فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) را بر مبنای اقتضائات روز در مساجد بیان کنیم

خبرگزاری شبستان: عضو هیات علمی دانشگاه کاشان با اشاره به راهکارهای گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه، گفت: امروز باید با بهره گیری از ابزار مدرن و اقتضائات روز، از مسیر مسجد که شبکه اجتماعی مسلمین است، فرهنگ قرآن و اهل بیت (ع) را در جامعه گسترش دهیم.

مصطفی عباسی مقدم در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به نامگذاری دهمین روز از دهه  تکریم و غبار روبی مساجد در سال 95 به نام «مسجد، پرچمدار نشر معارف قرآن و اهل بیت (ع)» اظهار کرد: یکی از مهمترین کارکردهای مساجد باید در حوزه آشنایی مردم با الگوهای دینی تعریف شود.

 

وی ادامه داد: الگوهای دینی ما پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) هستند و قطعا مسجد برای آشنایی با معارف دینی که از طریق آنان مشخص شده اند جایگاه برجسته ای است زیرا در مسجد برای پذیرش سخن حق، آمادگی معنوی و روحی وجود دارد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان، گفت: افتخار ما آن است که دین اسلام در کنار قرآن مجموعه ای از معارف الهی و همچنین الگوها و نمونه های برجسته انسانی را به ما معرفی کرده است تا تجلی و تجسم ارزش ها برای مسلمین در این شخصیت ها متبلور و جاودانه شود در نتیجه ترکیب تعالیم این کتاب و آموزه های این اسوه ها در اسلام باعث شده است که کارایی اسلام در میان ادیان بیشتر باشد یعنی اسلام در عین اینکه به دنیا توجه می کند توامان به آخرت و عبادت و ارتباط با خدا نیز می پردازد و الگوهایی را معرفی می کند که با خلق خدا بر اساس منش و آموزه های رحمت خداوندی ارتباط برقرار می کنند.

 

عباسی مقدم ادامه داد: ما با پیروی از فرهنگ اهل بیت (ع) فقط جنبه های عبادی دین را دنبال نمی کنیم بلکه به جنبه های معرفتی، شناختی و علمی نیز دست می یابیم، به بیان دیگر عبادت، ارتباط با خدا و زندگی اجتماعی، علمی و معنوی و همچنین ارتباط خوب میان انسان ها با الگوگیری از آنان عملی می شوند.

 

وی افزود: اگر در جامعه امروز تاکید بیش از حدی بر حفظ قالب های سنتی در مساجد داشته باشیم و پیشرفت های مدرن را در نظر نگیریم قطعا در اولین گام، سنت ها از بین می روند، پس راه حل این است که پیشرفت های مدرن را در نظر بگیریم اما سعی کنیم که این پیشرفت ها و تکنولوژی های جدید بر بستر همان سنت های صحیح  گذشته شکل بگیرند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان، اظهار کرد: باید سعی کنیم تا از ابزارها و تکنولوژی های نوین برای تقویت ارتباطات سنتی میان مسلمانان استفاده کنیم به طوری که پایه کارمان مسجد و جلسات مذهبی باشند و گروه های شکل گرفته همان افراد محله، اداره و خانواده باشند. به تعبیری دیگر مبنا و تکیه گاه و انگیزه های دینی و خیرخواهانه را در مسجد تعریف کنیم اما برای گسترش آن از ابزارهای مدرن نیز بهره بگیریم. این گونه، فرهنگ قرآنی و اهل بیت (ع) از پایگاه مسجد با توجه به اقتضائات روز گسترش  می یابند.

 

عباسی مقدم با بیان اینکه مسجد می تواند در جایگاه محور ارتباطات واقعی در بسیج و کانون های مساجد متبلور شود، گفت: بعد از تحقق این مساله راهکار بعدی آن است که افراد الهام بخش و چهره های آشنا به مسجد آمده و با اهالی مسجد در مورد مسایل مختلف به تبادل نظر بپردازند.

 

وی ادامه داد: انسانی که تربیت شده مسجد است انسان مورد نظر اسلام است، چنین فردی از نظر شخصیت جامعیت می یابد و این جامعیت شخصیت اهمیت بالایی دارد چرا که افرادی که در محیط های خاصی رشد می کنند به رنگ آن محیط در می آیند و اگر کسی با مسجد رفت و آمد داشته باشد اخلاق در عمل و معنویت در وجودش رشد خواهد کرد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان گفت: در مسجد از مباحث مختلفی سخن گفته می شود اما پایه اصلی تمامی این مباحث قرآن است، بنابراین ارایه مباحث محتوایی قرآنی مقدمه ای است برای شکل گیری جامعه قرآنی، طبیعتا جوانی که چند سال در مسجد رفت و آمد داشته است نسبت به جوانی که هرگز رفت و آمدی به مسجد نداشته و فقط در جمع های دوستانه خودش بوده است شخصیت برتری دارد.

 

یاد آور می شود؛ از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد دهه پایانی ماه شعبان هر سال به عنوان «دهه تکریم و غبار روبی مساجد» نامگذاری شده است و از سوی این مرکز عناوین مختلفی منطبق بر موضوعات روز در هر سال برای روزهای این دهه اعلام می شوند.

 

کد خبر 545428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha