هدف آموزش و پرورش تربیت انسان هایی با طراز جامعه مهدوی است

رئیس جمهور حاصل تعلیم و تربیت را انسان هایی با طراز زندگی در جامعه مهدوی دانست و افزود: ما انسانی با طراز جامعه سکولار یا سرمایه‌داری بی‌فرهنگ تربیت نمی‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور کشور در بیست و هشتمین اجلاس روسای آموزش و پرورش امروز صبح با بیان اینکه بدون تردید جریان تعلیم و تربیت یک جریان پیوسته و بلاتعطیل است، گفت: مهم‌ترین امر یک ملت و جامعه بشری استمرار تعلیم و تربیت است. ممکن است بنا بر شرایط گوناگون عرصه‌های گوناگون از قبیل صنعت، کشاورزی و بین‌الملل در یک کشور دچار نوساناتی شود، اما تنها امری که لحظه‌ای نباید دچار نوسان شود تعلیم و تربیت است.

 

احمدی‌نژاد با بیان اینکه موضوع خلقت انسان تعلیم و تربیت است، افزود: یکی از دلایل مهم بلاتعطیلی تعلیم و تربیت اصل خلقت انسان است. اگر تعلیم و تربیت انسان‌ها را از خلقت برداریم جهان آفرینش بی‌خاصیت می شود. تمام آفرینش برای تجلی و ساخته شدن انسان است.

 

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: یک حکومت و دولت اگر تمام بحث‌هایش تعطیل شود باید بحث تعلیم و تربیت آن زنده و فعال باشد. در حقیقت با زنده و فعال بودن این بخش همه مأموریت‌ها انجام می‌شود.

 

وی پیرامون دومین دلیل بلاتعطیلی آموزش و پرورش تصریح کرد: اگر هیچ چیز نداشته باشیم و فقط تعلیم و تربیت داشته باشیم بقیه خواسته‌ها بر همین اساس تأمین می‌شود. هر دستاوردی در سایه انسان‌های متعالی کسب می‌شود، بنابراین موضوع آموزش و پرورش مهم‌ترین موضوع کشور است و کسانی که در این دستگاه خدمت می‌کنند، در حال انجام بزرگ‌ترین مأموریت یک ملت هستند.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه خداوند را شاکریم که دستگاه آموزش و پرورش ما بسیار منسجم و در حال کار و تلاش است، افزود: باید از خود بپرسیم در امر تعلیم و تربیت به دنبال چه هستیم، جهت، هدف و بستر اصلی در آموزش و پرورش چه چیزی است. اگر در یک کلمه پاسخ دهیم می‌خواهیم انسانی بسازیم، اما ساختن انسان نیازمند دو عامل است.

 

وی ادامه داد: عامل اول علم است، انسان بدون علم انسان نیست، تمام شکوفایی انسان در سایه علم است، دانش چراغی است که راه حرکت انسان را روشن و راه شکوفایی تمام استعدادهای بشری را مهیا می‌کند.

 

احمدی‌نژاد با بیان اینکه تمام مشکلات جامعه بشری به خاطر جهل است، تصریح کرد: علم به معنای عام، فضایی را ایجاد می‌کند که تمام استعدادهای انسان در آن فضا شکوفا می‌شود و مانند محیطی است که با نور و فضا و خاک مناسب موجب شکوفایی غنچه و آشکار شدن درون دانه می شود.

 

رئیس جمهور عامل دوم در ساختن انسان را محبت‌ورزی خواند و یادآور شد: خمیرمایه خلقت هستی مهرورزی است. خداوند از روی لطف این جهان را خلق کرد، خاستگاه بعثت پیامبران محبت است. انسان بی‌محبت وجود ندارد.

