جدول تولید علم در جهان، یک و نیم درصد است

خبرگزاری شبستان: سلیمانی با بیان اینکه ۹۰ درصد کشورهای جهان سهمی در تولید علم ندارند، گفت: کشور ایران تا قبل از وقوع انقلاب اسلامی سهمی در تولید علم جهان نداشت، اما امروز سهم جمهوری اسلامی ایران در جدول تولید علم در جهان، یک و نیم درصد علم جهان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی امروز (22 اردیبهشت) در نشست هم اندیشی ظرفیت های علمی و پژوهشی دانشگاه ها و پژوهشگاه های ایران و جهان عرب که در سالن همایش های غدیر برگزار شد، عنوان کرد: در جدول تولید علم در جهان سهم جمهوری اسلامی ایران، یک و نیم درصد علم جهان است.

 

سهم ایران در تولید علم در جهان یک و نیم درصد است

 

معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: کشور ایران تا قبل از وقوع انقلاب اسلامی سهمی در تولید علم جهان نداشت و امروز نیز 90 درصد کشورهای جهان سهمی در تولید علم ندارند.

 

سلیمانی تصریح کرد: این که این اتفاق در جمهوری اسلامی افتاده است و کشور ایران سهمی در تولید علم جهان دارد، این است که جمهوری اسلامی ایران کشوری مستقل و آزاد است و سعی دارد که در حوزه های مختلف قدرت خود را اعلام کند.

 

امروز مفهوم قدرت کشورها در ساحت های علمی است

 

وی یادآور شد: اگر در گذشته مفهوم قدرت در نظامی‌گری و سلاح و قدرت ارتش تعریف می شد، امروز این قدرت در ساحت های علمی است و مفهوم آن دگرگون شده است؛ ورود جمهوری اسلامی ایران در جدول تولید علم در جهان به معنای ظهور قدرت ایران در جهان است.

 

معاون پژوهشي و آموزشي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بیان داشت: اگر جمهوری اسلامی ایران به جهان اسلام و کشورهای منطقه به شکل متحدان علمی خود نگاه کند، اتحادعلمی بین ایرن و کشورهای جهان اسلام می تواند به قوت و قدرت تولید علم در منطقه و جهان اسلام منجر شود.

 

امروز داد و ستدهای علمی کشورهای اسلامی به اندازه 8 قرن گذشته هم نیست

 

سلیمانی تأکید کرد: اگر بگوییم که امروز به اندازه 8 قرن پیش هم با هم داد و ستد علمی نداریم اغراق نکرده‌ایم، در 8 قرن پیش، در خراسان کتابی در مورد فلسفه نوشته می شد و در غرب جهان به آن پاسخ داده می شد؛ این مایه ضعف جهان اسلام و جهان عرب است که داد و ستد علمی ما به اندازه 8 قرن گذشته نیست.

 

وی در پایان گفت: گزارشگر عرب می گوید که در روزگار ابن بطوطه، ملاحان چین شعر فارسی می خواندند در صورتی که امروز حتی تصور این مسأله وجود ندارد.

کد خبر 543085

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha