امیرحسین شفیعی، دبیر سومین همایش ملی تئاتر مردمی خرداد در پاسخ به این سوال که تئاتر چه ظرفیتی برای ثبت و ارایه وقایع تاریخی به نسل جوان دارد، به خبرنگار شبستان گفت: اگر تعزیه امروز زنده است باید پرسید توسط چه کسی زنده نگاه داشته شده است. قطعا توسط مردم بوده است. تعزیه بزرگترین دستاورد و فعالیت ما در حوزه نمایشی بوده است. تعزیه بدون اینکه سازمان تئاتر و اداره تئاتری باشد و ارگانی از تعزیه حمایت می کند، توسط خود مردم زنده نگه داشته شد.
دبیر سومین همایش ملی تئاتر مردمی خرداد معتقد است، آیین های نمایشی ما همچون نقالی و پرده خوانی توسط خود مردم حفظ و نگهداری شده است چون آن زمان نه سازمان تئاتری بوده و نه اداره تئاتری.
شفیعی با بیان اینکه باید نقش مردم در رویدادهای نمایشی پررنگ شود، عنوان کرد: تا زمانی که ما به تعدادی مخاطب اندک در تئاتر بسنده کنیم، توفیقی در حوزه تئاتر نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه مردم ما فقط آن هزار نفری که به تئاتر شهر می آیند نیستند، بیان کرد: مردم ما 70 میلیون نفر هستند. مردمی که مسجد می روند، مردم اند. مردمی که در بازار هستند، مردم اند. مردمی که محصل هستند، مردم اند. ما باید به قشرهای مختلف مردم نزدیک شویم.
این نویسنده و کارگردان تئاتر تصریح کرد: این اتفاقی که در حوزه هنری افتاده است و این رویکرد و مأموریتی که رییس مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برای تمام بخش ها ایجاد کرده است که تئاتر را مردمی بکنند. این یک خلاقیت است. من امیدوارم این ماموریت به شکل جدی دنبال شود و اتفاقات خوبی در این زمینه رخ دهد.
شفیعی با تاکید بر اینکه بدنه تئاتر ما باید مردمی باشد، اظهار داشت: مردمی بودن بدنه تئاتر این نیست که مردم بروند روی صحنه تئاتر اجرا کنند، بلکه بدین معنی است که مردم بنشینند و نمایش ها را نگاه کنند، مردمی که کمتر فرصت می کنند نمایش ببینند و مردمی که کمتر پول دارند بلیت بخرند و بروند تئاتر ببینند.
دبیر سومین همایش ملی تئاتر مردمی خرداد خاطرنشان کرد: به اعتقاد من 99 درصد مردم ما هنوز تئاتر ندیده اند. ما در تئاتر مردمی به دنبال این هستیم که تئاتر را فراگیر کنیم البته نه با این همایش ها بلکه در مجموع سیاست های کلی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری مردمی کردن بدنه تئاتر است.
این کارگردان تئاتر که تاکنون 4 تندیس طلایی از جشنواره بین المللی تئاتر فجر کسب کرده است، اظهار داشت: همایش ملی تئاتر مردمی خرداد فرصتی ایجاد می کند که زواری که استان های مختلف، از سیستان و بلوچستان ،از مازندران و از روستاهای شهرستان های مختلف می آیند نمایشی ببینند. شاید آنها تاکنون اثر نمایشی ندیده باشند این زوار با این نیت می آیند که تجدید بیعتی با آرمان های امام (ره) داشته باشند و در ارتحال حضرت امام شرکت کنند.
شفیعی ادامه داد: همایش تئاتر مردمی خرداد این فرصت را برای زوار مرقد امام (ره) ایجاد می کند که نمایش هایی هم با موضوع حضرت امام (ره) ببینند. این نمایش ها در ذهن این افراد همیشه باقی خواهد ماند آن افراد هیچ موقع به مجموعه تئاتر شهر نخواهند آمد که تئاتر ببینند چون اصلا نمی دانند، چون با آن مجموعه آشنا نیستند و اگر هم بدانند پولش را ندارند که بیایند تئاتر ببینند.
وی که دبیری دو دوره سوگواره هنرهای نمایشی، مدیریت اجرایی انجمن هنرهای نمایشی استان تهران و مدیریت تئاتر خیابانی حوزه هنری را در کارنامه کاری خود دارد، خاطرنشان کرد: این ماموریت ویژه ما در حوزه هنری است که تئاتر را تا آنجا که می توانیم بین مردم بیاوریم.
دبیر سومین همایش ملی تئاتر مردمی خرداد عنوان کرد: مدتهاست که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد، مدت هاست که از ارتحال امام (ره) می گذرد و ما در این مدت نتوانستیم یک تئاتر در مورد ارتحال امام (ره) اجرا کنیم. سالهاست که از قیام 15 خرداد می گذرد اما ما نتوانستیم نمایشی ماندگار در این زمینه اجرا کنیم. یک اثر خوب و ماندگار نام ببرید که با موضوع ارتحال امام (ره) و قیام 15 خرداد ساخته شده باشد، فقط یک اثر می بینید که نمی توانید متاسفانه ما در این زمینه کاری نکرده ایم.
نظر شما