مصطفی عباسی مقدم در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با بیان اینکه بهترین جایگاه برای پیوند میان فعالیت های روزمره و زندگی با دغدغه های دینی «مسجد» است، گفت: این تعامل با ارتباط پیوسته افراد با مسجد تضمین می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه کاشان، ادامه داد: اگر پیوند با مسجد را به متن جامعه بیاوریم و با فعالیت ها و اقشار مختلف را با برنامه های محتوا محور به سوی مسجد فراخوانیم، شاهد شکل گیری سبک دیگری از زندگی در جامعه می شویم که بر پایه سبک زندگی اسلامی استوار است، بنابراین نباید فعالیت های مسجدی را صرفا در زمینه عبادت و بیان مسایل دینی خلاصه کرد، بلکه باید مباحث اجتماعی، ارتباطات اجتماعی و شبکه های اجتماعی را وارد این عرصه کنیم.
عباسی مقدم افزود: اگر بخواهیم مسجد و روحیه عبادی و معنوی در زندگی یک فرد دخیل باشد باید دغدغه های او را در محیط مسجد در نظر بگیریم و برای نیازهای امروز او پاسخ داشته باشیم. برای مثال اگر فردی به هنر علاقه دارد باید سعی کنیم برخی فعالیت های هنری که می شود در غالب برنامه های فرهنگی در مسجد برگزار شود را برای آن فرد در مسجد تدارک ببینیم، یا اگر دیگری به ادبیات علاقه مند است باید در قالب حلقه های ادبی مسجدی، محیطی ادبی ـ علمی را برایش ایجاد کنیم. اگر فردی علاقمند به فعالیت های خیرخواهانه است باید این شرایط را برای او فراهم کنیم و البته اکنون در کشور ما بسیاری از مساجد چنین رویکردی دارند.
وی فرهنگ سازی در حوزه هایی نظیر شغل و کسب درآمد را از دیگر مواردی دانست که می توانند در قالب کارگاه فکری در مساجد تشکیل شوند و مردم را برای تلاش و کار و زندگی آبرومندانه و اخلاق اجتماعی آماده کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه کاشان، گسترش فعالیت های مسجدی را مستلزم حمایت های کافی از سوی متولیان امور مساجد دانست و افزود: تمامی این برنامه ها و فعالیت ها نیازمند حمایت های مختلف به ویژه حمایت مالی از مساجد است، اکنون بسیاری از مساجد حتی در هزینه های عادی و جاری خود با مشکل مواجه اند در نتیجه باید نسبت به این مساله به درستی چاره اندیشی کرد.
نظر شما