 

وی ادامه داد: محبت مایه پیوند میان تمام ارزش‌ها، خوبی‌ها و زیبایی‌ها است. اگر در دل کسی محبت نسبت به دیگری وجود نداشته باشد انسان معنا ندارد.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه انسان‌هایی که به علم دست یافته‌اند و دل خالی از محبت دارند علم آنها ابزار قتاله بشری است، اظهار کرد: اگر محبت میان خوبی‌ها و ارزش‌ها وجود نداشته باشد چگونه می‌توانیم در جهت تحقق ارزش‌های متعالی پیش رویم؟ چگونه می‌توان بدون محبت در راه تربیت انسان‌ها قدم برداشت؟ اگر محبت نباشد تربیت انسان‌ها اتفاق نمی‌افتد.

 

وی اظهار کرد: افرادی در جامعه کلام الهی را می‌خوانند، اما در جامعه اثری نمی‌گذارند. علامت آن است که در دل آنها محبتی نسبت به مخاطب وجود ندارد، اما گاهی فرد با ذکر بسم‌الله دل انسان را به شوق می‌آورد.

 

رئیس‌جمهور افزود: کار تربیت، ساختن انسان‌ها است که بدون محبت محال است، البته روش تربیت، اخلاق تربیتی و ادبیات تربیتی لازم است، اینها همه لباس و پوشش هستند.

 

احمدی‌نژاد با بیان اینکه ما نمی‌خواهیم مثل دیگرانی که مدعی پیشرفت هستند عمل کنیم، خاطرنشان کرد: آنها که مدعی پیشرفت هستند وضعیت مشخصی دارند، گفتند می‌خواهند از اصالت انسان حمایت کنند، اما به بن‌بست رسیدند و همان اصالت را متلاشی کردند و نتیجه عم‌شان غارت، چپاول و تحقیر ملت‌ها شد و با حیثیت ملت‌ها بازی کردند.

 

وی با بیان اینکه ما می‌خواهیم حاصل تعلیم و تربیت چه باشد، خاطرنشان کرد: من فکر می‌کنم اگر در یک کلمه پاسخ دهیم راهی جز این وجود ندارد که باید انسان‌هایی را تربیت کنیم که طراز زندگی در جامعه مهدوی باشند، بقیه راه‌ها بن‌بست است.

 

وی ادامه داد: ما انسان طراز جامعه سکولار یا سرمایه‌داری بی‌فرهنگ تربیت نمی‌کنیم، افرادی می‌خواهیم بسازیم که باید در محیطی زندگی کنند که نتیجه آن طراز زندگی در جامعه مهدوی باشد، برنامه و راه مشخص است.

 

رئیس‌جمهور با بیان اینکه الگو و معیار در تعلیم و تربیت در قالب کلمات روی کاغذ تصویر می‌شود، ادامه داد: آیا معیار ما الگوی دانشمند هسته‌ای، قهرمان ورزشی و یا عبور از مرز کنکور است، آیا با این موضوع می‌توان کشوری را پیش برد، پاسخ روشن است، برای رسیدن به انسان‌های طراز جامعه مهدوی باید نگاه‌ها به سمت انسان کامل و امام عصر (عج) معطوف باشد، زیرا خدای متعال ایشان را معیار حرکت و ارزش‌یابی انسان‌ها قرار داده‌اند.

 

احمدی‌نژاد اظهار کرد: اگر کسی علم هم می‌خواهد باید از این دروازه عبور کند. امام عصر (عج) ابتدا دروازه‌های علم را باز می‌کند و بعد هم دریچه‌های محبت را در جامعه جاری می‌کند. انسان کامل یعنی تمام علم و محبت و تجلی همه علم و محبت خداوند.

 

وی با اشاره به برنامه تحول نظام آموزشی در شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مبنای این برنامه بر اساس رساندن انسان‌ها به طراز جامعه مهدوی است. امیدواریم این برنامه زودتر تکمیل شود و به دست اجرا برسد.

 

وی ادامه داد: بزرگانی چون رجایی، باهنر، معلمان، فرهنگیان، اساتید و دانش‌آموزان در این زمینه بسیار زحمت کشیده‌اند. باور من این است که اگر فداکاری جامعه فرهنگی نبود، امروز هیچ چیزی نداشتیم و در مقابل هجمه‌های دنیای مادی متلاشی می‌شدیم.

 

احمدی‌نژاد گفت: اما هنوز در پله اول هستیم و باید به سمت نقطه مطلوب حرکت کنیم و باید ساز و کارهای لازم را در این زمینه فراهم کنیم و تمام آموزش و پرورش بسیج شود تا این موضوع تحقق یابد.

 

وی پیرامون توجه به فضای آموزش و پرورش یادآور شد: تاکنون آموزش و پرورش مظلومیت زیادی کشیده است و سال‌ها به بهانه هزینه‌های زیاد آموزش و پرورش، در ته صف ایستاده است، اما امروز نگاه تغییر کرده و بهترین و زیباترین فضاها باید در اختیار آموزش و پرورش باشد.

 

احمدی‌نژاد اظهار کرد: باید به نقطه‌ای برسیم که اگر آموزش و پرورش پنج دقیقه زودتر مدرسه را تعطیل کرد، دانش‌آموز مایل به ترک مدرسه نباشد.

 

وی با تأکید بر اینکه باید به نقطه‌ای برسیم که فضای آموزشی نامناسب نداشته باشیم، افزود: بودجه عمرانی آموزش و پرورش بیش از دو هزار میلیارد تومان است که باید با کاهش بودجه سایر قسمت‌ها، نسبت به افزایش این بودجه اقدام کنیم.

 

احمدی‌نژاد طرح شنای دانش‌آموزان (صباح) را طرح بسیار خوبی ارزیابی کرد و افزود: این طرح باید به سمت پوشش معلمان و فرهنگیان حرکت کند.

 

رئیس‌جمهور یادآور شد: همیشه پول کارساز نیست و باید کمی ابتکار و انسجام را در برنامه‌ها مورد توجه قرار داد.

وی با تأیید تعطیلی پنج‌شنبه‌ها تصریح کرد: چرا این کار را برای سایر مقاطع نمی‌کنید، یک زمانی گفتند ایرانی‌ها تنبل‌اند و هر روز در تعطیلی بسر می‌برند. برای بررسی این موضوع گروهی مأمور شدند و دو سال مطالعه کردند.

 

وی ادامه داد: گزارش این گروه به شورای فرهنگی نشان می‌دهد که کمترین تعطیلی با 65 روز برای خلیج عدن است و بعد با 75 روز برای کشور ایران و بقیه کشورها بالای 100 روز تعطیلی دارند.

 

رئیس‌جمهور اظهار کرد: برخی فکر می‌کنند تعطیلی یعنی بطالت، این تعریف ما نیست. باید افراد خانواده یک روز دور هم باشند و طعم محبت خانواده را درک کنند و به خود بپردازند.

 

وی خطاب به مسئولان گفت: الحمدالله شما مسئولان از 365 روز نصف روزها را در تعطیلی بسر می‌برید. حقوق و سایر مسایل‌تان هم الحمدالله به راه است و جای هیچ نگرانی‌ای ندارید. در مسافرت‌ها هم پای پرواز شما را تحویل می‌گیرند و پای پرواز هم در مقصد تحویل می‌دهند. مکان و محل مسافرت‌تان نیز همیشه به راه است، پس یک روز تعطیلی برای سایر اقشار جامعه زیاد نیست.

 

احمدی نژاد افزود: انشاءالله به سمتی پیش می‌رویم که در دستگاه‌های دولتی پنج‌شنبه و جمعه تعطیل اعلام می‌کنیم. رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: می‌گفتند دولت نهم و دهم خیلی تعطیل کرده است، بودجه دولتی و خصوصی را جمع می‌کردند و به تعطیلی‌های کل سال تقسیم می‌کردند و بعد می‌گفتند این‌قدر از بودجه هدر رفته است، اما مقایسه کنید میزان کیفیت کارها در مقابل دوره‌های قبل چهار تا پنج برابر افزایش یافته است. کار به ساعت طولانی نیست.

 

احمدی‌نژاد اظهار کرد: وقتی ماه مبارک رمضان می‌شود با کم کردن دو ساعت از ساعت اداری کیفیت کارها بیشتر می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که افراد با حضور در مساجد و پرداختن به خود در ارائه و کیفیت کارها پیشرفت می‌کنند.

 

رئیس‌جمهور پیرامون اعتراض برخی از افراد در مورد تعطیل شدن دو روز در پایان ماه رمضان به مناسبت عید فطر گفت: پیشنهاد آورده بودند چهار روز از نوروز کم کنیم و به جای دیگر اضافه کنیم و برخی معتقد بودند که با اضافه کردن دو روز برای تعطیلی پایان ماه رمضان یک ماه خودسازی به هدر می‌رود، حال آنکه تعطیلی این دو روز می‌تواند زمینه یک مسافرت کوچک را برای خانواده‌ها فراهم کند، مسافرت جزء زندگی است و برای ساختن انسان، خداوند در قرآن می‌فرماید: «قل سیروا فی الارض.»

 

وی افزود: یک کارمند و کارگری 12 ماه سال را کار می‌کند و حتی کارگرانی در دو شیفت مشغول به کار هستند، تعطیلی دو روز برایشان زیاد نیست.

 

احمدی‌نژاد با بیان اینکه نگاه ماشینی به انسان برگرفته از تفکر غرب است، افزود: تمام برنامه‌ها باید در جهت استحکام خانواده‌ها باشد، اما در عمل نشان می‌دهیم که تمام برنامه‌ها در جهت متلاشی کردن خانواده‌ها است. در غرب خانواده وجود ندارد و کودکان از 16 سالگی به عنوان کارگر مشغول به کار می‌شوند. اگر خانواده نقش خود را به خوبی ایفا نکند جامعه در آینده به مشکل می‌خورد.

 

وی با بیان اینکه برخی افراد خانه‌داری را شغل حساب نمی‌کنند، خاطرنشان کرد: برخی می‌گویند حسابداری خانه‌داری به عنوان شغل عقب‌افتادگی است. اگر این عقب‌افتادگی است ما قبول می‌کنیم، ما با آدم سروکار داریم نه با ماشین، زنان خانه‌دار در روز بیش از 10 خدمت را به خانواده ارائه می‌دهند و در مقایسه با زنان لااقل زمان بیشتری را مشغول به کار هستند، پس این تفکر که خانه‌داری شغل نیست، غلط است.

 

احمدی نژاد با اشاره به نگاه برخی از افراد در مورد هزینه‌ها اظهار کرد: باید طرح‌هایی بیاوریم که نوع نگاه چرتکه‌ای به فرهنگ و تعلیم و تربیت را تغییر دهد و تربیت انسان‌های الهی در دستور کار قرار گیرد.

 

رئیس‌جمهور گفت: زمان را در طی روز به سه قسمت باید تقسیم کرد، یک بخش از آن به کار اختصاص دارد و دو قسمت دیگر برای کارهای انسانی است.

 

وی با تأکید بر شاداب‌سازی فضای آموزش و پرورش گفت: باید به سمتی برویم که آموزش و پرورش شادترین فضای کشور باشد و وقتی امتحانات تمام شد، بچه‌ها برای آغاز مدرسه روزشماری کنند.

 

احمدی نژاد با بیان اینکه دولت با تمام توان با افتخار از برنامه‌های آموزش و پرورش حمایت می‌کند، خاطرنشان کرد: شأن و مرتبه معلم را با هیچ چیزی نمی‌توان عوض کرد. بهترین لحظه زندگی من لحظه‌ای بود که بر دست معلم کلاس اول بوسه زدم.

 

گفتنی است، در پایان این مراسم از نخبگان علمی و ورزشی دانش‌آموزی کل کشور با حضور رئیس‌جمهور تقدیر شد.

 

یادآور می شود: بیست و هشتمین اجلاس رؤسای آموزش و پرورش سه شنبه (4مرداد) در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 



 

کد خبر 54545

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha