همه مسئولین استان در حفظ آثار تاریخی اهتمام داشته باشند

خبرگزاری شبستان: کاوسی با بیان این که همه مسئولین استان باید در حفظ آثار تاریخی منطقه اهتمام داشته باشند، گفت: اگر ما بخواهیم به حفظ آثار تاریخی استان و ارتقای سطح گردشگری بپردازیم، همه مسئولین نهادهای مختلف باید در این امر مهم مشارکت داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، کاوسی، معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم عصر امروز (29 اردیبهشت) در نشست خبری به مناسبت روز جهانی موزه‌ها و هفته میراث فرهنگی از تاریخ 29 اردیبهشت الی 4 خرداد در خانه تاریخی یزدانپناه برگزار شد، عنوان کرد: بسیاری از آثار تاریخی که در استان قم تخریب شده اند، آثاری بودند که ثبت ملی نشده اند و توسط مالک آنها تخریب شده است.

 

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی برای ثبت یک اثر تاریخی شاخصه‌هایی را در نظر می‌گیرد که یکی از شاخصه‌ها این است که اثر باید حداقل قدمت صد ساله داشته باشد.

 

آب انبارهای استان قم می‌توانند مورد بهره برداری قرار بگیرند

 

کاوسی با اشاره به تخریب آب انبار گذرقاضی در قم، گفت: آب انبار گذرقاضی علی رغم این که دارای قدمت کمتر از صد سال است، اما از نظر میراث فرهنگی دارای ارزش فراوانی است و سازمان میراث فرهنگی طی مکاتباتی با شهرداری و سازمان اوقاف قم مانع تخریب این بنا شده است.

 

وی با بیان این که 30 آب انبار در استان قم ثبت ملی شده است، تصریح کرد: آب انبار گذر قاضی این قابلیت را دارد که همانند آب انبار شادقلی خان مورد بهره برداری قرار بگیرد.

 

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم افزود: در سطح شهر آب انبارهایی وجود دارد که متعلق به اداره کل اوقاف و امورخیریه است و یکی از پیشنهادات این است که این بناها احیا و مرمت شوند و به عنوان مراکز فرهنگی، خدماتی و رفاهی مورد بهره برداری قرار بگیرند.

 

دولت درصدد احیای بافت‌های تاریخی است/ مسئولین استانی در حفظ آثار تاریخی منطقه اهتمام داشته باشند

 

کاوسی تأکید کرد: آثار تاریخی هر منطقه به دنبال آداب و رسوم آن منطقه و برگرفته از اقلیم و با توجه به نیاز مردم آن منطقه شکل گرفته است، بنابراین این آثار باید حفظ شوند.

 

وی یادآور شد: بافت‌های تاریخی قم بر اساس محدوده ای که ساختمان مرکزی میراث فرهنگی بر اساس عکس‌های هوایی سال 1335 مشخص کرده است، در حدود 314 هکتار بوده است که متأسفانه بسیاری از قسمت‌های بافت‌های تاریخی قم به دلایل مختلف از جمله گسترش خیابان‌های شهری و ... از بین رفته است.

 

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم بابیان این که دولت درصدد احیای بافت‌های تاریخی است، گفت: بافت‌های تاریخی هر منطقه تنها آثار مادی را در بر نمی گیرد، بلکه سنت‌های تاریخی آن منطقه را در بر می‌گیرد، بنابراین باید در حفظ آن کوشید.

 

کاوسی با بیان این که کلیه مسئولین استانی باید در حفظ آثار تاریخی منطقه اهتمام داشته باشند، گفت: اگر ما بخواهیم به حفظ آثار تاریخی استان و ارتقای سطح گردشگری بپردازیم، همه مسئولین نهادهای مختلف باید در این امر مهم مشارکت داشته باشند.

کد خبر 545113

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha