به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری ریستال آوازی «رودررو» با حضور ادوارد کوترواتز، پیانیست ،هربرت لیپرت ،خواننده و عادله زمانی برگزار کننده کنسرت امروز چهارشنبه 5 خرداد در تالار وحدت برگزار شد .
در ابتدای این نشست عادله زمانی، برگزار کننده این ریستال آوازی درباره پروژه «رودرو» گفت: پروژه رودررو از اتریش آغاز شده است و دومین ایستگاه اجرای آن در ایران است و قرار است در کشورهای ژاپن و سوییس هم اجرا شود. پروژه ای است که در واقع تور جهانی هربرت لیبرت و ادوارد کوترواتز است، این پروژه الهام گرفته از ایده مجسمه سازی در اتریش است که مجسمه ها را هنگام اجرا بر روی استیج می برند.
وی خاطر نشان کرد: ادوارد کوترواتز، پیانیست ،هربرت لیپرت ،خواننده به دعوت انجمن فرهنگی اتریش در ایران هستند.
زمانی افزود: اجرای پروژه «رودرو» از اسفندماه کلید آن زده شد اما مجوز اجرای آن روز شنبه گرفته شده است و به خاطر دریافت دیر هنگام مجوز نتوانستیم این پروژه را معرفی کنیم.
عادله زمانی درباره زمان کنسرت گفت: ریستال آوازی «رودرو» ساعت 20:30 امشب در سالن رودکی به اجرا می رود.
وی افزود: باید از انجمن فرهنگی اتریش علی مرادخانی، معاونت هنری که از این برنامه حمایت کردند تقدیر کرد.
عادله زمانی اظهار داشت: برای پروسه مجوز ما خیلی با مشکل مواجه می شویم. باید دست اندرکان برنامه های فرهنگی استقبال کنند که این برنامه ها هر چه بیشتر در تهران اجرا شود.
ادوارد کوترواتز،پیانیست درباره رپرتوار اجرایی در ریستال آوازی «رودررو» گفت: ایده این پروژه از 2 سال پیش در دیدار با یک دوست مجسمه ساز زده شد؛ این هنرمند مجسمه هایی دارد که بر روی صحنه با آن حرف می زند، می خواهد یک دیالوگی بین خواننده و هنرمند بوجود بیاورد ؛ رپرتواری که بر اساس آن اجرا می شود از عشق به انسان که در کاتگوری عشق به مادر، عشق به همسر، عشق به هر انسان خاصی که در ذهن انسان وجود دارد شکل می گیرد، در اجرای تهران ما این مجسمه ها را نداریم اما با الهام از آن مجسمه با یک تصویر می خواهیم آن ایده را دنبال کنیم.
وی درباره دلیل انتخاب ایران به عنوان دومین ایستگاه اجرای تور جهانی «رودرو»گفت: این ایده به خاطر توالی زمانی بود که در ایران به دعوت توماس کلویبرد، مدیر هنری انجمن فرهنگی اتریش اتفاق افتاده است. وی علاقه مند به گسترش فرهنگ هنری اتریش در دنیاست. این رپرتوار به طور مخصوص برای هیچ کشوری انتخاب نشده است درست است که در اتریش یونیک و خاص است.
ادوارد کوترواتز همچنین گفت: رپرتواری که از هایدن در این ریستال آوازی انتخاب شده است زبان موسیقی است که تعلق به مرز جغرافیایی ندارد، کل موسیقی کلاسیک رمانتیک است که از اتریش به دنیا شده است و جغرافیا و مرز خاصی ندارد.می دانید یک شکاف بزرگی بین موسیقی کلاسیک و شرق وجود دارد من از موسیقی اینجا چیزی نمی دانم به جز اینکه دوست دخترم یک خانم ایرانی است که از طریق ایشان یک ارتباطی برقرار کردیم، درباره این رپرتواری که انتخاب شده است اینقدر داستان تاریخی و پشتوانه عمیقی دارد که می تواند با افراد ارتباط برقرار کند، کانسپت بر اساس موضوعات انسانی است که جهانی است و با مخاطب احساسات آن ارتباط برقرار می کند، مهم نیست که زمان این رپرتوار چیست اینها از لخاظ موسیقایی با مخاطب ارتباط برقرار می کند.
هربرت لیبرت ،خواننده ریستال آوازی «رودررو» نیز در این نشست گفت: با این مجسمه ها می خواستیم ارتباطی بین مجسمه و آواز ایجاد کنیم ،ولی در خود اروپا هم نمی توانیم آن مجسمه ها را با ایده اصلی جا بدهیم اگر بخواهیم این مسئله را یک مشکل بدانیم، می توانیم این طرح را با کانپست اولیه یعنی مجسمه ها در ایران اجرا کنیم نیازمند یک سال برنامه ریزی است، ما باید بتوانیم مجسمه ها را سالم به تهران برسانیم و برگردانیم و نیازمند یک اسپانسر است.
ادوارد کوترواتز درباره تعاملات فرهنگی و هنری با ایران اظهار داشت: سفر به ایران کوتاه بود افتخاری است برای ما که با مردم ایران و فرهنگ ایران آشنا شویم، این تبادل فرهنگی را دوست داریم، مردم ایران را خیلی با افکار باز و دوستانه دیدم، تبادل فرهنگی بسیار ضروری است و این باید با موسیقی و هنر اتفاق بیفتد، زبان موسیقی و هنر یک زبان جهانی است.
نظر شما