خودروهای تازه سایپا با نهای شدن قرارداد سیتروئن به بازار می آیند

خبرگزاری شبستان:شرکت سیئرون به دنبال همکاری با شرکت سایپا در ایران است و مسئولان سایپا به عنوان همکاران این شرکت اعلام کرده بودند که تا ۲۴ ماه آینده محصول مشترکشان وارد بازار می شود و حال خط تولید پنج محصول این شرکت از راه اندازی می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سایپا که سرنام گروه اسمی "شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل" است که در سال ۱۳۹۱ با تولید شمار ۴۷۷٫۸۹۰ دستگاه اتومبیل، معادل ۴۲ درصد از سهم بازار خودروی ایران را به خود اختصاص داد و پس از ایران خودرو (با ۴۵ درصد) به‌عنوان دومین خودروساز ایران، شناخته شد. شرکت سایپا در سال ۱۳۴۴ با مشارکت شرکت فرانسوی سیتروئن، تحت نام «شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران»، تأسیس شد. نخستین خودروهای این شرکت وانت آکا و سواری ژیان نام داشتند. پس از سال ۱۳۵۳ خودروهای ژیان مهاری و ژیان پیکاب در مدل‌های معمولی و دولوکس نیز تولید شد. در سال ۱۳۵۴، نام شرکت، به فرم کنونی؛ سایپا تغییر پیدا کرد، که مختصر شده «شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل» بود.

 

شرکت سایپا در ۱۶ تیرماه ۱۳۵۸ به مالکیت دولت ایران در آمد و از آذرماه ۱۳۶۰ تحت سرپرستی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. سهام شرکت در سال ۱۳۷۴ در بورس اوراق بهادار تهران عرضه شد و بعد از آن در دی ماه ۱۳۸۷ به موجب قانون بودجه کشور ۵۱ درصد از سهام آن، در بورس واگذار شدد. در حال حاضر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با در اختیار داشتن ۳۵٫۷۵ درصد از سهام شرکت سایپا، بزرگترین سهام‌دار آن به‌شمار می‌آید.

 

بنابراین گزارش، شرکت سیئرون به دنبال همکاری با شرکت سایپا در ایران است و به تازگی از سوی رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) اعلام شده است که همكاری سیتروئن و سایپا نهایی شده است و حدود 18 تا 24 ماه آینده تولید مشترك سیتروئن و سایپا وارد بازار ایران می شود. منصور معظمی، رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)  در این رابطه به ایرنا گفته است: "با توجه به نهایی شدن همكاری سایپا با شركت سیتروئن، قرار شده این خودروساز فرانسوی منابع مالی لازم را تامین كند. سرمایه گذاری در سایت كاشان شركت سایپا - بعنوان آورده شركت سایپا - انجام خواهد شد. مقرر شده كه همكاری شركت سیتروئن و سایپا به صورت مشاركتی برابر (50-50) باشد و قرار است جدیدترین مدل های شركت سیتروئن در این مجموعه تولید شود. ویژگی این قراردادها این است كه باید درصد قابل توجهی از تولیدات انجام شده در كشورمان وارد بازارهای بین المللی شود؛ این همكاری علاوه بر جذب سرمایه خارجی و همچنین دستیابی به پلت فرم مدل های جدیدی از شركت سیتروئن، به بخشی از بازار خودرو منطقه نیز دست یابیم. ایدرو یك سازمان توسعه ای است و بر اساس اساسنامه خود، وظیفه توسعه، نوسازی و بازسازی صنایع كشور را دارد." در همین راستا مدیرعامل شرکت سایپا کاشان خبر داده است که "اگر همکاری گروه خودروسازی سایپا و شرکت خودروسازی فرانسوی سیتروئن نهایی شود، خط تولید پنج محصول این شرکت از جمله محصول الیزه (ELIZE) در سایت سایپا کاشان راه اندازی خواهد شد."

 

این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از فریبرز شهباز، مدیرعامل شرکت سایپا کاشان نوشته است: "مذاکراتی با برخی شرکت های اروپایی و چینی انجام شده که برخی از آنها نیز نهایی شده است. مذاکرات با سیتروئن توسط مدیران ارشد گروه خودروسازی سایپا انجام شده است و ترجیح می دهم نتیجه و نحوه همکاری ها توسط مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا تشریح شود. تا زمانی که مدیریت سایپا همکاری با شرکای خارجی را اعلام نکند، از نظر ما این مذاکرات نهایی شده قلمداد نمی شود. سی.اس.35 (CS35) به صورت آزمایشی تولید می شود و این خودرو محصول شرکت چانگان چین است که این شرکت، از شرکای تجاری سیتروئن و فورد به است. افزایش شتاب اولیه، کاهش مصرف سوخت و امکاناتی از جمله دید در روز و تغییرات اعمال شده در داشبورد از جمله تفاوت های خودروی تولید داخل با نمونه های وارداتی آن است. نمونه های اتوماتیک این خودرو 620 میلیون ریال عرضه خواهد شد و طبیعتا نرخ نمونه های غیراتوماتیک (دستی) کمتر خواهد بود.

 

مرحله تولید تست ابزار (T.T.O) این محصول در سالن های بدنه، رنگ و مونتاژ به پایان رسیده و مرحله تولید آزمایشی (PP1) آن شروع شده است و در نیمه دوم خردادماه امسال مرحله شروع تولید انبوه (COP) آن آغاز می شود. این خودرو بیشتر برای بازار داخلی است و با طرف خارجی نیز در حال مذاکره هستیم که بخشی از بازارهای صادراتی را نیز به این خودرو اختصاص دهیم. تولید چهار هزار دستگاه از این خودرو در سال جاری برنامه ریزی شده است. برنامه ما این است که در سال اول 21 درصد ساخت داخل باشد و این رقم در سال دوم به 40 درصد افزایش یابد."

 

یادآور می شود: سایپا بعد از خودروی برلیانس به سراغ چانگان آمده تا یک کراس آور نسبتاً ارزان را از این شرکت روانه بازار کند. فارغ از مشکلات کیفی چانگان که منجر به فراخوانی خودروهای آن در سال گذشته شده، این شرکت یکی از بزرگ‌ترین و باسابقه‌ترین خودروسازهای چینی به شمار می‌رود که توانسته با همکاری گسترده و طولانی مدت با برندهایی چون سوزوکی، مزدا و فورد، خود را آبدیده نماید. کراس آور CS35 نیز همانند سدان ایدو از پیشرانه 1.6 لیتری 125 اسب بخاری استفاده می‌کند. البته یک موتور 1.5 لیتری توربو با قدرت 174 اسب بخار نیز برای این خودرو قابل انتخاب است. برای انتقال نیرو هم گیربکس‌های 5 سرعته دستی یا 4 سرعته خودکار قابل انتخاب می‌باشند.

 

طراحی CS35 نسبتاً خوب است و با وجود شباهت به خودروهای معروف‌تر این رده، می‌توان نام تجاری چانگان را با افتخار روی خود پذیرا باشد. این خودرو در اصل اولین SUV چانگان است که با نشان تجاری خود این شرکت به فروش می‌رسد. همانند سایر خودروهای اخیر چانگان، یک مرکز طراحی وابسته به این شرکت در ایتالیا، کار طراحی آن را بر عهده داشته است.  ابعاد CS35 نسبتاً جمع و ور و در حد لیفان X60 و چری (در ایران: ام وی ام) تیگو و برلیانس V5 می‌باشد. لیستی از تجهیزات کامل را در این خودرو می‌توانید پیدا نمایید. چرخ‌های 16 اینچی آلیاژی، کیسه هوا برای سرنشینان جلو، سنسور عقب، تهویه مطبوع، ورود بدون کلید، سیستم صوتی با شش بلندگو و رابط USB و ترمزهای ضد قفل ABS+EBD از جمله همین تجهیزات می‌باشند.

 

چانگان توانسته قیمت این کراس آور را در حد معقولی پایین نگاه دارد. با قیمتی در حدود 78 تا 92 هزار یوان، نهایتاً 15 هزار دلار باید برای CS35 پرداخت کرد که با توجه به واردات آن به صورت CBU به کشور، قاعدتاً رقمی به مراتب کمتر را می‌توان انتظار داشت.

کد خبر 544873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha