خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: توسعه و بهبود ناوگان هوایی و ریلی کشورمان مدتی است که در دستور کار متولیان این حوزه قرار گرفته است و حال در تازه ترین خبرها در این حوزه وزیر راه و شهرسازی از نوسازی خطوط ریلی، هوایی، دریایی و شهری خبر داده است.
بنابراین گزارش، ایرنا در این زمینه به نقل از عباس آخوندی نوشته است: "مهمترین هدف دولت در حوزه راه و شهرسازی توجه به حمل و نقل است. در این حوزه بیش از 60 فرودگاه وجود دارد كه كمتر از 10 فرودگاه فعال هستند. اگر بخواهیم ناوگان هوایی كشور را در سریعترین زمان نوسازی كنیم، كار بزرگی را در جهت اقتصاد بینالملل و فعال كردن سرمایههای شهرستانهای متوسط و كوچك انجام می شود كه این گام برداشته شده است. امیدواریم قراردادی كه با ایرباس و APA منعقد شده تا پاییز امسال مراحل قرارداد به اتمام رسیده و از این طریق بتوانیم شاهد تحول بزرگی در این حوزه باشیم.
نوسازی فرودگاههای ایران با مشاركت سرمایهگذاران داخلی یا خارجی انجام شده و بهزودی شهر فرودگاهی امام خمینی(ره) و یك منطقه آزاد و ویژه تجاری در كنار این فرودگاه به همراه یك ترمینال جدید به نام ترمینال سلام در حال ساخت و بهرهبرداری است. فرودگاههایی همانند بوشهر، اهواز، اصفهان، تبریز، شیراز و مشهد را نوسازی می شوند. بهدنبال اتصال شبكه ریلی ایران به آسیا هستیم، در پی اتصال شبكه ریلی ایران به كشورهای همسایه، زمینه توسعه خطوط ریلی فراهم خواهد شد بنابراین اتصال شبكه ریلی كشورهای همسایه به ایران بسیار مهم است كه میتواند به تجارت و ترانزیت بینجامد. برآورد شده در پنج سال آینده حدود 25 میلیارد دلار در بخش زیرساختهای ایران در خطوط ریلی سریعالسیر هزینه شود كه اولین خطوط ریلی بین تهران و اصفهان با استفاده از قطاری با سرعت 250 كیلومتر خواهد بود. فاز دوم بندر شهید رجایی به اتمام رسیده و فاز سوم آن با هزینه 50 میلیون دلار در حال قرارداد با سرمایهگذار است. در بندر چابهار نیز ظرفیت آن را به سه برابر افزایش خواهیم داد."
این گزارش می افزاید: در راستای توسعه ناوگان هوایی قرار است ۵ تا ۸ فروند هواپیمای ایرباس ۳۲۰ و ۳۳۰ در سال ۲۰۱۶ تحویل ایران داده شود. وزارت راه و شهرسازی در این باره به نقل از علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی كشوری نوشته است: "تحویل هواپیماها در مرحله نخست بر اساس پیش قرارداد شركت هواپیمایی ایران ایر (هما) با شركت هواپیماسازی ایرباس خواهد بود. هرچه زودتر مشكل تامین مالی و فاینانس خرید این هواپیما از سوی موسسه ها و نهادهایی كه قرار است فاینانس این هواپیماها را تامین كنند، برطرف شود. روحیه تعامل بین كشورهای اروپایی و ایران وجود دارد و نهایی شدن پیش قرارداد خرید هواپیما ایرباس در مرحله اقدام های تجاری از سوی دو طرف است. شركت های فروش هواپیما در صدد فروش محصولات خود هستند بنابراین انگیزهای برای اجرا نكردن توافق ندارند و مشكلاتی كه برای انعقاد قرارداد وجود دارد، مربوط به مسائل سیاسی كشورهای اروپایی است و در پی رفع این موانع هستند. وزارت راه و شهرسازی و شركت هواپیمایی ایران ایر نیز موضوع نهایی شدن قرارداد ورود هواپیماهای ایرباس را پیگیری خواهند كرد."
یادآور می شود: خرداد ماه سال گذشته عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی سفری به فرانسه داشت و در جریان سفرش به فرانسه با رئيس اجرايی گروه ايرباس در پاريس دیدار کرد که به گفته برخی کارشناسان و صاحبنظران نتیجه این مذاکره مثبت بوده است. در جریان این سفر آخوندی از سفارش 400 فروند هواپیما خبر داده است. در سفر وزیر راه و شهرسازی به پاریس مذاکره با وزیر حمل و نقل فرانسه صورت گرفته است. همچنین در جریان این سفر آمادگی فرانسویها برای تقویت مناسبات تجاری با ایران، ورود سه دستگاه کمک ناوبری به ایران و راهاندازی پروازهای میلان، آتن و اسپارتا از فرودگاه امام(ره) و آمادگی شركتهای بیمهای اروپایی برای ورود به بازار هواپیمایی ايران اعلام شد.
نظر شما